TenkoFX ECN Gravity

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    monogha's Avatar
    monogha is offline Full Time Supporter
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    monogha has a spectacular aura about monogha has a spectacular aura about monogha has a spectacular aura about
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    khatulisti
    Posts
    588
    Points
    186.60
    Thanks
    2
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    606

    nasihat mokhtar al-bukhary

    aku fowardkan jer..harap2 bleh kd panduan bersama...

    "..dalam satu seminar, Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary jadi penceramah...

    Tan Sri cakap... salah satu sebab kenapa orang Melayu tak maju berniaga ialah kerana orang Melayu itu tak percaya dengan kuasa Allah...

    asyik2 rasuah pegawai, asyik2 nak cari untung cepat, asyik2 nak tipu orang...

    memang dia tak nafikan, kaum lain pun tipu orang jugak, tapi sepatutnya orang Melayu yang agamanya Islam, patutnya percaya yang rezeki itu datangnya dari Allah...

    lagi satu die pesan... kalau nak mintak tu, mintak dengan Allah... dan mintaklah secara spesifik...

    contohnya kalau ko nak kaya, spesifikkan yang ko nak bergaji 1 juta sebulan ke, ko nak ade 100 syarikat ke... yang penting spesifik...

    pastu die kasi contoh... ade satu daerah tu dah dekat 2 bulan tak hujan... tanaman tak menjadi, tanah kering-kontang...

    orang kampung pun berpakat nak buat solat hajat... maka diorang pun buatla solat hajat hari-hari... nak mintak hujan...

    sehari selepas tu, hujan pun turun... punyela lebat... 3 hari berturut tak berenti... tau2 je kampung tu dah banjir... haa... kan dah jadi isu lain plak tu...

    so.. lepas ni kalau nak berdoa, berdoala secara spesifik... mintak secara spesifik... Allah tu Maha Kaya, Maha Mendengar dan Maha Penyayang

    p/s - mase member aku singgah smayang kat masjid uniten last week, die ade dengar sorang laki ni baca doa... die nak jadi kaya-raya, nakkan harta RM1 bilion... yang terharunya, laki tu siap buat agihan harta dia (contoh: orang miskin RM10k sebulan, orang tua RM20k sebulan)... dan bila member aku buat kira-kira agihan dia tu, memang ngam-ngam RM1 bilion... memang spesifik... bila keluar dari masjid, member aku nampak mamat tu drive BMW 7 Series... hmm..."
    berfikir secara nyata,bertindak secara bijak,terima dengan redha



  2. pamm 468x60-en

  3. #2
    lopattikam's Avatar
    lopattikam is offline Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    lopattikam is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    anywhere i like to stay
    Posts
    109
    Points
    36.90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    574
    kena spesifik la lps ni berdoa..



  4. #3
    alfatih's Avatar
    alfatih is offline Ehoza's Freak
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ampang
    Age
    36
    Posts
    3,659
    Points
    1,231.90
    Thanks
    1
    Thanked 33 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    2267
    hmmm...no komen



  5. #4
    valentine's Avatar
    valentine is offline Super Ehozarian II

    is bosan!!!!!!!!!!!!!!!!
     
    I am:
    Tired
     
    valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    where I be
    Posts
    4,698
    Points
    1,669.95
    Thanks
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    2952
    Berdoa ni kena ikhlas..baru makbul...


  6. The Best Spread 468x60ms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. TOKOH MAAL HIJRAH : TAN SRI SYED MOKHTAR AL BUKHARY
    By monogha in forum Isu Semasa 2008
    Replies: 9
    Last Post: 28-05-2010, 06:15 PM
  2. Bung Mokhtar dihukum penjara sebulan
    By wmr5439 in forum Info & Selebriti
    Replies: 16
    Last Post: 20-05-2010, 07:05 PM
  3. Birthday Wishes to unearthcom, mrakmal84, light170, bukhary
    By administrator in forum Birthday Wishes / Greetings / Condolences
    Replies: 0
    Last Post: 17-09-2009, 01:00 AM
  4. Dynaz Mokhtar Makin Seksi
    By antagenaiz in forum Info & Selebriti
    Replies: 28
    Last Post: 30-07-2009, 02:58 AM
  5. kehidupan Syed Mokhtar
    By perati in forum Info & Pengetahuan Am
    Replies: 15
    Last Post: 02-12-2007, 01:17 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
The Best Spread 160x600ms

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads