TenkoFX ECN Gravity

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
 1. #1
  mirzz's Avatar
  mirzz is offline Addicted Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future
  Join Date
  Apr 2007
  Posts
  822
  Points
  296.40
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  761

  Fenomena WiTricity

  WiTricity ialah pengaliran arus elektrik tanpa wayar. Ia juga dipanggil Wireless Electricity. Bermaksud dengan menggunakan kaedah WiTricity, anda boleh menekan suis lampu tanpa suis tersebut dihubungkan dengan kabel ke lampu tersebut. Penemuan teknologi yang menarik ini juga sebenarnya merupakan satu fenomena seram bagi mereka yang tidak mengetahuinya.

  WiTricity mengalirkan arus elektrik dari punca bekalan ke perkakas elektik (dan menghidupkan alat elektrik tersebut seperti biasa) melalui medium proton. Semakin banyak proton, maka semakin lancarkan arus yang mengalir. Proton akan menjadi banyak sekiranya eloktron berkurang.

  Fenomena Menyeramkan

  Apabila elektron berkurang di sekitar tubuh, bulu roma akan mudah meremang terutamanya jika hormon Melatonin kurang dihasilkan daripada Kelenjar Pineal. Ketika itu elektron mudah terpisah dan terkeluar dari persekitaran tubuh hanya dengan tiupan angin.

  WiTricity bukan sahaja boleh menghidupkan sesuatu perkakas elektrik, tetapi berkemampuan mewujudkan keadaan seperti berikut;
  1. Menghidupkan alat elektrik seperti lampu, mesen basuh, radio, television, pengisar, kipas angin dan sebagainya.
  2. Boleh juga memustuskan bekalan elektrik walaupun suiz dipasang.
  3. Arus elektrik yang melalui medan elektromagnetik akan mewujudkan daya iaitu pergerakan mengikut konsep motor elektrik. Biasanya mampu menggerakkan daun pintu atau daun tingkap serta mengapungkan objek ringan seperti kertas.
  4. Arus elektrik yang melalui di atas aliran air, akan merakam visual melalui memori air. Arus air yang lalu pada waktu yang lain (dengan syarat isipadu dan kelajuan kinetik yang sama ketika rakaman) akan memainkan semula rakaman seperti yang telah dirakam sebelum itu. Paparan visual adalah dalam bentuk hologram.
  5. Sekiranya terdapat gas adi (seperti argon atau kripton) yang dibebaskan oleh akar tumbuhan, ia boleh menghasilkan cahaya terang dalam bentuk berpasang-pasang (kelihatan seperti mata). Kejadian ini lebih banyak berlaku di kawasan berpaya.
  6. WiTricity boleh merakam bunyi di dalam logam yang diketuk dan memainkan semua. Biasanya ialah bunyi ketukan piano dan jam bandul. Ketika kejadian, ia seolah-oleh piano dimainkan sendiri.
  7. Jika terdapat terlalu banyak kabel yang berarus elektrik yang bersilang atau berlingkar, WiTricity yang mengalir di persekitarannya akan memanaskannya hingga boleh menyebabkan kebakarang. Keadaan ini biasa terjadi kepada litar dalam kereta hingga boleh menyebabkan kebakaran.
  Faktor Witricity

  Asalkan ada proton, maka elektrik akan mengalir dengan baik. Ia akan mengalirkan arus terus ke alatan eletrik dan dineutralkan ke bumi.


  Kehadiran proton menyebabkan elektron berkurang. Elektron atau ion negatif akan menjana tenaga dan aktiviti dan keharmonian sel. Oleh itu, ruang yang mewujudkan keadaan yang memberi konduksi kepada Witricity akan menyebabkan kesihatan terganggu. Selain mewujudkan kekonduksian kepada Witricity, proton akan mengangkat dan mengalirkan zarah bau yang hapak, kurang enak dan busuk atau zarah baru yang berat dan hangit naik ke dalam permukaan udara. Rumah yang sentiasa mudah berbau busuk ialah tanda kekurangan elektron.

  WiTricity boleh dicetuskan dalam ruang berproton tinggi oleh faktor kekurangan hormon melatonin dalam tubuh. Ketika itu arus elektik akan dipengaruhi oleh otak dan akan mengalir seperti keadaan ketakutan seseorang. Misalnya apabila memasuki ke bilik yang mengandungi tinggi proton, sesorang yang kekurangn melatonin akan menghadapi bulu roma meremang akibat daripada elektron yang diterbangkan angin. Dengan rasa takut WiTricity akan dijana dan mewujudkan sesuatu fenomena seperti daun pintu tertutup, lampu menyala atau terpadam, piano dimainkan atau hologram dipancarkan.

  Hormon melatonin boleh menjadi kurang disebabkan oleh beberapa keadaan seperti berikut:
  1. Pengambilan makanan yang boleh melemahkan Kelenjar Pineal yang merembeskan hormon melatonin seperti makanan masam (limau), kolestrol tepu (sotong, udang, kerang, ketam, siput, organ dalaman hati, limpa, perut).
  2. Pengambilan antibotik daripada rawatan klasik (rawatan allopathic/konvensional).
  3. Percaya atau takut kepada perkara yang tidak berasas seperti kubur, rumah kosong, gelap dan mayat.
  4. Tidak pernah atau jarang bersujud, kerana sujud boleh merangsang kelenjar Pineal merembeskan hormon melatonin.
  Jin adalah makhluk ghaib yang turut memainkan peranan dan boleh mengambil kesempatan mengawal dan menggunakan teknologi WiTricity. Ia hanya boleh berbuat demikian apabila manusia menyebabkan jin menjadi takbur, bongkak dan sombong. Ketakburan jin terjadi apabila manusia melakukan perkara seperti berikut:
  1. Meminta pertolongan jin (sedangkan jin amat lemah dan tidak boleh menolong apa-apa).
  2. Takut kepada jin (sedangkan jin amat lemah).
  3. Menyebut atau memain-mainkan atau menakut-nakutkan orang lain dengan sesuatu makhluk bukan manusia.
  4. Mewujudkan keadaan yang boleh membanyakkan proton seperti menghasilkan asap kemiyan, atau menguraikan protein (radioisotop 12) seperti kuning terlur melalui kaedah pemanasan.
  5. Mendakwa dan menjustifikasikan sesuatu penyakit atau ketidakseimbangan keadaan sistem dalam tubuh sebagai "saka" atau "sihir" atau "buatan orang" ialah sesuatu yang boleh membuat jin merasa bangga dan takbur.
  6. Menganggap jin lebih berkuasa atau berkebolehan tertentu atau memiliki teknologi tinggi.
  Langkah mengatasi fenomena WiTricity

  Selain daripada mengatasi daripada perkara yang boleh melemahkan kelenjar Pineal dan ketakburan jin. Ikhtiar tertentu juga perlu untuk mengembalikan semua elektron pada tubuh badan dan juga dalam sesuatu ruang.

  Elekton terhasil dengan banyak dengan adanya atom hidrogen. Tubuh manusia menghasilkan dan membebaskan hidrogen terutama selepas mandi dan berwuduk. Rumah yang telah lama ditinggalkan akan kekurangan atom hidrogen hingga menyebabkan ruang di dalamnya kehilangan elektron. Walaupun sesuatu rumah itu berpenghuni, tanda kekurangan elektron boleh dilihat di bahagian sudut rumah yang bersawang. Sawang wujud di bahagian sudut dalam rumah kerana bahagian tersebut kurang pergerakan udara yang boleh membawa ekeltron. Penghuni rumah yang kerap mandi dan berwuduk akan menjadikan sawang berkurang atau tidak wujud.  Garam menyimpan banyak ion negatif terutama garam yang tinggi iodin, magnesion dan pottasiom. Garam bukit mempunyai kandungan mineral ini. Menabur garam bukit di sesuatau kawasan akan meningkatkan kandungan ion negati atau elektron di kawasan tersebut.

  Setiap mentol akan membebaskan pelbagai gelombang dan ion. Gelombang cahaya daripada mentol yang menembusi garam, hanya akan membenaskan ion negatif atau elektron. Elektron ini akan memenuhi ruang dan menyeimbangkan proton di dalam sesuatu ruang. Memasang lampu garam ialah salah satu ikhtiar secara semulajadi, selamat dan bersekesan untuk mengatasi masalah fenomena WiTricity.  Pembomohan  Tidak dapat dinafikan WiTricity boleh diaplikasikan bagi tujuan rawatan kesihatan. Gangguan penyakit atau fenomena pelik seperti terdapat kaca, paku, gunting, jarum atau bermacam-macam jenis barang tajam di dalam perut adalah akibat daripada teletranster yang berlaku daripada pemecahan atom yang mengalir melalui medium proton ke dalam perut. Oleh itu, ia juga boleh dikeluarkan semula dengan cara WiTricity.  Setelah dikaji, aplikasi WiTricity bagi tujuan rawatan memerlukan penghasilan proton yang amat tinggi dan menjejaskan kesihatan. Kaedah seperti menggunakan kemiyan, kuning telur atau yang melibatkan jin secara terang-terangan hendaklah ditolak kerana ia memberi kesan sampingan terhadap pengamal, pesakit dan juga merka yang berada di kawasan berhampiran dengan upacara rawatan tersebut.  Pengamal perubatan (bomoh tradisional) yang menggunakan aplikasi WiTricity dalam rawatan terpaksa mengelakkan penggunakan peralatan elektrik di rumah mereka dan hanya menggunakan lilin pada waktu malam untuk mengelakkan gangguan akibat daripada fenomena WiTricity.
  Ive tried so hard and get so far, in the end, its doesnt even matter!!!


 2. pamm 468x60-en

 3. #2
  hayate_skran's Avatar
  hayate_skran is offline Super Senior Member
  is looking for Work in Electrical Engineering Field for degree
   
  I am:
  Shy
   
  hayate_skran is a jewel in the rough hayate_skran is a jewel in the rough hayate_skran is a jewel in the rough hayate_skran is a jewel in the rough
  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Shah Alam
  Age
  29
  Posts
  721
  Points
  174.69
  Thanks
  5
  Thanked 11 Times in 11 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  583
  waduh....tk pahem la.... ni cite kebaikan ke keburukan ,,

  macam ade dua2 je... 4. #3
  faza's Avatar
  faza is offline Super Senior Member
  is sdg angau Kim So Eun
   
  I am:
  Cool
   
  faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute faza has a reputation beyond repute
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Terengganu
  Age
  32
  Posts
  671
  Points
  867.21
  Thanks
  5
  Thanked 21 Times in 16 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  150792
  menghuraikan perihal mistik dari sudut sains.. 5. #4
  ArericH's Avatar
  ArericH is offline True Ehoza's Supporter
  is kawen tu ape?
   
  I am:
  Shy
   
  ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute ArericH has a reputation beyond repute
  Join Date
  Sep 2007
  Location
  bilik tv
  Posts
  13,741
  Points
  2,145.81
  Thanks
  103
  Thanked 309 Times in 240 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  250320
  satu misteri telah terungkap oleh sains.....
  Suatu Kenangan™
  ~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K
  ~patah tumbuh hilang berganti memanjang...~bul4t 6. #5
  scarface's Avatar
  scarface is offline Full Time Supporter
  is itu ini begitu begini
   
  I am:
  Cool
   
  scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  helsinki
  Posts
  2,706
  Points
  269.72
  Thanks
  342
  Thanked 105 Times in 57 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  52392
  3 kali bc br paham. ni cm aura yg ade pd mawi la ni. 7. #6
  since's Avatar
  since is offline Addicted Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  since is just really nice since is just really nice since is just really nice since is just really nice since is just really nice
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  east
  Age
  42
  Posts
  888
  Points
  284.70
  Thanks
  0
  Thanked 5 Times in 5 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  626
  pening kepala pakcik baca niii 8. #7
  abu is offline Full Time Supporter
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute abu has a reputation beyond repute
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Al-Ardh
  Posts
  1,463
  Points
  488.10
  Thanks
  0
  Thanked 2 Times in 2 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  838
  good posting, mirzz........keep goin'...~ 9. #8
  dethro's Avatar
  dethro is offline Full Time Supporter
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute dethro has a reputation beyond repute
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Gombak :D
  Age
  34
  Posts
  811
  Points
  295.63
  Thanks
  47
  Thanked 19 Times in 17 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  863
  ni kire cm aura dagonball goku apabila letrik keluar
  dr bdn nye setelah mnjalani transformasi super
  saiya peringkat ke 2... heheh
  [SIGPIC][/SIGPIC] 10. #9
  mirzz's Avatar
  mirzz is offline Addicted Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future
  Join Date
  Apr 2007
  Posts
  822
  Points
  296.40
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  761
  ni kajian islamik ni.. hantu jin setan tu mmg wujud tapi sgt lemah keadaannya.
  Ive tried so hard and get so far, in the end, its doesnt even matter!!! 11. #10
  mr.buragas's Avatar
  mr.buragas is offline Addicted Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  mr.buragas has a spectacular aura about mr.buragas has a spectacular aura about
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  kinrara pu
  Age
  33
  Posts
  948
  Points
  302.80
  Thanks
  0
  Thanked 0 Times in 0 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  579
  aku blur....so yg slalu wat aku takut seram memalam tu rupe-rupenye wi elektrik je la ek..
  love is a tragedy, hate comes after that, revenge is sweet.......... end it!


 12. stp 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

   

Similar Threads

 1. Fenomena Alam
  By fendikya in forum X-Files, Mistery, Amazing
  Replies: 6
  Last Post: 02-10-2009, 06:33 PM
 2. FENOMENA AZAN..
  By armophis in forum Religious Talk / Muslim Section
  Replies: 2
  Last Post: 04-01-2009, 05:10 PM
 3. FENOMENA ANEH
  By aduka in forum Info & Pengetahuan Am
  Replies: 11
  Last Post: 31-12-2008, 07:33 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
Premium Ads
TenkoFX Crypto

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125

Ehoza Ads
Ehoza Ads