stp 728x90-en

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Razif's Avatar
    Razif is offline Usahawan Internet
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Ehozarian
    Posts
    799
    Points
    263.86
    Thanks
    55
    Thanked 45 Times in 26 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1065

    Exclamation Apakah yang dikatakan PROGRAM AFFILIATE ?

    Apakah yang dikatakan PROGRAM AFFILIATE ?

    Menurut kamus, perkataan Affiliate membawa maksud ; bergabung, bersekutu. Oleh itu, di dalam konteks perniagaan internet ini, program affiliate bolehlah disimpulkan sebagai; satu penggabungan usaha dan perkongsian keuntungan di antara dua pihak; iaitu pihak penjual (pemilik produk) dengan agen penjual (peserta affiliate) . Ada juga pihak yang mempermudahkan lagi definisi Affiliate itu sebagai rakan pemasaran.

    Program Affiliate yang biasa dilihat adalah terbahagi kepada dua jenis; yang percuma, dan yang berbayar.

    Program affiliate percuma ini tidak mengenakan apa-apa syarat, melainkan mendaftarkan diri sebagai peserta sahaja. Mana kala yang berbayar pula, biasanya pihak penjual mensyaratkan kita membeli terlebih dahulu produknya sebelum menjadi agen affiliatenya. Ada juga syarikat yang melakukan kedua-duanya sekali ! Apa yang dimaksudkan ialah; walau pun pembelian bukanlah satu kemestian, namun peserta yang terlebih dahulu membeli
    produk, akan mendapat peratus komisen yang lebih besar berbanding dengan ahli yang mendaftar secara percuma!

    Komisen jualan adalah ditentukan oleh pihak syarikat/penjual. Kebiasaannya untuk produk fizikal (barangan yang mempunyai bentuk, saiz & berat!) komisennya agak kecil. Ini adalah kerana pihak syarikat terpaksa menanggung kos pembuatan/pembelian dan juga kos penghantaran. Sementara untuk produk yang bukan fizikal (yang boleh dihantar secara muatturun sahaja), kadar komisennya agak tinggi dan lumayan.
    Ini kerana produk seumpama ini tidak memerlukan modal kewangan yang besar.

    Sejarah Affiliate Marketing
    Program affiliate telah dicipta oleh CDNow.com pada tahun 1994 dan kemudian dipelopori oleh Amazon.com pada tahun 1996.Pada mulanya ia dianggap sebagai program bersama atau program partner.

    Apakah Affiliate Marketing?
    Affiliate Marketing adalah cara yang popular bagi mempromosi bisnes secara online atau di internet.Affiliate akan mendapat pulangan daripada jualan yang dibuatnya.Affiliate Marketing merupakan industi yang sangat cepat berkembang di internet.

    Kenapa Banyak Syarikat Menggunakan Affiliate Marketing?
    Affiliate disukai kerana kosnya yang rendah dan merupakan salah satu cara menjana pendapatan melalui internet.Ada sesetengah syarikat mempunyai sektor yang bergantung sepenuhnya kepada affiliate marketing.

    Berapakah Hasil Yang Kita Boleh Dapat Melalui Affiliate?

    Sebenarnya tiada had pendapatan yang kita boleh perolehi daripada internet.Ada affiliate yang boleh mendatangkan 5 hingga 6 angka setiap tahun dan banyak super affiliate yang mempunyai trafik yang tetap dan mempunyai komisyen yang tinggi.

    FAKTA: Affiliate merupakan antara pilihan yang terbaik dalam menjana pendapatan di Internet.

    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=pR1iomH6tTg"]~WHAT IS AFFILIATE MARKETING[/ame]~

    Regards,

    Razif Yusof
    Online Entrepreneur
    Ehoza Business Board Mod

    Usahawan WAJIB Gunakan Facebook
    http://facebook.usahawaninternet.my


  2. The Best Spread 468x60ms

  3. #2
    scarface's Avatar
    scarface is offline Full Time Supporter
    is itu ini begitu begini
     
    I am:
    Cool
     
    scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute scarface has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    helsinki
    Posts
    2,843
    Points
    269.72
    Thanks
    371
    Thanked 107 Times in 59 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    52390
    aku dr dulu lg tertanye2 pe yg dimaksudkan Affiliate. nak tanye malu.

    stat dari ni aku bertambah minat nagn program Affiliate, bak kate org tua2 x knl maka x cinta. so bile dah tau serba sedikit ni psl mende alah ni rs ingin mencube plak.



  4. #3
    izam's Avatar
    izam is offline Super Senior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute izam has a reputation beyond repute
    Join Date
    May 2007
    Location
    Penang ->
    Age
    41
    Posts
    657
    Points
    215.10
    Thanks
    1
    Thanked 20 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1698
    Ajib ni koi terer dlm bab business internet dah... caya la bro...



  5. #4
    Razif's Avatar
    Razif is offline Usahawan Internet
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Ehozarian
    Posts
    799
    Points
    263.86
    Thanks
    55
    Thanked 45 Times in 26 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1065
    kini berpuluh program affiliate telah muncul dalam 2,3 bulan nie... anda ambil peluang?

    Usahawan WAJIB Gunakan Facebook
    http://facebook.usahawaninternet.my



  6. #5
    Cik Mal is offline unknown object
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NY
    Posts
    1,954
    Points
    668.70
    Thanks
    148
    Thanked 205 Times in 99 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    24841
    kat Malaysia, bila sebut affiliate (merujuk kepada perniagaan internet), dah memang banyak Internet Marketer (IM - mereka yang bergiat dalam perniagaan internet) yang membuka peluang untuk kita jadi Affiliate mereka

    Bahasa mudah, mereka ada produk, kita mohon jadi affiliate (salesman) mereka, dan kita promosikan produk mereka, apabila ada orang beli produk mereka melalui affiliate link kita, kita akan dapat komisyen tertentu (biasanya komisyen tertinggi pernah saya tengok, 50% daripada harga produk)

    Pendek kata, ini adalah sangat bagus untuk mereka yang ada blog, dapat gunakan kekuatan blog mereka, untuk promote produk orang lain, dan seterusnya mendapat komisyen pada hujung bulan (atau 15hb setiap bulan kebiasaannya).

    Apakah Produk-Produk Ini?
    Kebiasaannya IM Malaysia jual produk digital (ebook, audio, video dll). Kalau dalam dunia realiti (offline), kita jadi salesman/salesgirl utk produk-produk kecantikan, kesihatan, dan bermacam lagi. Macam itu juga konsep di internet...

    Kalau ada sesiapa nak tahu lebih lanjut mengenai perniagaan internet, boleh hubungi saya di :

    http://dikmal.com/contact-dm/

    ataupun anda boleh bertanya melalui support team Majalah IM :

    http://www.majalahim.com/hubungi-kami/

    jangan risau, saya tak kena kan apa-apa charge untuk setiap soalan anda...

    www.majalahIM.com - Sumber Informasi Perniagaan Internet Malaysia



  7. #6
    Razif's Avatar
    Razif is offline Usahawan Internet
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Ehozarian
    Posts
    799
    Points
    263.86
    Thanks
    55
    Thanked 45 Times in 26 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1065
    Alhamdulillah...

    kemunculan Cik Mal memberikan kita semua satu ilmu baru dalam bidang perniagaan internet ini.

    Untuk pengetahuan semua, Cik Mal merupakan ketua editor dari majalahIM.
    Satu majalah yang menampilkan perniagaan internet di Malaysia. Banyak info yang boleh kita semua dapat dari sana. Dan yang penting, majalah nie percuma...!

    Semoga kita semua lebih mengenali perniagaan internet ya!

    Usahawan WAJIB Gunakan Facebook
    http://facebook.usahawaninternet.my



  8. #7
    Cik Mal is offline unknown object
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute Cik Mal has a reputation beyond repute
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NY
    Posts
    1,954
    Points
    668.70
    Thanks
    148
    Thanked 205 Times in 99 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    24841
    Quote Originally Posted by Razif1224 View Post
    Alhamdulillah...

    kemunculan Cik Mal memberikan kita semua satu ilmu baru dalam bidang perniagaan internet ini.

    Untuk pengetahuan semua, Cik Mal merupakan ketua editor dari majalahIM.
    Satu majalah yang menampilkan perniagaan internet di Malaysia. Banyak info yang boleh kita semua dapat dari sana. Dan yang penting, majalah nie percuma...!

    Semoga kita semua lebih mengenali perniagaan internet ya!
    thx Razif for the introduction bout me ala...saya org kecik je dlm industri ni...

    semoga warga ehozarian terus sukses



  9. #8
    catzer's Avatar
    catzer is offline Trial Moderator
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute catzer has a reputation beyond repute
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Selangor
    Posts
    180
    Points
    60.90
    Thanks
    0
    Thanked 18 Times in 12 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    2321
    Affiliate sgt mudah especially bg mereka yg ada blog niche tertentu...contohnya affiliate produk niagakit.com..Sesiapa yg mempunyai blog hits yg tinggi akan lebih mudah mendapat jualan sbb kredibiliti blog tersebut mampu memberikan jaminan kepada bakal pembeli.

    Affiliate yg sebenar lebih complicated, tetapi utk market Malaysia lebih mudah kita definasikan sebagai Agen Jualan Produk Secara Online. Kebanyakkan produk yang menawarkan affiliate tidak mengenakan sebarang byrn dan pembayaran di lakukan sebulan sekali.

    Cara untuk mendapatkn hasil jualan yg tinggi dan mempromosikan secara beretika ialah dengan memastikan anda memilih produk yg tepat dengan market yang anda pilih. Tak kan lah nak jual produk pancutkanisteri dalam market anime..so pilih produk yg sesuai dengan market..

    -just my 2 dollar.



  10. #9
    ekedai's Avatar
    ekedai is offline Junior Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    ekedai is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cheras
    Posts
    14
    Points
    4.50
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    0
    AFFILIATE apa sekarang ni yang really boleh buat duit ???




  11. #10
    Razif's Avatar
    Razif is offline Usahawan Internet
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute Razif has a reputation beyond repute
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Ehozarian
    Posts
    799
    Points
    263.86
    Thanks
    55
    Thanked 45 Times in 26 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    1065
    Boleh cuba PPL yang kini panas di thread2...

    Selain itu affiliate produk apa yang ekedai rasa mampu promosikan dengan cemerlang...

    Itu kuncinya...

    Usahawan WAJIB Gunakan Facebook
    http://facebook.usahawaninternet.my


  12. stp 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 08-05-2012, 05:00 PM
  2. program affiliate
    By edewinto in forum Affiliate
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2011, 06:08 PM
  3. Program Affiliate PPL Rahsiabulksms.com V2.0
    By bunnyrich in forum Other Money Making Opportunities
    Replies: 1
    Last Post: 20-06-2010, 03:48 AM
  4. [SELLING] Sistem Bulk SMS And Program Affiliate Yg Terbaik
    By zemcyber in forum Affiliate
    Replies: 0
    Last Post: 09-02-2010, 01:21 AM
  5. Program Affiliate JerukGamat
    By abubakar in forum Virtual / Digital Product
    Replies: 0
    Last Post: 04-07-2009, 08:23 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
stp 160x600-en

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads