TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    perati's Avatar
    perati is offline Addicted Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute perati has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Age
    48
    Posts
    835
    Points
    283.50
    Thanks
    0
    Thanked 19 Times in 12 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1012

    Cabaran Remaja Islam...

    perancangan komunis


    -Memberi galakan dan kebebasan kepada penulis-penulis untuk hentam Islam

    -Memutuskan ikatan agama di antara bangsa-bangsa Islam (suburkan perkauman)

    -Menggunakan Islam untuk hancurkan Islam

    -Menyebarkan fahaman teori Darwinisme – manusia berasal dari beruk

    -Menyebarkan fahaman teori Frued – tumpuan semua kehidupan manusia adalah seks

    -Agama candu masyarakat
    China dan Rusia telah membunuh seramai 26 juta penduduk Islam Turkistan

    -Yugoslavia, 1 juta penduduk Islam telah dibunuh





    Perancangan salibiah

    (gerakan hancurkan islam)





    -Cuti hari Jumaat ditukarkan kepada hari Ahad

    -Turki, laungan azan wajib dalam bahasa Turki

    -Gladstone, "Selagimana al-Quran dihayati oleh orang Islam, maka Eropah tidak akan berjaya selama-lamanya. "

    -Pemerintah Perancis di Algeria, "Kita mesti hapuskan al-Quran baru kita berjaya."

    -Zeumer (bapa segala paderi sedunia tahun 1935), "Tugas Kristianisasi bukanlah memasukkan Islam ke dalam Kristian tetapi cukup sekadar menjauhkan mereka dari Tuhan mereka."

    -Lowrence Brown (paderi), "Kita mesti pastikan umat Islam berpecah-belah supaya mereka sentiasa lemah."

    -Menyuburkan slogan hak kebebasan wanita, persamaan taraf lelaki dan wanita dan menentang pemakaian menutup aurat

    -Mendidik anak-anak perempuan dengan budaya Barat

    -Menanamkan keyakinan bahawa bahasa Arab itu susah dan sukar, akhirnya umat Islam benci dan tidak faham akan al-Quran

    -Menyebarkan propaganda bahawa Islam itu penceroboh dan pengganas

    -Menonjolkan wanita Barat moden dan wanita Islam mundur

    -Menonjolkan kebaikan Kristian melalui bantuan kemanusiaan di Negara-negara Islam

    -Dr. Abdul Wadud esy-Syalabi (Universiti al-Azhar), "Pendakwah Kristian di seluruh dunia Islam seramai hampir 500 ribu orang."




    Perancangan yahudi



    -Pecahbelahkan dunia Islam, cetuskan peperangan

    -Rosakkan aqidah dan runtuhkan akhlak

    -Membina dan melebarkan Negara Israel (ISRAELRAYA)

    -Bina kekuatan ekonomi Yahudi sedunia ( 1 % daripada hasil rokok dunia disumbangkan kepada Israel. Dengan itu, Israel akan menerima 1 bilion – mungkin secara bulanan )

    -Menawarkan bantuan kewangan dan pangkat kepada anak-anak Islam untuk merosakkan remaja Islam – melalui konsert, filem dan sebagainya

    -Menggalakkan pesta-pesta hiburan tanpa sempadan antara lelaki dan perempuan

    -Suburkan pergaulan bebas – awalnya 'Rakan Study', akhirnya …

    -Tubuhkan sesuatu yang berkonsepkan 'BEBAS DARI IKATAN KETAUHIDAN' (Skin-Head dan sebagainya)

    -Serang budaya Islam dengan budaya Barat



    AYUH!! SEDAR DIRI!!!...



    Dunia mutakhir kini jelas menzahirkan mega cabaran yang melampau tidak kira dalam populasi aspek yang pelbagai. Namun, sesuatu perkara yang paling jelas telah melanda umat Islam zaman kini dan TIDAK ramai yang mengetahui dan menyedarinya iaitu Perang Minda. Musuh-musuh Islam Laknatullahi `alaihim telah mula memasang strategi untuk menjatuhkan Islam menggunakan pengaruh minda telah pun bermula berkurun lamanya. Begitu besar peranan yang wajib dimainkan remaja Islam masa kini. Sedarkah enta? Bayangkan, seorang ketua paderi sedunia tahun 1935, Zeumer, telah menyatakan:


    "Tugas Kristianisasi bukanlah memasukkan orang Islam ke dalam Kristian tetapi cukup sekadar menjauhkan kehidupan mereka dari Tuhan mereka."



    Ini adalah kata-kata seorang ketua paderi dunia tahun 1935 yang menyatakan kerisauannya apabila umat Islam berpegang teguh dengan al-Quran. Umat Islam zaman dahulu menjadi mapan dalam setiap aspek bersusurgalurkan pegangan yang teguh kepada al-Quran. Namun, dapatkah enta tafsirkan sikap umat Islam zaman kini?? Majoriti aktiviti sehariannya dipenuhi dosa dan noda, tidak ubah seperti stail kehidupan orang Barat yang sentiasa bermandikan lautan kemaksiatan dan kemungkaran. Entum merupakan golongan terpelajar, tidak memerlukan syarah yang panjang untuk memahaminya.

    Kita singkap kembali sejarah kegemilangan Islami. Kehidupan muslimin dahulu gemilang bukan hanya kerana dianugerahi ilmu yang bergunung-gunung sahaja, bahkan ilmu-ilmu tersebut semakin direnangi dan diselami sedalam-dalamnya. Kemudian, dikongsi bersama dengan muslimin yang lain bagi menghilangkan kejahilan mereka sesama sendiri.



    Namun begitu, bagaimanakah hakikat masyarakat Islam zaman kini? Amat ramai golongan yang berjaya melepasi menara gading dengan cemerlang, tetapi tidak ramai yang membantu mencurahkan ilmu mereka kepada yang lain demi kemaslahatan masyarakat Islam. Walaubagaimanapun, golongan yang kurang berpendidikan pula tidak boleh hanya mengharap kepada golongan berpendidikan. Sebaliknya, mereka wajib membina kekuatan fikir mereka. Bagaimana?? Kekuatan fikir ini hanya boleh dibina dengan amalan membaca.



    Slogan-slogan yang menginginkan masyarakat sentiasa mengamalkan amalan membaca telah bertebaran di serata pelusuk dunia, cuma pengaplikasiannya sahaja yang masih di tahap minimum. Penguasaan ilmu ini termasuklah ilmu duniawi dan ukhrawi. Hal ini kerana Islam menggalakkan pengikutnya mencapai kecemerlangan dunia dan akhirat.



    Berikut merupakan antara peranan yang wajib dimainkan oleh remaja Islam masa kini dalam menempuhi mega cabaran yang melanda gelanggang dunia keIslaman kini:

    -Penguasaan ilmu (fardhu `ain dan fardhu kifayah)
    -Bina kekuatan fikir dengan membaca
    -Kuasai bahasa al-Quran dan mentadabburnya (meneliti dan menghayati)
    -Bina keharmonian dan kemurnian akhlak (tuturkata, adab pergaulan, pemakanan, pemakaian dan sebagainya)
    -Sibukkan diri dnegan gerakan-gerakan, persatuan-persatuan Islam
    -Kembali cintakan ibadah
    -Dampingi golongan alim
    -Sentiasa mendirikan solat jama`ah
    -Jernihkan aqidah dari perkara khurafat

    Segala nasihat mahupun teguran terdaya dilakukan, namun ikhtiar dan mujahadah dalam melaksanakannya adalah bergantung kepada sejauh mana kesedaran kita dalam memainkan peranan sebagai remaja Islam. Muhasabahlah… kajilah semula amalan kita terdahulu. Adakah kita pernah menyumbang kepada kebangkitan Islami? Seraplah kembali ilmu di sekeliling selagi masih bersinar untuk dipusatkan di sistem pemusatan idea untuk diterjemahkan. Dengan itu, berlakulah suatu aliran pemusingan minda dalam diri seorang mukmin untuk menyumbangkan sumbangan yang amat berguna dalam pembangunan kegemilangan Islam.
    ~~~ pErAtI ~~~


  2. stp 468x60-en

  3. #2
    alfatih's Avatar
    alfatih is offline Ehoza's Freak
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute alfatih has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ampang
    Age
    35
    Posts
    3,659
    Points
    1,231.90
    Thanks
    1
    Thanked 33 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    2262
    yang tulis nih paham ker baca quran...jgn post thread jer,....tapi do nothing...



  4. #3
    kitaro's Avatar
    kitaro is offline Official Photographer


    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ulu Klang,
    Posts
    2,267
    Points
    1,237.72
    Thanks
    36
    Thanked 147 Times in 75 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    19822
    Quote Originally Posted by alfatih View Post
    yang tulis nih paham ker baca quran...jgn post thread jer,....tapi do nothing...
    jgn spam org punya thred yg baik...paling kurang pon dia blh mengingatkan org lain...cuma org tu sendiri yg blh mengubah diri mrk...dia dah jlnkan tugas dia dgn menghantar thred nie...action kita semua yg buat...



  5. #4
    firas's Avatar
    firas is offline Addicted Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    firas will become famous soon enough
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    kajang-ser
    Posts
    901
    Points
    347.70
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    591
    Quote Originally Posted by alfatih View Post
    yang tulis nih paham ker baca quran...jgn post thread jer,....tapi do nothing...
    tumpang lalu alfatih...nak tanya sikit...
    ko ni pandai bhs al-quran ker???seandainya ko pakar bhs al-quran ni ape kata ko share ilmu2 yg ko ade ngan kami sumer...barula makin tersebar ilmu2 ko tu kan...btul tak???
    'Destinasi Cinta Yang Ku Cari...Sebenarnya Terlalu Hampir...Hanya Kaburi Dengan Dosa Di dalam Hati...'



  6. #5
    dikchik's Avatar
    dikchik is offline Senior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute dikchik has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Selangor
    Posts
    417
    Points
    152.10
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1764
    Quote Originally Posted by kitaro View Post
    jgn spam org punya thred yg baik...paling kurang pon dia blh mengingatkan org lain...cuma org tu sendiri yg blh mengubah diri mrk...dia dah jlnkan tugas dia dgn menghantar thred nie...action kita semua yg buat...
    yup btl tu kitaro....sama2la ingat mgingati, jgn persoalkn perati phm bc Quran ke tak....kita sendiri pun x tentu...apapun gd info perati.



  7. #6
    tanpanama's Avatar
    tanpanama is offline Regular Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute
    Join Date
    May 2007
    Posts
    180
    Points
    67.80
    Thanks
    0
    Thanked 13 Times in 5 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    756
    Sekurang nya die mengingatkan..alhamdullilah..

    Ermm King Henry IV semasa perang salib melawan pasukan tentera islam..selama bertahun x menang..semasa hampir masa beliau mati..dia memesan pada panglima dan ketua gereja beliau..

    "ISLAM X BOLEH DIPERANGI DENGAN PEDANG NAMUN KITA BOLEH KALAHKAN MEREKA DENGAN 3G (bkn 3g arr)
    G= GOSPEL (Berpandukan kitab injil)
    G=GOLD (kalahkan mereka dengan kemewahan)
    G=GLORY (kecapikan mereka dengan kemenangan biar mereka alpa..lalu tumpaskan mereka)"

    SO kawan²..apa yg PERATI lakukan adalah salah satu cara untuk menyedarkan kita yg mudah lupa ini..alhamdullilah
    'yOu tALk tHe tALk bUt CaN yOu wALk ThE WaLK? '



  8. #7
    bga6848's Avatar
    bga6848 is offline Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    bga6848 is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    serdang
    Posts
    130
    Points
    52.08
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    569
    jangan sampai Islam hanya pada nama. Era globalisasi menuntut tahap keimanan yang lebih tinggi dan kental.



  9. #8
    tanpanama's Avatar
    tanpanama is offline Regular Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute tanpanama has a reputation beyond repute
    Join Date
    May 2007
    Posts
    180
    Points
    67.80
    Thanks
    0
    Thanked 13 Times in 5 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    756
    tapi keimanan kita tinggi dan kental kerss?? ahahahaha
    tepuks dada tanyalah selera..burrpp kenyang daaa
    'yOu tALk tHe tALk bUt CaN yOu wALk ThE WaLK? '



  10. The Following User Says Thank You to tanpanama For This Useful Post:


  11. #9
    abookucen's Avatar
    abookucen is offline Junior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    abookucen is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kay-L
    Posts
    11
    Points
    3.60
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    0
    betul tu....fikir2 la...



  12. #10
    yuusuke's Avatar
    yuusuke is offline Ehoza's Freak

    This user has no status.
     
    I am:
    Happy
     
    yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute yuusuke has a reputation beyond repute
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    bangi
    Age
    29
    Posts
    3,166
    Points
    1,903.18
    Thanks
    465
    Thanked 481 Times in 231 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    70913
    mesia negara hiburan.. tgk je la sekeliling camne pe'el bbudak, org kata klu xmmpu nk bdakwah, sekadar mengeji pbuatan maksiat dlm hati dh cukup, ada peluang kita boleh slow talk ngan dorang ikut budi bicara kita, tapi dari mentaliti bdk2 zaman sekarang kata pegang2 tgn bkn muhrim tu biasa jeh.. smua org buat, ntah le apa nk jadi lagi 6, 7 taun akan dtg, kalu parents pn xde kesedaran tntg agama bmula dari skang kompom hancus punya la~
    Last edited by yuusuke; 03-12-2009 at 12:45 AM.


  13. The Best Spread 468x60ms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. [IMPORTANT] Cabaran remaja akil baligh
    By headpux in forum Info & Pengetahuan Am
    Replies: 0
    Last Post: 20-11-2009, 10:51 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 27-03-2009, 12:36 AM
  3. Remaja Perempuan Amerika Walaupun 15 Tahun, Memilih Islam
    By headpux in forum Isu Semasa 2009
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2009, 02:57 PM
  4. Cabaran halangan hutan konkrit Cabaran
    By hpmfl2002 in forum Info & Pengetahuan Am
    Replies: 0
    Last Post: 28-08-2008, 10:36 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
stp 160x600-en

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads