Ada 4 orang sahabat. Mereka duduk satu rumah dan belajar di pusat pengajian tinggi yang sama. Nak di jadikan cerita, mereka ni unawarehari khamis tuh satu test, kira last minute la baru tahu (biasa la,student ni kadang2, ponteng, lepas tuh tak nak tanya2 kengkawan). So, mereka berfikir la, macam mana nak elakkan daripada mengambil ujian pada hari tu.nak kelentong professor la ni.

Ada seorg tu, cadangkan rumah terbakar la,tapi ada yg bantah. Cam tak logik sgt, bnyk laks soal jawab nanti dengan professor. Last2, dpt idea yg mereka fikir sgt bagus. Salah seorg tuh tepon la si professor tuh. Cakap sebiji tayar kereta mereka pecah. Skrg mereka kat highway, tak sempat nak sampai on time (kira jauh la ni). Professor pun setuju la menangguhkan ujian ke hari isnin depan. lega. Mereka fikir, sempat la nak study jap.

Hari Isnin pun sampai. Ujian tu professor buat kat bilik dia. Yerla,4 org jer. Senang nak monitor kalau2 ada la yg nak meniru2 ke, bincang jawapan ke. Ujian pun bermula. Ada 2 soalan je. Soalan pertama, 1 markah. wah, skit je. Professor tanya apa nama subjek ujian yg mereka tgh ambil ni.OK. senang la kan. Soalan 2, 99 markah. Ha, ambik kau. terkejut. Cuba teka apa soalan yg professor tuh bagi ? Sila scroll ke bawah utk jawapan.

























Soalan ke 2 : tayar kereta mana yg pecah ? Macam mana nak jawab? Jawapan tak boleh bincang. Kalau seorg jawab depan kiri, seorg jawab depan kanan, yerlah, ada 4 kemungkinan kan, professor boleh detect la mereka menipu... ... he he he, tu la, lain kali jgn tipu professor.