TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 33
 1. #1
  valentine's Avatar
  valentine is offline Super Ehozarian II

  is bosan!!!!!!!!!!!!!!!!
   
  I am:
  Tired
   
  valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  where I be
  Posts
  4,698
  Points
  1,669.95
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 11 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  2946

  Smile Kisah Cinta 100 Hari..

  Salleh dan Salleha sedang duduk bersama di taman kampus tanpa melakukan apapun, hanya memandang langit sementara sahabat-sahabat mereka yang lain sedang asyik bercanda ria dengan kekasih masing-masing.

  Salleha : ” Ahhh!! aku bosan. Aku berharap aku juga mempunyai kekasih yang dapat bersama berkongsi waktu denganku. “

  Salleh : ” Nampaknya cuma tinggal kita berdua saja yang masih single mingle, masih tidak mempunyai pasangan sekarang.” (keduanya mengeluh dan berdiam beberapa saat)

  Salleha : ” Aku ada idea best nie. Kita adakan permainan jom? “

  Salleh : “Errr? Permainan apa? “

  Salleha : “Ermmmmm… sonang tu bah. Apa kata kau jadi kekasihku dan aku jadi kekasihmu tapi hanya untuk 100 hari saja….. camnerr okay tak? “

  Salleh : ” Baiklah… lagi pong aku juga belom ada agenda apa-apa untuk beberapa bulan nie. “

  Salleha : ” Lerr… cam tak ikhlas jerr…. nak tak nak??… semangat sikitlah! Hari ini akan jadi hari pertama kita bercouple. Kita ke mana sekarang? “

  Salleh : ” Camnerr kalau kita nengok wayang ajerr? Kalau tak salah cerita Love Is Cinta tengah now showing nie….. Ajeb ngan Adha cakap citerr nyerr best tau.. dia orang kasi 4 bintang lagi. “

  Salleha : “OK sett!!!…. Jom kita pergi sekarang. Pastu kita gi karaoke yerr… agak-agak kalau kita ajak sama MasPenn ngan Lili tu dia nak tak??? “

  Salleh : “Boleh juga…” ( mereka berdua pun pergi menonton, berkaraoke dan Salleh menghantar Salleha pulang selepas itu )

  Hari ke 2 :

  Salleh dan Salleha menghabiskan waktu untuk berbual dan bercanda di kafe, suasana kafe yang remang-remang dengan alunan muzik yang syahdu membawa hati mereka pada situasi yang romantis. Sebelum pulang Salleh membeli sebuah kalung perak yang berloketkan sebiji bintang untuk Salleha.

  Hari ke 3 :

  Mereka pergi ke Mall membeli-belah untuk mencari hadiah buat Lady Rye, seorang sahabat Salleh. Setelah lelah berkeliling dalam Mall, mereka memutuskan untuk membeli sebuah jam tangan. Setelah itu mereka beristirehat dan duduk di foodcourt, makan sepotong kuih dan satu gelas jus berdua dan mulai berpegangan tangan untuk pertama kalinya.

  Hari ke 7 :

  Bermain bowling dengan teman-teman Salleh. Tangan Salleha terasa sakit kerana tidak pernah bermain bowling sebelumnya. Salleh memicit-micit tangan Salleha dengan lembut.

  Hari ke 25 :

  Salleh mengajak Salleha makan malam di Danga Bay. Bulan sudah menampakkan diri, langit yang cerah menghamparkan ribuan bintang dalam pelukannya. Mereka duduk menunggu makanan, sambil menikmati suara desir angin berpadu dengan suara gelombang bergulung di pantai. Sekali lagi Salleha memandang langit, dan melihat bintang jatuh ( shooting stars ). Dia mengucapkan suatu permintaan dalam hatinya.

  Hari ke 41 :

  Salleh menyambut ulang tahun. Salleha membuatkan kek ulang tahun untuk Salleh. Bukan kek buatannya yang pertama, tetapi kasih sayang yang mulai timbul dalam hatinya membuat kek buatannya itu menjadi yang terbaik. Salleh terharu menerima kek itu, dan dia mengucapkan suatu harapan saat meniup lilin ulang tahunnya.

  Hari ke 67 :

  Salleh dan Salleha menghabiskan waktu di Sunway Lagoon. Berjalan sama di The World’s Longest Pedestrian Suspension Bridge, sambil menikmati pemandangan. Naik The Viking, makan aiskrim bersama, dan mengunjungi kiosk permainan. Salleh menghadiahkan sebuah boneka teddy bear besar bermata biru untuk Salleha, dan Salleha membelikan sebuah MP3 thumbdrive player untuk Salleh.

  Hari ke 72 :

  Pergi ke Suntec City di Temasik. Melihat meriahnya pameran dari negeri Cina. Salleha mengajak Salleh untuk mengunjungi salah satu kiosk “Fortune Telling”. Sang peramal hanya mengatakan “Hargai waktumu bersamanya mulai sekarang” kemudian peramal itu menitiskan airmata.

  P.S : Korang jangan pulak besok-besok gi jumpa tukang telek pulak… tang ini cuma buat sedapkan jalan citerr jerr…

  Hari ke 84 :

  Salleh mengusulkan agar mereka berlibur ke pantai. Pantai desaru kelihatan sepi kerana bukannya waktu percutian bagi orang lain. Mereka melepaskan sandal dan berjalan sepanjang pantai sambil berpegangan tangan, merasakan lembutnya pasir dan dinginnya air laut menghempas kaki mereka. Matahari terbenam, dan mereka berpelukan seakan tidak ingin berpisah lagi.

  P.S Lagi : Tang peluk-peluk nie pong… korang jangan pulak nanti serang jebat pasai buat adengan peluk-peluk… sama jugak macam yang kat atas tu… sajerr nak panjangkan citerr…

  Hari ke 99 :
  Salleh memutuskan agar mereka menjalani hari ini dengan bersantai sambil berputar-putar tanpa arah tujuan keliling bandar dan akhirnya duduk di sebuah taman.

  1520hrs

  Salleha : ” Aku haus. Rest kejap okay. “

  Salleh : ” Tunggu disini, aku beli minuman dulu. Aye nak minum “Green Tea”; You nak minum apa? “

  Salleha : ” Biar I saja yang beli. Aye kan penat putar stering keliling bandar hari ini. Sekejap yerr “

  Salleh mengangguk. Kakinya memang suka simpul biawak atau cramp kalau lama memandu.

  1530hrs

  Salleh sudah menunggu selama 10 minit and Salleha masih belum kembali juga. Tiba-tiba seseorang yang tidak dikenali berlari menghampiri Salleh dengan wajah panik.

  Salleh : ” Ada apa Cik? “

  Orang asing : ” Ada seorang perempuan dilanggar kereta. Rasa-rasanya macam temanmu tadi “

  Salleh segera berlari bersama orang itu. Disana, di atas jalan yang panas terjemur terik matahari siang, tergeletak tubuh Salleha bersimbah darah, masih memegang botol minumannya. Salleh segera menelefon ambulan dan langsung mengikut Salleha ke rumah sakit bersama-sama ambulan. Selama 8 jam 10 minit, Salleh tidak senang duduk diruang menunggu bilik kecemasan. Sekejap berdiri… sekejap mundar-mandir.. fikiran Salleh bercelaru. Seorang doktor keluar dengan wajah penuh penyesalan.

  2353hrs

  Doktor Zuhana : ” Maaf, tetapi kami sudah cuba melakukan yang terbaik. Dia masih bernafas sekarang tapi Yang Maha Kuasa akan segera menjemput. Kami menjumpai surat ini dalam kocek bajunya. “

  Doktor Zuhana memberikan sekeping surat yang terkena percikan darah kepada Salleh dan Salleh segera masuk ke dalam bilik rawatan untuk melihat Salleha. Wajahnya pucat tetapi kelihatan damai. Salleh duduk disisi pembaringan Salleha dan menggenggam tangan Salleha dengan erat. Untuk pertama kali dalam hidupnya Salleh merasakan torehan luka yang sangat dalam di hatinya. Butiran airmata mengalir dari kedua belah matanya. Kemudian dia mulai membaca surat yang telah ditulis Salleha untuknya.

  Sahabatku Salleh…
  Ke 100 hari kita sudah hampir berakhir. Aku menikmati hari-hari yang telah ku lalui bersamamu. Walaupun kadang-kadang kau buat derk dan tidak dapat ku membuat telahan, tetapi semua perkara itu telah membawa kebahagiaan dalam hidupku.

  Aku sudah menyedari bahawa kau adalah jejaka yang berharga dalam hidupku. Aku menyesal tidak pernah berusaha untuk mengenalmu lebih dalam lagi sebelumnya.

  Sekarang aku tidak meminta apa-apa, hanya berharap kita dapat memanjang hari-hari kebersamaan kita. Sama seperti yang ku ucapkan pada bintang jatuh malam ( shooting stars ) itu di pantai, Aku ingin kau menjadi cinta sejati dalam hidupku. Aku ingin menjadi kekasihmu selamanya dan berharap kau juga akan berada disisiku seumur hidupku. Salleh, aku sangat sayang padamu.


 2. stp 468x60-en

 3. #2
  <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'>'s Avatar
  <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> is offline
  is single
   
  I am:
  Awesome
   
  <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute
  Join Date
  Jan 2007
  Location
  Batu Pahat
  Age
  42
  Posts
  9,676
  Points
  401,767.98
  Thanks
  654
  Thanked 2,205 Times in 750 Posts
  Credits

  $ 601
  Rep Power
  588959
  ape endingnya>? citer dah best
  https://www.facebook.com/ehozadotcom
  Jom teka gambar dan menang RM150! 4. #3
  ayien's Avatar
  ayien is offline Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  ayien is on a distinguished road
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  where?
  Age
  32
  Posts
  98
  Points
  31.20
  Thanks
  0
  Thanked 0 Times in 0 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  567
  syahdu siot......tapikan...byk giler tempat couple nie pg...perghh....
  :cool: 5. #4
  ayien's Avatar
  ayien is offline Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  ayien is on a distinguished road
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  where?
  Age
  32
  Posts
  98
  Points
  31.20
  Thanks
  0
  Thanked 0 Times in 0 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  567

  Red face

  Quote Originally Posted by apect View Post
  ape endingnya>? citer dah best
  ending dier si saleha tu meninggal la kot....
  :cool: 6. #5
  valentine's Avatar
  valentine is offline Super Ehozarian II

  is bosan!!!!!!!!!!!!!!!!
   
  I am:
  Tired
   
  valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  where I be
  Posts
  4,698
  Points
  1,669.95
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 11 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  2946

  Unhappy

  Endingnya...sedey...

  2358 jam
  Salleh : "Salleha, apakah kau tahu harapan apa yang ku ucapkan dalam hati tika meniup lilin ulang tahunku tempohari? Aku pun berdoa agar Tuhan mengizinkan kita bersama-sama selamanya. Leha, kau tidak boleh meninggalkan aku! Hari yang kita lalui baru berjumlah 99 hari! Kau harus bangun dan kita akan melalui puluhan ribu hari bersama-sama! Aku juga sayang pada mu, Salleha! Jangan tinggalkan aku sendirian! Aku sayang kamu...!" Jam dinding berdentang 12 kali. Jantung Salleha berhenti berdetak.Hari itu adalah hari ke 100...

  Moral

  Luahkan perasaanmu pada orang yang kau sayangi sebelum terlambat. Kita tidak akan pernah tahu, apa yang akan terjadi esok hari. Kau tidak akan pernah tahu siapa yang akan meninggalkanmu dan tidak akan pernah kembali lagi? 7. #6
  ayien's Avatar
  ayien is offline Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  ayien is on a distinguished road
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  where?
  Age
  32
  Posts
  98
  Points
  31.20
  Thanks
  0
  Thanked 0 Times in 0 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  567
  haaa...kan botui aku cakap...ish2..sedeynyer..cam nk nangis jerk nie...
  :cool: 8. #7
  valentine's Avatar
  valentine is offline Super Ehozarian II

  is bosan!!!!!!!!!!!!!!!!
   
  I am:
  Tired
   
  valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute valentine has a reputation beyond repute
  Join Date
  Jul 2007
  Location
  where I be
  Posts
  4,698
  Points
  1,669.95
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 11 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  2946
  Aku pn dah naik cedey nih....siannya dia... 9. #8
  mirzz's Avatar
  mirzz is offline Addicted Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future mirzz has a brilliant future
  Join Date
  Apr 2007
  Posts
  822
  Points
  296.40
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  761
  aku dulu masa study aku penah admire sorang senior aku. tapi aku simpan dlm hati pasal aku tau dia dh ada awek. then masa last semester aku dpt notes dari dia - "saya tunggu awak di gate kul 9.00 mlm. bas saya akan bertolak kul 9.30 mlm. pls 4 the last". Aku suka giler.. tapi percaya tak walaupun aku happy giler sgt2 aku tk pegi pun jumpa senior aku tu. Pasal apa? pasal aku rasa bersalah suka pada bfren org.. Atlast aku dengar dorang kawen. Aku pulak jumpa husband aku skang ni.. Tamat.....
  Ive tried so hard and get so far, in the end, its doesnt even matter!!! 10. #9
  chomel's Avatar
  chomel is offline Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  chomel is on a distinguished road
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Tinggal Di Batu PAhA
  Age
  32
  Posts
  84
  Points
  29.10
  Thanks
  1
  Thanked 1 Time in 1 Post
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  570
  huhuhu...mcm drama telenovela...bersambung..lehla wat kat malaysia nih.
  tapi citer ni menarik.
  :cool: Jaga Diri, Hiasi Peribadi :cool: 11. #10
  antagenaiz's Avatar
  antagenaiz is offline King Of VNS
  This user has no status.
   
  I am:
  Cool
   
  antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute antagenaiz has a reputation beyond repute
  Join Date
  May 2007
  Location
  Serdang
  Age
  33
  Posts
  15,156
  Points
  5,322.09
  Thanks
  482
  Thanked 523 Times in 282 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  28475
  huhuhuhuuhuuu....itu la pnting nye straight to the point,takyah rahsia2.


 12. bitcoin 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

   

Similar Threads

 1. Kisah tentang dajjal dan hari kiamat
  By wawa1608 in forum Religious Talk / Muslim Section
  Replies: 6
  Last Post: 14-03-2010, 04:34 AM
 2. Kisah Sebuah Cinta....
  By valentine in forum Love is Cinta
  Replies: 15
  Last Post: 21-01-2009, 03:56 PM
 3. Lagu kisah cinta robot
  By hpmfl2002 in forum Info & Selebriti
  Replies: 0
  Last Post: 08-09-2008, 10:24 AM
 4. Kisah Cinta Sejati
  By valentine in forum Love is Cinta
  Replies: 10
  Last Post: 14-02-2008, 03:41 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
Premium Ads
The Best Spread 160x600ms

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125

Ehoza Ads
Ehoza Ads