TenkoFX ECN Gravity

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Uji Iman Anda

  1. #1
    suntat's Avatar
    suntat is offline DieHardFan Member

    is KaCaU BiLaU
     
    I am:
    Tired
     
    suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Msih Mcari
    Age
    34
    Posts
    1,114
    Points
    381.23
    Thanks
    82
    Thanked 39 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    3941

    Wink Uji Iman Anda

    Uji iman anda.....try la..

    Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca
    ini.... kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja..

    Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
    Maha Pengasih...

    Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masa Sembahyang
    jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah... tiba-tiba masuk dua
    orang lelaki
    yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua
    biji mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
    "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
    Selepas mendengar amaran lelaki itu maka
    segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri....
    daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang
    sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu...
    Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke
    arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang
    hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat"....

    Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan
    meninggalkan jemaah....

    Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn
    cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah...

    " Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia
    Islam hanya 20 yg betul-betul beriman... "

    " Lawakkan berapa banyak manusia yang
    mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa
    mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat
    lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak
    sembahyang jumaat lagi..."

    "Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time
    sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
    kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang
    raya..."

    "Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh
    surat khabar daripada apa yang tercatit dalam alQuran"

    "Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia
    hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
    mengejar dunia"

    "Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
    atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak
    cukup masa..

    Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang
    berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak
    berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama

    Lawak kan???

    Kenapa gelak itu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang
    yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...

    berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa
    banyak????

    Wallahualam..

    p/s : semoga kita dapat pengajaran.. take it serious k..!!!


  2. FXOpen 468x60ms

  3. #2
    joney's Avatar
    joney is offline Pengetua Ehoza

    is .............. dead!
     
    I am:
    Tired
     
    joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute joney has a reputation beyond repute
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pass Away
    Posts
    8,902
    Points
    3,593.64
    Thanks
    193
    Thanked 96 Times in 63 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    182690
    inilah realiti dunia sekarang... semua orang tahu, tapi buat2 tak tahu je...



  4. #3
    firas's Avatar
    firas is offline Addicted Member
    This user has no status.
     
    I am:
    ----
     
    firas will become famous soon enough
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    kajang-ser
    Posts
    901
    Points
    347.70
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    591
    moon penah bc this artikel b4 ni...
    memang menguji iman tu...bayang kan kalo terkena pd diri kita...
    agak2 kita buat ape yer???
    'Destinasi Cinta Yang Ku Cari...Sebenarnya Terlalu Hampir...Hanya Kaburi Dengan Dosa Di dalam Hati...'



  5. #4
    suntat's Avatar
    suntat is offline DieHardFan Member

    is KaCaU BiLaU
     
    I am:
    Tired
     
    suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute suntat has a reputation beyond repute
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Msih Mcari
    Age
    34
    Posts
    1,114
    Points
    381.23
    Thanks
    82
    Thanked 39 Times in 14 Posts
    Credits

    $ 1
    Rep Power
    3941
    tulah...aku yang baca nie pun terasa...pedih gak....


  6. pamm 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. menggugat iman..
    By untouchable in forum Jokes, Pranks
    Replies: 166
    Last Post: 28-08-2009, 01:36 AM
  2. Penyegar Iman
    By mabogs shinz in forum Religious Talk / Muslim Section
    Replies: 0
    Last Post: 25-04-2009, 12:51 AM
  3. Jejalur Iman..
    By Al-Mashoor in forum Religious Talk / Muslim Section
    Replies: 3
    Last Post: 25-03-2009, 03:40 PM
  4. iman 20 sen
    By hpmfl2002 in forum Religious Talk / Muslim Section
    Replies: 0
    Last Post: 08-09-2008, 10:37 AM
  5. 77 Cabang Iman
    By HK23 in forum Religious Talk / Muslim Section
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2008, 07:10 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
TenkoFX Crypto

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads