TenkoFX ECN Gravity

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: ~buah apo ni?~

  1. #1
    somutmerah's Avatar
    somutmerah is offline Hyper Active Member
    is Big Gun
     
    I am:
    Awesome
     
    somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    N9
    Age
    35
    Posts
    2,000
    Points
    611.90
    Thanks
    12
    Thanked 53 Times in 33 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    9149

    ~buah apo ni?~







  2. FXOpen 468x60ms

  3. #2
    joney's Avatar
    joney is offline Pengetua Ehoza

    is .............. dead!
     
    I am:
    Tired
     
    joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pass Away
    Posts
    8,902
    Points
    3,593.64
    Thanks
    193
    Thanked 96 Times in 63 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    182690
    ishhh.. buah apo tu ekk? pelik semacam je aku tengok....



  4. #3
    somutmerah's Avatar
    somutmerah is offline Hyper Active Member
    is Big Gun
     
    I am:
    Awesome
     
    somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute somutmerah has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    N9
    Age
    35
    Posts
    2,000
    Points
    611.90
    Thanks
    12
    Thanked 53 Times in 33 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    9149
    tak ada aku nak mkn kot mcm ni ha..baik mkn sotong..huhu



  5. #4
    joney's Avatar
    joney is offline Pengetua Ehoza

    is .............. dead!
     
    I am:
    Tired
     
    joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pass Away
    Posts
    8,902
    Points
    3,593.64
    Thanks
    193
    Thanked 96 Times in 63 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    182690
    buah apa ekk? mcm buah lada je...



  6. #5
    kitaro's Avatar
    kitaro is offline Official Photographer


    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute kitaro has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ulu Klang,
    Posts
    2,267
    Points
    1,237.72
    Thanks
    36
    Thanked 147 Times in 75 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    19822
    apa kata kita namakan latong...lada + sotong



  7. #6
    A Eranza's Avatar
    A Eranza is offline Super Senior Member
    is jadi taukeh kambing bzaar ramadhan TTDI~hehehe
     
    I am:
    Hungry
     
    A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold A Eranza is a splendid one to behold
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    623
    Points
    280.36
    Thanks
    57
    Thanked 49 Times in 15 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    543
    klu manis aku nak mkn la



  8. #7
    adriana's Avatar
    adriana is offline Super Ehozarian
    is TRAVIAN 24 HOUR
     
    I am:
    Cool
     
    adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    4,066
    Points
    1,315.82
    Thanks
    164
    Thanked 706 Times in 315 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    19233
    bukan terong ke tu?? terung susu kambing..tpi kalau terong susu tu,takda la pulak jari mcmtu..
    tapi kulit dia yg nie mcm kulit limau je.mengerutu



  9. #8
    adriana's Avatar
    adriana is offline Super Ehozarian
    is TRAVIAN 24 HOUR
     
    I am:
    Cool
     
    adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute adriana has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    4,066
    Points
    1,315.82
    Thanks
    164
    Thanked 706 Times in 315 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    19233
    limau yang dikenali di China sebagai Buddha's Hand citron (limau tangan buddah) dan kaya dengan khasiat untuk perubatan.


    Buddha's Hand, Buddha's Hand citron, atau Fingered citron (Citrus medica var. sarcodactylus) sebenarnya telah dikenali berabad melalui Asia. Menurut Julia F. Morton, penulis buku Fruits of Warm Climates, buah ini dikenali dengan nama fu shou di China, bushukon di Japan, limau jari, jeruk tangan dan limau kerat lingtang di Malaysia, djerook tangan di Indonesia, som-mu di Thailand dan phât thu di Vietnam. Dalam bahasa English, ia lebih dikenali sebagai Buddha's Hand.

    Limau ini mempunyai aroma lemon yang tinggi, sesuai untuk dijadikan perisa makanan, minuman malah untuk dijadikan perfume. Di negara Jepun dan China, buah ini sering digantung di dalam rumah sebagai haruman semulajadi. Di kuil, Ianya diguna sebagai persembahan di atas altar.



    Hangar One Vodka "Buddha's Hand" Citron 750ml

    Ini adalah produk yang diperbuat daripada “Buddha's Hand” mempunyai aroma yang terbaik. Di china ianya digantung atau diletak dirumah sebagai pewangi.


    saya ingin kongsikan photo buah dan bibit Buddha's Hand citron . . Ia kelihatan agak berlainan daripada photo yang ada di atas dimana jejari nya agak tersorok ke bahagian dalam. Walau bagaimana pun, mengikut tokey yang menjual nya, buah ini agak terbantut disebabkan pokok Buddha's Hand citron itu masih berada didalam bayung.









    Harga satu bayung Buddha's Hand citron di Gaya Street adalah RM20.00 bagi pokok yang belum berbuah manakala pokok yang sedang berbuah pula agak mahal iaitu hampir mencecah RM50.00 mengikut saiz pokok. Buat masa ini, Buddha's Hand citron belum lagi dikenali ramai di negeri Sabah. Mungkin suatu hari nanti ia akan diminati ramai selepas mengetahui keistimewaan buah Buddha's Hand citron
    Last edited by adriana; 02-05-2009 at 10:35 PM.



  10. #9
    pau kacang's Avatar
    pau kacang is offline Hyper Active Member

    This user has no status.
     
    I am:
    Shy
     
    pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute pau kacang has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kat bumi
    Age
    32
    Posts
    2,295
    Points
    898.89
    Thanks
    329
    Thanked 68 Times in 45 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    56103
    Quote Originally Posted by adriana View Post
    limau yang dikenali di China sebagai Buddha's Hand citron (limau tangan buddah) dan kaya dengan khasiat untuk perubatan. Sekembali di rumah, saya cuba mencari di internet dan menemui berbagai maklumat yang berguna mengenai buah ini.



    Buddha's Hand, Buddha's Hand citron, atau Fingered citron (Citrus medica var. sarcodactylus) sebenarnya telah dikenali berabad melalui Asia. Menurut Julia F. Morton, penulis buku Fruits of Warm Climates, buah ini dikenali dengan nama fu shou di China, bushukon di Japan, limau jari, jeruk tangan dan limau kerat lingtang di Malaysia, djerook tangan di Indonesia, som-mu di Thailand dan phât thu di Vietnam. Dalam bahasa English, ia lebih dikenali sebagai Buddha's Hand.

    Limau ini mempunyai aroma lemon yang tinggi, sesuai untuk dijadikan perisa makanan, minuman malah untuk dijadikan perfume. Di negara Jepun dan China, buah ini sering digantung di dalam rumah sebagai haruman semulajadi. Di kuil, Ianya diguna sebagai persembahan di atas altar.



    Hangar One Vodka "Buddha's Hand" Citron 750ml

    Ini adalah produk yang diperbuat daripada “Buddha's Hand” mempunyai aroma yang terbaik. Di china ianya digantung atau diletak dirumah sebagai pewangi.


    8 February 2009, Ahad.

    Kembali lagi disini untuk update berkenaan topik diatas.

    Kali ini saya ingin kongsikan photo buah dan bibit Buddha's Hand citron yang saya perolehi di tamu Gaya Street pagi tadi. Buah dalam photo dibawah ini adalah sample yang saya ambil menggunakan kamera hand phone. Ia kelihatan agak berlainan daripada photo yang ada di atas dimana jejari nya agak tersorok ke bahagian dalam. Walau bagaimana pun, mengikut tokey yang menjual nya, buah ini agak terbantut disebabkan pokok Buddha's Hand citron itu masih berada didalam bayung.









    Harga satu bayung Buddha's Hand citron di Gaya Street adalah RM20.00 bagi pokok yang belum berbuah manakala pokok yang sedang berbuah pula agak mahal iaitu hampir mencecah RM50.00 mengikut saiz pokok. Buat masa ini, Buddha's Hand citron belum lagi dikenali ramai di negeri Sabah. Mungkin suatu hari nanti ia akan diminati ramai selepas mengetahui keistimewaan buah Buddha's Hand citron

    ooooooo....buah limau
    ku bilang apa...???
    KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH ! BLUE.BLOOD.DIE !



  11. The Following User Says Thank You to pau kacang For This Useful Post:


  12. #10
    ntahpape's Avatar
    ntahpape is offline Addicted Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute ntahpape has a reputation beyond repute
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    KL
    Posts
    754
    Points
    313.69
    Thanks
    55
    Thanked 314 Times in 89 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    13955
    unbelievable.......


  13. stp 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Buah ape la ni ye??
    By antagenaiz in forum X-Files, Mistery, Amazing
    Replies: 63
    Last Post: 06-06-2010, 04:26 PM
  2. Buah Kesusu
    By shinichi in forum Jalan-jalan Cari Makan
    Replies: 30
    Last Post: 28-01-2010, 12:57 PM
  3. 3 buah masjid
    By fendikya in forum Religious Talk / Muslim Section
    Replies: 0
    Last Post: 22-10-2009, 11:58 AM
  4. Buah Nona vs Buah Epal
    By awah137 in forum X-Files, Mistery, Amazing
    Replies: 3
    Last Post: 20-05-2009, 12:39 AM
  5. BUAH MENGKUDU
    By headpux in forum Info & Pengetahuan Am
    Replies: 1
    Last Post: 26-03-2009, 08:29 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
TenkoFX Crypto

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads