TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    azwanbiz's Avatar
    azwanbiz is offline Senior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bukit jalil
    Age
    38
    Posts
    461
    Points
    156.81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    734

    Thumbs up Jangan tinggalkan kereta tanpa berkunci!!!

    Info ni aku dapat dari email...sama ada kisah benar atau tidak...kita perlu ambil pengajarannya...

    Petikan dari email tu:

    Salam,
    Kisah di bwh ini di petik dari email member aku.....Kejadian berlaku semalam 08 Julai, 2007 ke atas adik member aku.

    "Adik perempuan aku, nak balik kerumah aku di Selama, nak tengok mak dia yang pulang dari Mekah. Dia dengan anak serta suami yang 'drive' Kancil dari P. Pinang, sampai di Sunshine diaorang singgah sekejap untuk beli susu anak. Hujan lebat masa tu, suami dia keluar kereta dan dia tunggu dalam kereta. Tak sampai satu minit suaminya keluar, masuk satu apek tua dalam kereta terus tikam dan robek peha adik aku dan dia 'drive' kereta tu sampai ke kawasan hotel Equatorial.

    Masa di situ adik aku yang berdarah-darah diugut supaya menyerahkan semua barang kemas, handphone, duit, sambil tu apek tu letak pisau kat anak saudara aku yang baru 10 bulan dan mengancam untuk bunuh. "No choice", adik aku terpaksa serah semuanya dengan kereta sekali dia bawa lari. Adik aku kena tinggal di kawasan sunyi belakang Bukit Jambul dengan beg serta anak kecil yang basah kuyup dalam hujan lebat. Hampir satu jam terbiar di situ tanpa pertolongan orang lalu lalang sampailah ada mamat tolong bawa dia ke hospital. Itupun sebab dia tengok ada anak kecil, sebab tu dia tolong. - Trauma adik aku sekarang ni.

    Akibat kena tikam tu, adik aku kena 11 jahitan di peha, 4 jahitan di lengan pasal
    cuba melawan dengan apek haram jadah tu. Jadi kepada semua kawan-kawan, yang selalu berhenti sekejap di depan kedai, tolong kunci pintu dari dalam. Cerita adik aku ni boleh jadi pengajaran pada kita semua. Duit, barang kemas boleh cari, nyawa tak ada 'spare part'.

    Hati-hati, akhir zaman ni nabi sebut terlalu banyak orang jahat. Asal keluar pintu rumah saja, kita terdedah dengan orang-orang jahat".


    Hari ini mungkin terkena pada orang lain, entah esok lusa kena pada kita dan keluarga kita pulak. Oleh itu marilah kita sama-sama beringat dan memperingati orang lain pulak...

    Wassalam...
    Last edited by azwanbiz; 15-07-2007 at 01:29 AM.


  2. The Best Spread 468x60ms

  3. #2
    joney's Avatar
    joney is offline Pengetua Ehoza

    is .............. dead!
     
    I am:
    Tired
     
    joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pass Away
    Posts
    8,902
    Points
    3,593.64
    Thanks
    193
    Thanked 96 Times in 63 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    182690
    tu la pasal... kalo ade sesapa nak mintak tolong, aku ragu2 je nak tolong.. takut kene mcm ni... ni plak cerite dr member aku...

    ... suatu petang member aku naik moto sorang diri hendak ke pekan, ade la sorang mamat tu tahan tepi jalan dan mintak tolong hantarkan dia ke rumah member dia tak jauh dari situ..
    member aku ni dengan rela hati la nak tolong... terus mamat tu membonceng moto tu dan bawak dia ketempat yang nak dituju... sampai disuatu kawasan, mamat tu suruh berenti...
    dan keluarla 2-3 orang dari kawasan semak dan pau "rompak" member aku tadi tu... kesian member aku, niat mulia nak tolong orang, tapi kene aniaya...



    moral: jangan mudah percaya kepada orang yang kita tak kenal batang hidungnya....



  4. #3
    suntat's Avatar
    suntat is offline DieHardFan Member

    is KaCaU BiLaU
     
    I am:
    Tired
     
    suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Msih Mcari
    Age
    34
    Posts
    1,114
    Points
    381.23
    Thanks
    82
    Thanked 39 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    3941
    Quote Originally Posted by joney® View Post
    tu la pasal... kalo ade sesapa nak mintak tolong, aku ragu2 je nak tolong.. takut kene mcm ni... ni plak cerite dr member aku...

    ... suatu petang member aku naik moto sorang diri hendak ke pekan, ade la sorang mamat tu tahan tepi jalan dan mintak tolong hantarkan dia ke rumah member dia tak jauh dari situ..
    member aku ni dengan rela hati la nak tolong... terus mamat tu membonceng moto tu dan bawak dia ketempat yang nak dituju... sampai disuatu kawasan, mamat tu suruh berenti...
    dan keluarla 2-3 orang dari kawasan semak dan pau "rompak" member aku tadi tu... kesian member aku, niat mulia nak tolong orang, tapi kene aniaya...


    moral: jangan mudah percaya kepada orang yang kita tak kenal batang hidungnya....
    aku sokong....tapi klau xtolong lak...kesian pulak..klau dah tolong jadi mcm nie pulak...



  5. #4
    muyyaQ's Avatar
    muyyaQ is offline Hyper Active Member

    is stay low profile
     
    I am:
    Cool
     
    muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute muyyaQ has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    seksyen 7
    Posts
    2,851
    Points
    1,259.73
    Thanks
    356
    Thanked 157 Times in 85 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    21239
    so siapkan la diri kamu dgn ilmu pertahankan diri..xpon duk umah je cam aku ni..wakakas



  6. #5
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'>'s Avatar
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> is offline
    is single
     
    I am:
    Awesome
     
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat
    Age
    42
    Posts
    9,676
    Points
    401,767.98
    Thanks
    654
    Thanked 2,205 Times in 750 Posts
    Credits

    $ 601
    Rep Power
    588960
    yeap, tu la pesanan yg selalu aku bagi kat awek aku, kawan2 aku, adik aku etc. tlg lock pintu bila berhenti and aku kuar jap
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!



  7. #6
    joney's Avatar
    joney is offline Pengetua Ehoza

    is .............. dead!
     
    I am:
    Tired
     
    joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pass Away
    Posts
    8,902
    Points
    3,593.64
    Thanks
    193
    Thanked 96 Times in 63 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    182690
    tapi kalo orang dlm gambar yg pakai baju kurung oren ni, takpe kot kalo tak kunci pintu n tutup tingkap...



  8. #7
    fadzysma's Avatar
    fadzysma is offline Junior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    fadzysma is on a distinguished road
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    somewhere i belong
    Age
    35
    Posts
    6
    Points
    2.10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    0
    yang tu pasal kena tikam.. yang ni pulak kisah dari kawan aku...

    ade la dulu.... dia ni pernah tolong sorang mamat ... eksiden, memang parah arr luke dia tu....dengan ati yang mulia, dia tolong angkat dan bawak mamat ni, gi hospital.. sampai kat hospital, kemudian siap buat report... dia balik umah... tak lame lepas tu pihak hospital mintak dia gi balik hospital tu....

    yang mengejutkan, rupe2 nye si mamat tu ade AIDS positif... setahun dia tu terpakse ulang alik pi hospital, buat check up... sejak dari tu, dia mmg tak tolong dah sesape... klu bukan ahli kuarge dia.. dia mmg serik... bahaye woo..... AIDS ni bawak ke mati....



  9. #8
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'>'s Avatar
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> is offline
    is single
     
    I am:
    Awesome
     
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat
    Age
    42
    Posts
    9,676
    Points
    401,767.98
    Thanks
    654
    Thanked 2,205 Times in 750 Posts
    Credits

    $ 601
    Rep Power
    588960
    Quote Originally Posted by fadzysma View Post
    yang tu pasal kena tikam.. yang ni pulak kisah dari kawan aku...

    ade la dulu.... dia ni pernah tolong sorang mamat ... eksiden, memang parah arr luke dia tu....dengan ati yang mulia, dia tolong angkat dan bawak mamat ni, gi hospital.. sampai kat hospital, kemudian siap buat report... dia balik umah... tak lame lepas tu pihak hospital mintak dia gi balik hospital tu....

    yang mengejutkan, rupe2 nye si mamat tu ade AIDS positif... setahun dia tu terpakse ulang alik pi hospital, buat check up... sejak dari tu, dia mmg tak tolong dah sesape... klu bukan ahli kuarge dia.. dia mmg serik... bahaye woo..... AIDS ni bawak ke mati....
    boleh berjangkit ke mcm tu?
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!



  10. #9
    fadzysma's Avatar
    fadzysma is offline Junior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    fadzysma is on a distinguished road
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    somewhere i belong
    Age
    35
    Posts
    6
    Points
    2.10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    0
    ye la .. mane la tahu kan.. kot2 kat tgn atau kat mane2 tubuh dia tu ade yang luka....jangkit le... klu la jangkit .. tak kawen la die.. huhuhu.. trauma



  11. #10
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'>'s Avatar
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> is offline
    is single
     
    I am:
    Awesome
     
    <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute <span class='glow_FFFF00'>apect</span></a><br /><span class='glow_FFFF00'><span style='color: #9400D3'>True Ehoza's Supporter</span></span><a href='#'> has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat
    Age
    42
    Posts
    9,676
    Points
    401,767.98
    Thanks
    654
    Thanked 2,205 Times in 750 Posts
    Credits

    $ 601
    Rep Power
    588960
    uhukz... wat baik berpada2. buat jahat sekali sekala
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!


  12. FXOpen 468x60ms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Replies: 37
    Last Post: 10-09-2009, 01:02 PM
  2. Seram: Kereta Tanpa Pemandu!
    By abu in forum Scary, Frightened, Ghost
    Replies: 27
    Last Post: 21-05-2009, 11:26 PM
  3. Jangan tinggalkan kad ATM anda di rumah
    By perati in forum Jokes, Pranks
    Replies: 6
    Last Post: 04-09-2007, 06:12 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
stp 160x600-en

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads