bitcoin 728x90-en

+ Reply to Thread
Page 11 of 11 FirstFirst ... 7 8 9 10 11
Results 101 to 106 of 106
  1. #101
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    ITS REPORT - 10 JANUARY 2017


    Malaysian palm oil product export for January 1-10 rose 8.1% to 351,907 metric tonnes from 325,509 metric tonnes shipped during December 1-10.


  2. The Best Spread 468x60ms

  3. #102
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    Bagaimana untuk kekal sbg pekerja dan menjadi Jutawan - Edisi Terkini - RM40


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Buku ini berkongsi ilmu pengetahuan mengenai bagaimana untuk memperoleh sumber-sumber pendapatan tambahan sedangkan anda masih bekerja sepenuh masa dan bagi semua pekerja yang ingin mencapai matlamat yang lebih dalam kehidupan mereka.


    Mengenai Penulis

    Azizi Ali merupakan penulis dan penceramah kewangan peribadi nombor 1 di Malaysia. Beliau merupakan seorang Chartered Financial Consultant dan memegang MBA daripada University of Bath, UK. Beliau telah menulis lebih 30 buah buku bertaraf bestseller berkenaan kewangan.




    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/02/buk...aksi-rm20.html





    TERIMA KASIH



  4. #103
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    Apa itu saham FCPO ? Kenapa orang kata senang buat duit ?



    Investment ni dipanggil Futures Crude Palm Oil (FCPO), pasaran hadapan minyak sawit mentah. Investment FCPO ni adalah syariah compliance menurut Security Commission (SC) Malaysia. So, boleh trade tanpa was-was. Biasanya, kita yang beginner ni kena masuk kelas belajar tentang asas FCPO (atau disebut juga CPO). Dari situ, kita akan didedahkan dengan cara memahami simbol, indicator, graf, analisa teknikal dan fundamental, juga do’s and don’ts as a trader.

    Dia bukan sama macam beli saham di stok market biasa, kita beli masa saham murah dan jual balik bila harga saham tu dah naik. Berbeza. Kalau yang suka main Forex, asas dia hampir sama. Modal permulaan untuk 1 lot sekarang ni dalam RM5,500 (nilai ni berubah-rubah dan ditentukan oleh Bursa Derivatif Malaysia – MDEX). Lepas tu, elok juga kita top-up lebih sikit untuk prepare “buffer” for margin call, let say dalam RM1,500 gitu. Lepas tu bolehlah kita pilih Future Broker Representative (FBR) yang akan tradekan order kita nanti.

    FCPO ni aku fikir sesuai kalau kita ada lebihan duit yang kita sanggup hilang (the money that you willing to lose). Bukan maksud dia kita tak sayang duit, tapi duit yang kita sanggup laburkan untuk belajar teknik-teknik trading sampai pandai dan cekap. Objektif ni penting untuk kita minimakan risiko kerugian bila kita ingin menambah lot-lot pegangan dalam trading akan datang. Seandainya kita kekurangan modal, lebih baik fokus pada portfolio pelaburan lain yang lebih kurang risiko dan boleh dijangka pergerakannya. Saham dan stock market ni untuk mereka yang ready dari mental dan kewangan sahaja.

    Yang paling mencabar sekali bila trade FCPO ni masa kita nak park order. Kita tak boleh predict apa akan jadi dengan pasaran waktu kita nak masuk. Hanya petunjuk-petunjuk (indicators), fundamental news, dan analisa teknikal (TA) yang dapat membantu sedikit sebanyak untuk kita buat keputusan. Semua ni akan ambik masa untuk seseorang tu benar-benar mahir membaca indicators dan memasuki pasaran pada masa yang tepat. Proses ni juga dipanggil “back test” atau “paper trade”. Bila kita dah serasi dengan indicator-indicator yang dapat memberikan keputusan yang paling baik, barulah mudah untuk kita mengharungi cabaran investment FCPO.

    Kemahiran membaca graf (chart), menggunakan indicators dan mengagak pergerakan pasaran dapat membantu kita dalam membuat order yang tepat. Disamping tu, jangan bersikap tamak haloba bila nak kaut untung. Just set berapa profit margin yang kita nak, once triggered, keluar dari market.yang paling kita takuti ialah market tidak seiring dengan petunjuk yang kita gunakan. Di sini kita kena set “cut loss” untuk minimakan risiko kerugian. Tak guna melawan trend pasaran, semata-mata “percaya” market akan kembali berubah mengikut prediction kita. Sebab tu orang sakit jantung, lemah semangat dan hypertension tak dinasihatkan main FCPO hehehehehe..

    Disiplin trading ni kita kena develop seiring dengan emosi dan keupayaan berfikir secara waras. Kalau ada sifat geram, nak balas dendam dan tertekan, lebih baik kita tunggu sampai semua tu reda dulu sebelum masuk kembali membuat trade. Market bukan buka sehari je, tak best hari ni, esok masih ada.

    Bestnya pasal FCPO ni, kalau kita dah pandai dan cekap dengan teknik-teknik yang dipelajari, dengan 1 lot sahaja, kita mampu untuk jana pulangan yang memberangsangkan. 1 point dalam FCPO bersamaan RM25.00. Jika kita berjaya mendapat untung sebanyak 4 points sehari, bermaksud RM100 telah kita perolehi. Perlu diingat, komisen FBR perlu ditolak dari jumlah keuntungan tersebut (komisen berbeza-beza antara FBR, antara RM25~RM50, bergantung). Jadi anda boleh congak sendiri berapa target untuk dicapai sebulan dari portfolio pelaburan ini.

    Semuanya memerlukan pengetahuan, pemerhatian, fikiran yang tajam dan gerak naluri (instinct) yang tepat. Pendek kata, kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jangan diduga. Takut nanti tenggelam tak jumpa kubur….eeeeiiiiii… mintak dijauhkanlah 🙂


    untuk belajar selok belok FCPO dan jadikan FCPO trading sebagai kerjaya, boleh rujuk disini >>> www.FCPO.co.nr





    .



  5. #104
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    KUALA LUMPUR: The following factors are likely to influence Malaysian palm oil futures and other vegetable oil markets on Wednesday May 24.

    FUNDAMENTALS
    * Malaysian palm oil futures declined on Tuesday evening, their first drop in three sessions, weighed down by a stronger ringgit MYR= and forecasts of rising production.
    * U.S. corn futures fell 1.5 percent on Tuesday, halting a two-session advance as weekly U.S. planting progress data eased concerns about rain-related delays in the Midwest, analysts said.
    * Oil prices settled a bit higher on Tuesday as expectations of an extension to OPEC-led supply cuts overshadowed a White House proposal to sell half of U.S. petroleum reserves.

    MARKET NEWS
    * Wall Street rose on Tuesday as investors were relieved by the release of President Donald Trump's budget proposal and oil prices inched up in spite of a White House proposal to sell half the country's petroleum reserves.

    RELATED
    Bunge, Glencore discuss partnership as grain sector sours
    Soggy forecast worries Canadian farmers in race to sow crops
    White House proposes $46.54 bln in cuts to agriculture over 10 years
    POLL-South Africa's 2017 maize crop seen almost doubling to record harvest
    Rain brings relief to China's parched grain fields

    DATA/EVENTS
    Cargo surveyor ITS releases Malaysia’s May 1-25 palm oil export data on May 25.
    Cargo surveyor SGS releases Malaysia’s May 1-25 palm oil export data on May 25. - Reuters



  6. #105
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    KUALA LUMPUR: Niaga hadapan minyak sawit Malaysia meningkat pada hari Jumaat, carta keuntungan pertamanya dalam empat sesi, mengesan kekuatan dalam soya benih minyak saingan.

    Kontrak minyak sawit penanda aras bagi penghantaran Ogos di Bursa Malaysia Derivatives Exchange meningkat 0.5 peratus pada 2457 ringgit ($ 576,29) setan metrik pada penutupan dagangan, keuntungan harian yang paling kukuh dalam seminggu.

    Palm bagaimanapun susut 1.6 peratus pada setiap minggu, penurunan mingguan keempat berturut-turut.

    Berniaga jilid-jilid berada pada 47.020 banyak 25 tan setiap petang.

    "Pasaran sehingga hari ini pada minyak kacang soya Amerika Syarikat dan Dalian," kata seorang peniaga niaga hadapan daripada Kuala Lumpur, merujuk kepada minyak kacang soya semalaman di Chicago Board of Trade, dan keuntungan dalam minyak yang berkaitan di China Dalian Commodity Exchange.

    "Terdapat juga beberapa menampung kekurangan seperti yang kita menuju ke arah cuti hujung minggu yang panjang."

    Pasaran Malaysia akan ditutup pada Isnin sempena cuti umum.

    Harga minyak sawit biasanya dipengaruhi oleh pergerakan dalam minyak kacang soya, kerana kedua-dua minyak sayuran bersaing untuk bahagian pasaran minyak makan global.

    Kacang soya minyak di Chicago Board of Trade melihat keuntungan semalaman kukuh sebanyak 1.6 peratus, tetapi kali terakhir turun 0.4 peratus.

    September kontrak minyak kacang soya di Dalian Commodity Exchange mendapat 1 peratus.

    Dalam minyak lain yang berkaitan, kontrak September untuk olein sawit meningkat 0.2 peratus. - Reuetrs



  7. #106
    AinKaoruWong's Avatar
    AinKaoruWong is offline DieHardFan Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    AinKaoruWong is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Age
    32
    Posts
    1,232
    Points
    57,596.41
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    248
    KUALA LUMPUR (July 11): Malaysian palm oil futures hit a seven-week high on Tuesday, tracking gains in rival edible oils, before easing to be flat at the midday break.

    The benchmark palm oil contract for September delivery on the Bursa Malaysia Derivatives Exchange was at 2,593 ringgit (US$603.58) a tonne at the midday break. It earlier hit a high of 2,614 ringgit a tonne, its strongest level since May 23.

    Traded volumes stood at 22,878 lots of 25 tonnes each at the noon.

    The market rose on stronger oils on the Chicago Board of Trade (CBOT) and China's Dalian Commodity Exchange, but profit taking capped gains, said a futures trader from Kuala Lumpur.

    "The market is still riding on the firmness in the CBOT, amid the weather play. Profit taking is checking the upside," the trader said, referring to gains in soy prices due to hot, dry weather expected across the U.S. plains.

    Palm oil competes with related oils such as soy for a share in the global vegetable oils market.

    Soybean oil on the Chicago Board of Trade posted its strongest daily gains in four months in overnight trade, curing to a four-month high before dipping 0.3%.

    Palm oil has been on an uptrend this week, in line with soyoil and on expectations of falling output.

    June production in Malaysia, the world's No.2 palm producer, fell 8.5% to 1.51 million tonnes, leading to a decline in end-stocks as well, data from the Malaysian Palm Oil Board showed on Monday.

    In other related oils, the September soybean oil on the Dalian Commodity Exchange rose 1.4%, while the September palm olein contract was up 0.4%.

    Palm oil may break a resistance at US$2,599 ringgit per tonne and rise into a resistance zone of 2,614-2,628 ringgit, according to Wang Tao, a Reuters market analyst for commodities and energy technicals.


  8. FXOpen 468x60ms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
East Asian 160x600ms

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads