stp 728x90-en

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Teruk's Avatar
    Teruk is offline Junior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Teruk is on a distinguished road
    Join Date
    May 2007
    Location
    kelumpor
    Posts
    41
    Points
    12.60
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    552

    tips meredah air

    Kebelakangan ni ari asik ujan je.. ade laa sesetengah jalanraya yg air naik sket.. paras˛ separuh tayar.. jadi just nak share some info/tips memandu meredah air yg paras dia lebey kurang setengah tayar. kalau boley cuba laa elakkan redah air tu.. kalau stakat jarak dlm 5-10 meter tu ok lagi laa.. tapi jgn ler paras air tu dah setengah tinggi kete korang nak redah gak..

    1. Jangan memandu laju meredah air - takot enjin/gearbox/distributor masok air. Lagi satu lagi, kesian laa kat org kiri kanan anda..

    2. Redah air tu slow˛ dan maintain pada gear rendah ( gear 2 )

    3. JANGAN TUKAR/MASOK GEAR KETIKA ANDA SEDANG MEREDAH AIR. (gearbox mahal abang, kak long oii..)

    4. Lepas redah air tu, rajin˛ laa pam brek selalu supaya brake disc tu dapat grip lebih baik selepas basah. ( so..jgn ler cucuk˛ angin ngan kete depan lak..)

    5. kalau korang degil gak.. aku boley buat ape pon..? so molek˛ ler bawak kete tu..

    ingatlah yg tersayang..~

    ...apo lak nak den tutoh kek sini?

    colah mano nak saen nie jang..?


  2. The Best Spread 468x60ms

  3. The Following User Says Thank You to Teruk For This Useful Post:


  4. #2
    azwanbiz's Avatar
    azwanbiz is offline Senior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bukit jalil
    Age
    38
    Posts
    461
    Points
    156.81
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    734
    bagus info ni..



  5. #3
    zamreda's Avatar
    zamreda is offline pakar metafizik
    is berusaha menjadi bos
     
    I am:
    Shy
     
    zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute zamreda has a reputation beyond repute
    Join Date
    May 2008
    Location
    pc,pc,pc
    Age
    35
    Posts
    12,304
    Points
    3,240.65
    Thanks
    966
    Thanked 752 Times in 544 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    144997
    Quote Originally Posted by Teruk View Post
    Kebelakangan ni ari asik ujan je.. ade laa sesetengah jalanraya yg air naik sket.. paras˛ separuh tayar.. jadi just nak share some info/tips memandu meredah air yg paras dia lebey kurang setengah tayar. kalau boley cuba laa elakkan redah air tu.. kalau stakat jarak dlm 5-10 meter tu ok lagi laa.. tapi jgn ler paras air tu dah setengah tinggi kete korang nak redah gak..

    1. Jangan memandu laju meredah air - takot enjin/gearbox/distributor masok air. Lagi satu lagi, kesian laa kat org kiri kanan anda..

    2. Redah air tu slow˛ dan maintain pada gear rendah ( gear 2 )

    3. JANGAN TUKAR/MASOK GEAR KETIKA ANDA SEDANG MEREDAH AIR. (gearbox mahal abang, kak long oii..)

    4. Lepas redah air tu, rajin˛ laa pam brek selalu supaya brake disc tu dapat grip lebih baik selepas basah. ( so..jgn ler cucuk˛ angin ngan kete depan lak..)

    5. kalau korang degil gak.. aku boley buat ape pon..? so molek˛ ler bawak kete tu..

    ingatlah yg tersayang..~

    cmna polak tu?klau tak tukar gear pon gearbox masuk air gak...klau gearbox auto dia tertukar sndiri cmana lak?

    senang gini..lpas redah tu..tukar minyak gear trus...abis citer..
    >>>



  6. #4
    acan's Avatar
    acan is offline Regular Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    acan will become famous soon enough acan will become famous soon enough
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    196
    Points
    59.40
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    453
    Quote Originally Posted by Teruk View Post
    Kebelakangan ni ari asik ujan je.. ade laa sesetengah jalanraya yg air naik sket.. paras˛ separuh tayar.. jadi just nak share some info/tips memandu meredah air yg paras dia lebey kurang setengah tayar. kalau boley cuba laa elakkan redah air tu.. kalau stakat jarak dlm 5-10 meter tu ok lagi laa.. tapi jgn ler paras air tu dah setengah tinggi kete korang nak redah gak..

    1. Jangan memandu laju meredah air - takot enjin/gearbox/distributor masok air. Lagi satu lagi, kesian laa kat org kiri kanan anda..

    2. Redah air tu slow˛ dan maintain pada gear rendah ( gear 2 )

    3. JANGAN TUKAR/MASOK GEAR KETIKA ANDA SEDANG MEREDAH AIR. (gearbox mahal abang, kak long oii..)

    4. Lepas redah air tu, rajin˛ laa pam brek selalu supaya brake disc tu dapat grip lebih baik selepas basah. ( so..jgn ler cucuk˛ angin ngan kete depan lak..)

    5. kalau korang degil gak.. aku boley buat ape pon..? so molek˛ ler bawak kete tu..

    ingatlah yg tersayang..~
    eheheh..part merah..
    mustahil sgguh air nk msk gear box..

    die xbley tuka gear dlm air tu sbb tkut kte tersalah skill..
    kete tu termati..
    sbb mse dlm air ni enjen agk sejuk..
    bile enjen da termati..
    air akn masuk dgn laju ke dlm ekzos n seterusnye ke dlm blok..
    ketika itu menangis pn tiadalah berguna..


  7. bitcoin 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. [TUTORIAL] Tips-Tips untuk mengatasi/mengurangkan kekotoran Usus
    By headpux in forum Panduan Kesihatan
    Replies: 4
    Last Post: 05-07-2010, 11:40 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 09-04-2009, 05:54 PM
  3. 25,300 meredah subuh
    By hpmfl2002 in forum Info & Pengetahuan Am
    Replies: 1
    Last Post: 20-10-2008, 09:07 AM
  4. Tips-tips Mengandung
    By joney in forum Panduan Kesihatan
    Replies: 26
    Last Post: 29-01-2008, 12:30 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
The Best Spread 160x600ms

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads