stp 728x90-en

+ Reply to Thread
Page 12 of 13 FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 LastLast
Results 111 to 120 of 122
  1. #111
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Bila nak guna much dan bila nak guna many?

    When to use much and when to use many?
    ●Kita gunakan much utk uncountable noun (kata benda yang tidak boleh dikira)
    - milk, sugar, money, time
    ●Kita gunakan many utk countable noun (boleh dikira)
    - minutes, ringgit, bottles of milk, can of drinks

    Example:
    How much money does he have?
    How many hours does it take to go to London?

    Choose many or much.
    1. How _ brothers do you have?
    2.How _ cars were stolen last year?
    3. How _ coffee do you drink a day?
    4. How _ money does he need?
    5. How _ cats do they have?
    6. How _apples did you buy?
    7. How _ trees are there in the park?
    8. How _clothes should I bring?
    9. How _ paintings does he have?
    10. We saw _ animals at the zoo.


    Answers:
    1.many 2.many 3.much 4.much 5.many 6.many
    7.many 8.much 9.many 10.many


  2. pamm 468x60-en

  3. #112
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Pada blog update kali ini saya akan menerangkan cara untuk apply ke universiti luar negara terutamanya kepada sesiapa yang ingin melanjutkan pelajaran ke United Kingdom memandangkan ada beberapa readers blog ini yang bertanya melalui email cara-caranya. So, untuk memudahkan, saya akan update di sini ye.

    Dulu, saya menggunakan keputusan matrikulasi untuk apply ke United Kingdom dan telah berjaya menerima 4 tawaran daripada universiti-universiti terkemuka dunia.

    Baru-baru ini saya telah menerima satu lagi tawaran daripada University of Nottingham dalam bidang Biochemistry and Molecular Medicine. So that makes it the fourth offer overall.

    Sayangnya one of my applications is rejected sebab Matrikulasi tidak diterima oleh universiti tersebut (Exeter College, university of Oxford)

    Dalam blogpost kali ini, saya akan menjawab segala (takla semua hehe) persoalan yang telah diajukan dalam email. Most of the questions adalah mengenai bagaimana melanjutkan pelajaran ke luar negara, cara mengisi UCAS dan sebagainya.

    Q(Question)
    A(Answer)

    Q: "Matrikulasi diterima @ diiktiraf ke di UK?"
    A: Selain STPM, A-Level, International Baccauleurette, dan UEC, sijil Matrikulasi juga boleh dijadikan tiket ke UK! Sijil matrikulasi sudah mendapat pengiktirafan di beberapa universiti terkemuka di UK.

    here are some universities yang mengiktiraf pelajar lepasan matrikulasi

    University of Manchester
    University of Birmingham
    University of Nottingham
    Queen's University, Belfast.
    University of Bristol
    University of Westminster
    University of York
    University of Surrey
    University of Suxxex
    University of Reading
    Hartpury College
    Birkbeck, University of London
    University of Reading
    University of Portsmouth
    Canterbury Christ Church University
    Lancester University
    Aberystwyth University
    Cardiff Metropolitan University
    London Metropolitan University
    Anglia Ruskin University
    Erudio College
    University of Huddersfield

    and the list goes on..... yang lain research sendiri ye hehe. So jangan pandang rendah sijil Matrikulasi ni! Kalau dapat tawaran study di Matrikulasi selepas SPM, grab that chance.


    Q: "macam mana abg apply overseas? sy dpat jugak sijil 1119 tp x la sebagus keputusan abg. "
    A: Saya apply ke UK melalui sistem yang dinamakan UCAS. UCAS merupakan universities entrance system yang sama seperti UPU kementerian Pelajaran Malaysia yang menempatkan pelajar di universiti. Yang membezakan dengan UPU, UCAS boleh digunakan oleh pelajar antarabangsa juga namun UPU hanya diterhadkan kepada pelajar Malaysia sahaja.

    Kalau yang berminat nak study di UK tu, click https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/register untuk apply menggunakan UCAS.

    keputusan English 1119 semasa SPM dahulu juga berguna jika ingin melanjutkan pelajaran ke UK sebab English 1119 merupakan standard English yang diiktiraf oleh Cambridge English. Saya memperoleh gred 2A dalam English 1119 ini (yang terbaik adalah 1A). Skor anda sekurang-kurangnya perlu C ke atas ye.

    Kalau anda skor English 1119 dengan baik, anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk duduk untuk IELTS or TOEFL. Jangan ingat English tak penting ye.

    Namun, bukan setiap universiti di UK menerima English 1119 ini, ada yang hanya menerima IELTS dan TOEFL sahaja. Oleh itu, rajinkanlah diri untuk semak entry requirement di website universiti ye. Here are some links to universities in UK and their English entry requirements (yang menerima English 1119)

    Uni. of Sheffield : https://www.sheffield.ac.uk/undergra...licies/englang
    Uni. of Manchester : http://www.manchester.ac.uk/study/in...sia.htm?page=2
    Uni. of Birmingham : http://www.birmingham.ac.uk/undergra...nal/index.aspx
    Uni. of Southampton : http://www.southampton.ac.uk/uni-lif.../malaysia.page
    Staffordshire Uni : http://www.staffs.ac.uk/internationa...ents/malaysia/
    Plymouth Uni : https://www.plymouth.ac.uk/internati...y-requirements
    Cardiff Uni : http://www.cardiff.ac.uk/for/prospec.../malaysia.html
    Uni. of Leicester : https://le.ac.uk/student-life/intern...nts/equivalent
    Uni. of Surrey : http://www.surrey.ac.uk/undergraduat...tries/malaysia
    City Uni London : http://www.city.ac.uk/international/my-country/malaysia
    Uni. of Lincoln : http://www.lincoln.ac.uk/home/intern...hrequirements/
    Lancester University : http://www.lancaster.ac.uk/study/int...ualifications/
    Uni. of Brighton : https://www.brighton.ac.uk/internati.../malaysia.aspx
    Oxford Brookes Uni : https://www.brookes.ac.uk/internatio...tion/malaysia/
    Imperial College London : https://www.imperial.ac.uk/study/pg/...ments/english/
    Uni. of Nottingham : https://www.nottingham.ac.uk/ugstudy...uirements.aspx

    p/s: yang lain cari sendiri ye, ni je yang mampu dikorek hehew.


    Q: "Filling in the UCAS is not easy. Oh! How about the payment? How do you pay? And how much do you pay? In MYR."
    A: Yes, filling the UCAS was not easy for me too. for the payment, if you have chosen only ONE university, the amount that you should pay is Rm77.28(£12) while as for multiple choices, the amount you will have to pay is RM 148.12 (£23). depending on the rate. The only payment channel is through Credit or Debit card. make sure you have enough balance before paying for your application.
    (rate currency yang digunakan pada masa ni ialah pada Jan 2016)


    Q: "I want to ask about the education section. How do you fill in the section? Do you put your spm result also? And what is the awarding bodies for foundation? I really don't know how to fill the section in"
    A: Yes, i did put my SPM result. After you have sent your application, the chosen universities will require you to send them the scanned copy of your SPM result. this is mainly for checking your 1119 English result as some universities accept 1119 English. if you have passed the minimum requirement for English, then you do not have to sit for IELTS or TOEFL. as for awarding bodies, for foundation. i think it is similar to matriculation which is MOE.


    Q: One more help. The section for reference. The organisation name for our referee. What should I put? If she is my college tutor then her organisation name will be College?
    A: Yes, you should put your college name. All the best for your application and don't hesitate to ask if you have any question.


    Q: "Berapa minimum CGPA nak apply ke luar negara?"
    A: Kalau nak lebih selamat, skor CGPA above 3.50 ye. Tak kira Matrikulasi atau STPM
    Sebab banyak lagi saingan daripada pelajar antarabangsa yang lain. Apabila kuota sudah penuh, universiti akan tutup pengambilan bagi pelajar antarabangsa.


    Q: "boleh guna results bmat (UMAT Uni Malaya) utk uni di uk jugak?"
    A: Kurang pasti sebab tidak pernah mengambil ujian tersebut, namun jika anda mahu melanjutkan pelajaran dalam Perubatan atau bioperubatan di UK, BMAT merupakan salah satu ujian saringan sebelum layak masuk ke peringkat temuduga. Biasanya universiti-universiti tersebut akan ada ujian BMAT mereka yang tersendiri seperti Universiti Malaya iaitu UMAT. Namun saya kurang pasti jika keputusan UMAT dari Universiti Malaya boleh digunakan di luar negara. Jika berminat untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang tersebut di UK, elok untuk menyemak dengan tutor respective university.


    Q: "Kalau nak belajar di UK, visa dan passport jenis mana yang sesuai?"
    A: Okay, yang ni saya belum expert sangat sebab belum lagi sambung study di luar. Namun, sebelum menjejakkan kaki ke luar negara, saya telah membuat research mengenai Student Visa yang patut dimohon oleh pelajar Malaysia.

    Anda perlu memiliki UK Tier 4 student visa

    Sebelum apply visa, kena ada 40 points. Nak dapat dari mana 40 points ni?

    Anda akan menerima 30 points jika anda sudah mempunyai surat tawaran belajar daripada salah satu universiti di UK yang mempunyai pengiktirafan oleh UK Visa dan Immigration UK (UKVI). Selain itu, universiti yang menawarkan anda tawaran belajar mestilah sudah diiktiraf dan diberi High Trusted Status (HTS) oleh Immigration UK (UKVI).



  4. #113
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Apa itu tenses?
    Tenses
    Tenses adalah sebuah konsep untuk menunjukkan masa, kesinambungan, sesuatu yang telah tamat secara total, tindakan atau keadaan berkait dengan masa ianya digunakan(ketika bercakap/berbual).
    Ramai yg keliru bentuk2 masa, cara guna dan makna tenses itu sendiri. English ada 12 bentuk masa yg terdiri dari 3 bentuk masa utama:
    Masa/time:
    past = waktu yg telah berlalu
    present = sekarang atau sesuatu yg sedang dilakukan setiap hari/kebiasaan
    future = masa akan datang
    Terdapat 2 aspek dlm bentuk masa ini:
    Progressive:
    tindakan yang belum selesai
    Perfective:
    Tindakan atau keadaan yg telah selesai/tamat.
    progressive aspek membawa "continuous" tenses iaitu:
    past continuous
    present continuous
    future continuous
    perfective membawa "perfect tense":
    past perfect
    present perfect
    future perfect
    Bila 2 aspek ini digabung, kita akan dapat :
    past perfect continuous
    present perfect continuous
    future perfect continuous.
    Contoh:
    Present simple:
    I do
    Present continuous:
    I am doing
    Present perfect:
    I have done
    Present perfect continuous:
    I have been doing this
    Past simple tense:
    I did
    Past continuous:
    I was doing
    Past perfect:
    I had done
    Past perfect continuous:
    I have been doing
    Future simple:
    I will do
    Future continuous:
    I will be doing
    Future perfect:
    I will have done
    Future perfect continuous:
    I will have been doing



  5. #114
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Pemendekkan perkataan atau contraction

    Ramai yang hubungi saya memberitahu yang mereka faham kebanyakkan maksud dalam penggunaan harian apabila membaca, tetapi apabila mereka menonton movies atau perlu bercakap dengan mereka yang lebih fasih atau orang luar yang berbahasa Inggeris, mereka tidak faham apa yang diminta, dialog atau dibualkan.

    Ini kerana kebanyakkan mereka yang fasih atau mereka yang memang berbahasa Inggeris seperti orang Amerika atau British menggunakan contraction dalam bahasa harian mereka. Bila anda mula belajar, mungkin agak sukar untuk faham atau tahu yang mereka menggunakan contraction kerana tidak biasa mendengarnya.

    Kenapa contraction adalah bagus untuk anda gunakan?

    Contraction adalah penting jika anda mahu berbunyi lebih natural.
    Contraction boleh membantu anda bercakap dan mendengar kerana ianya adalah sukar untuk ditangkap dan jika anda sendiri tidak menggunakannya, adalah sukar untuk tahu jika sesuatu perkataan itu adalah contraction.

    Ini adalah contoh formal contraction (dalam buku teks, surat khabar, bahan penulisan dsbgnya):
    I'm = I am
    can't = can not
    don't = do not
    dan lain2

    Contoh informal contraction yang biasa digunakan (perbualan, menulis di fb, social media):
    gonna = going to (I'm gonna go shopping later = saya akan pergi shopping nanti)
    wanna = want to ( I wanna eat = saya nak makan)
    whatcha = what are you (whatcha doin'? =awak buat apa?)
    kinda = kind of (I'm kinda hungry = saya agak lapar)
    gotta = got to ( I gotta go = saya kena pergi)
    gimme = give me ( can you gimme a ride? = bolehkah awak tumpangkan saya?)
    doncha/donchu = don't you (doncha/donchu have anything better to do? = awak tak ada benda yg lebih baik nak buat?)



  6. #115
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Buku Better English Series: Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day - RM25


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Do your sentences run longer than a page of this book? Or do they hang in the air, waiting for a subject, an object or some punctuation to finish them off?
    This easy-to-use guide to sentence writing not only teaches you how to overcome run-ons and sentence fragments but all of the sentence construction obstacles encountered by anyone who needs to master (or remaster) the English language…without making you do a single dreaded diagram! You’ll learn a sentence-combining approach to writing that goes beyond helping you avoid errors by teaching you how to create good sentences with variety and style. You’ll also find:

    Clear discussions of rules and strategies for good writing.
    Easy-to-understand explanations and plenty of exercises, from fill-in-the-blank to transforming short sentences into longer and more graceful combinations.
    An answer key at the back of the book to encourage you to work at your own pace and check your answers as you go.

    Even if you can’t spare 30 minutes a day to learn how to write brilliant sentences, Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day allows you to custom-design your learning to take as little as five minutes a day Like its companion guides in the Better English Series–Better Grammar in 30 Minutes a Day, Better Punctuation in 30 Minutes a Day, and Better Vocabulary in 30 Minutes a Day– this book is just what the teacher ordered!
    Do your sentences run longer than a page of this book? Or do they hang in the air, waiting for a subject, an object or some punctuation to finish them off?
    This easy-to-use guide to sentence writing not only teaches you how to overcome run-ons and sentence fragments but all of the sentence construction obstacles encountered by anyone who needs to master (or remaster) the English language…without making you do a single dreaded diagram! You’ll learn a sentence-combining approach to writing that goes beyond helping you avoid errors by teaching you how to create good sentences with variety and style. You’ll also find:

    Clear discussions of rules and strategies for good writing.
    Easy-to-understand explanations and plenty of exercises, from fill-in-the-blank to transforming short sentences into longer and more graceful combinations.
    An answer key at the back of the book to encourage you to work at your own pace and check your answers as you go.

    Even if you can’t spare 30 minutes a day to learn how to write brilliant sentences, Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day allows you to custom-design your learning to take as little as five minutes a day.Like its companion guides in the Better English Series–Better Grammar in 30 Minutes a Day, Better Punctuation in 30 Minutes a Day, and Better Vocabulary in 30 Minutes a Day– this book is just what the teacher ordered!




    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/lam...-rm60-shj.html



  7. #116
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Buku Peribahasa dan Ungkapan Inggeris - Melayu - RM15


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Buku pertama yang menampilkan padanan peribahasa dan ungkapan Inggeris dengan peribahasa dan ungkapan melayu. Walaupun peribahasa dan ungkapan yang diungkap dalam Bahasa yang berbeza namun sesetengahnya membawa maksud yang sama. Buku ini sesuai untuk kegunaan penterjemah, penulis, pengajar, pelajar dan penyelidik sebagai bahan rujukan dan kajian.

    Ciri-ciri istimiewa:


    Menampilkan 191 kata masukan (termasuk 114 entri bertakrif)
    Dilengkapi takrifan, ayat contoh dalam Bahasa inggeris dan terjemahan dalam Bahasa Melayu serta ilustrasi
    Menggunakan sistem kata kunci bagi memudahkan pengguna untuk mencari peribahasa yang dikehendaki
    Disertai glosari Inggeris Melayu supaya pengguna dapat memahami maksud perkataan sukar yang terkandung dalam peribahasa dan ungkapan.





    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/per...e-control.html





    TERIMA KASIH



  8. #117
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Buku Senangnya Cakap Inggeris: Tingkatkan Nilai Diri Melalui Komunikasi - RM25


    SINOPSIS / DESCRIPTION:


    Buku "Senangnya Cakap Inggeris : Tingkatkan Nilai Diri Melalui Komunikasi" ini dihasilkan atas ilham atau inspirasi penulis untuk berkongsi pengalaman beliau dalam menguasai bahasa Inggeris sebagai anak luar bandar yang tiada pendedahan akan kepentingan bahasa Inggeris pada ketika itu. Penulis yang juga seorang pensyarah, menekankan tentang konsep bahasa seperti bahasa Inggeris yang merupakan kemahiran insaniah. Penguasaan dalam bahasa Inggeris boleh menambah nilai atau 'saham' diri setiap individu dalam pelbagai bidang. Seterusnya, menghadapi cabaran berbahasa Inggeris sebagai seorang pelajar luar bandar yang berpindah ke sekolah berkategori mission school di Kuala Lumpur.Penulis secara langsung menceritakan pelbagai strategi yang digunakan untuk menguasai bahasa Inggeris dan seterusnya mengurangkan cabaran yang dihadapi sepanjang zaman sekolah dan kerjaya beliau.

    Intipati buku ini meliputi strategi 5B yang dirangkumkan secara menyeluruh berdasarkan pengalaman penulis. Setiap strategi disertai dengan contoh-contoh yang praktikal di samping ulangkaji asas tatabahasa dalam bentuk jadual yang mudah difahami. Strategi 5B sesuai untuk semua peringkat umur, iaitu dari peringkat sekolah rendah hinggalah individu yang mempunyai kerjaya. Para ibu bapa juga boleh memulakan strategi 5B dalam kalangan anak-anak. Buku ini turut memuatkan beberapa ilustrasi kartun yang menarik sebagai contoh perbuatan asas dalam kehidupan seharian. Secara keseluruhannya, buku ini sangat sesuai bagi para pembaca yang memerlukan ilham untuk menjadi minat dan yakin dalam menguasai bahasa Inggeris.


    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/blo...masuk-pos.html





    TERIMA KASIH



  9. #118
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Buku Panduan BelajarBahasaCina - RM20


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    “We welcome you to Belajar Bahasa Cina together!”
    “Our Mission is to help you master Mandarin for daily conversation, workplace and academic purpose.”
    - Vincent BBC & Eng Jia Ming



    Berminat untuk beli ?



    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/01/bel...cina-rm20.html











    TERIMA KASIH



  10. #119
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    English Fast & Easy 3: Useful Idioms & Phrases for Work and Everyday Life - RM30


    Buku English Fast & Easy 3: Useful Idioms & Phrases for Work and Everyday Life - RM30


    SINOPSIS / DESCRIPTION:


    Too busy to study?
    Learn the idioms and phrases you need for work, school and everyday life.
    Learn clearly. Learn easily. Learn fast.

    This book makes it easy to learn idioms and phrases because:

    Cartoon stories make the meanings clear
    Examples show how to use the idioms and phrases
    Review exercises help you remember


    The Best-selling English Fast and Easy series has helped 50,000 people speak better English



    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/pel...lang-rm25.html





    TERIMA KASIH



  11. #120
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,218
    Points
    57,317.81
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    244
    Jadual Peperiksaan MUET 2017
    .

    KALENDAR MUET 2017

    Tarikh Pendaftaran Dibuka Tarikh Pendaftaran Ditutup Tarikh Ujian Speaking Tarikh Ujian Bertulis

    Sesi Mac 1 November 2016 9 Januari 2017 13. 14, 15, 16, 20, dan 21 Februari 2017 11 Mac 2017


    Sesi Julai 15 Mac 2017 11 Mei 2017 11, 12,13, 17, 18, dan 19 Julai 29 Julai 2017


    Sesi November 2 Jun 2017 1 Ogos 2017 4,5, 9 10. 11. dan 12 Oktober 4 November 2017




    Nota : Semua maklumat yang tertera adalah tertakluk kepada pindaan dan kelulusan Ketua Eksekutif Majlis Peperiksaan Malaysia. MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA, PERSIARAN 1, BANDAR BARU SELAYANG, 68100 BATU CAVES, SELANGOR DARUL EHSAN



    Tuisyen persediaan MUET boleh dirujuk disini >> http://www.MyCambridge.blogspot.my





    .


  12. stp 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
East Asian 160x600ms

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads