TenkoFX ECN Gravity

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: telur rebus

  1. #1
    tdara's Avatar
    tdara is offline Addicted Member
    is senyum selalu
     
    I am:
    Shy
     
    tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute tdara has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    putrajaya
    Age
    33
    Posts
    784
    Points
    280.16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1972

    telur rebus

    Aku ada cerita ni... Lawak la juga; tapi jangan ketawa tau?

    Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus.

    Tapi semenjak aku kahwin ni, aku terpaksa berkorbanlah iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. So aku dah tak kisah lagilah. Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak. Aku pun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak.


    Sebab lapar aku pun singgah satu kedai makan tu...
    Ada telur rebuslah. Aku pun makan nasi dengan telur rebus. Lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang. Maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus.


    Sebelum aku masuk ke rumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas di belakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan. Aku duduk di kerusi dan isteriku pesan jangan
    cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler...

    Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi?
    Ada chance! Aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama. Fuuuuhhh, lega rasanya. Bau boleh tahan... Maklum ler berapa biji telur tah aku bedal tadi. Alamak! Ada lagi satu la... Aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi, bunyinya PRROOTTT! Fuh! Bau jangan cakap beb. Aku pun tak tahan bau dia. Aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia. Adalah macam bau telur tembelang sikit...

    Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi. Hai, lamanya tunggu isteri aku ni... Aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah. Aku kumpul dulu kasi padu. Lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu. PRRROOOOOTTT!!!

    Fuhh, lega... Bergegar sikit meja makan dibuatnya. Peh tak tahan aku bau dia power gila. Aku tutup hidung aku. Aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la! Mau mati bunga atas meja makan aku ni... Sambil tu aku sebut 'Ahhhh.... Lega!' Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.

    Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat. Lalu dia kata 'SURPRISE! HAPPY BIRTHDAY!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku. Laaa... Birthday aku hari ni le! Camne boleh lupa ni? Aku buka le kain penutup mata aku. Mulutku terus melopong; ALAMAK!

    Benda pertama aku lihat... muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah aku pun ada!




  2. The Best Spread 468x60ms

  3. #2
    scarface's Avatar
    scarface is offline Full Time Supporter
    is itu ini begitu begini
     
    I am:
    Cool
     
    scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    helsinki
    Posts
    2,706
    Points
    269.72
    Thanks
    342
    Thanked 105 Times in 57 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    52392
    mesti hangin diaorg tu....
    x tau pe nk ckp kt diaorg yg bau kentut tu



  4. #3
    kitaro's Avatar
    kitaro is offline Official Photographer


    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ulu Klang,
    Posts
    2,267
    Points
    1,237.72
    Thanks
    36
    Thanked 147 Times in 75 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    19823
    lawak..lawak...lawak.....ko jgn buat camtu tdara



  5. #4
    firas's Avatar
    firas is offline Addicted Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    firas will become famous soon enough
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    kajang-ser
    Posts
    901
    Points
    347.70
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    591
    perghhh....xdpt moon nak bayangkan betapa hangatnya bau-bauan tu...
    'Destinasi Cinta Yang Ku Cari...Sebenarnya Terlalu Hampir...Hanya Kaburi Dengan Dosa Di dalam Hati...'



  6. #5
    antagenaiz's Avatar
    antagenaiz is offline King Of VNS
    This user has no status.
     
    I am:
    Cool
     
    antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute
    Join Date
    May 2007
    Location
    Serdang
    Age
    33
    Posts
    15,156
    Points
    5,322.09
    Thanks
    482
    Thanked 523 Times in 282 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    28476
    kes..kes...kes... bos ngn jiran sblh pn ada tu



  7. #6
    ayien's Avatar
    ayien is offline Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    ayien is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    where?
    Age
    32
    Posts
    98
    Points
    31.20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    568
    memang lawak giler...hahaha..tergolek2 aku nie.....
    :cool:



  8. #7
    s_bleeza is offline Hyper Active Member
    This user has no status.
     
    I am:
    Awesome
     
    s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute s_bleeza has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    KL
    Posts
    2,151
    Points
    714.91
    Thanks
    12
    Thanked 72 Times in 25 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    6513
    Tulah... sesedap rasa jer nak buang angin.. ha..amik ko...



  9. #8
    alfatih's Avatar
    alfatih is offline Ehoza's Freak
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ampang
    Age
    36
    Posts
    3,659
    Points
    1,231.90
    Thanks
    1
    Thanked 33 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    2262
    aku rasa macam pernah dapat jer..... citer nih dah lama looo


  10. FXOpen 468x60ms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Telur dalam telur!!!
    By cyclon in forum X-Files, Mistery, Amazing
    Replies: 2
    Last Post: 02-03-2010, 07:41 AM
  2. Mee Rebus Asli
    By fendikya in forum Resipi Masakan
    Replies: 0
    Last Post: 07-10-2009, 03:33 PM
  3. Kerang rebus...
    By Hani262 in forum Resipi Masakan
    Replies: 0
    Last Post: 01-01-2009, 05:15 AM
  4. Telur Rebus
    By lpfan182 in forum Jokes, Pranks
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2008, 09:33 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
stp 160x600-en

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads