The Best Spread 728x90ms

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  azwanbiz's Avatar
  azwanbiz is offline Senior Member
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future azwanbiz has a brilliant future
  Join Date
  Apr 2007
  Location
  bukit jalil
  Age
  38
  Posts
  461
  Points
  156.81
  Thanks
  1
  Thanked 4 Times in 4 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  739

  Smile Anda Mau Menjadi Lelaki Sejati?

  Kalau nak power baca dan amalkan petua nie.....


  Senaman Kegel.  Ditulis oleh Dr. Ismail Tambi
  Pakar sakit Tuan
  Terjemahan dari artikel asal dari MensHealth.Com

  Satu perkara yang kerap yang diutarakan oleh setiap lelaki yang bertanya saya ialah "
  Bagaimana saya dapat mengawal dari mengalami ejakulasi sebelum masa?" Jawapannya mudah --
  OK, tidaklah begitu mudah sebenarnya, tapi mesti ada jalan untuk membantu mereka yang bertanya. Apa yang kita perlukan ialah sedikit latihan sewaktu sedang bersantai dan sebagainya.

  Otot Lantai Pelvik

  Lelaki dan wanita mempunyai otot lantai pelvik (pubococcygeus), yang mana menjaga kesihatan Lantai Pelvik. Tapi percayalah, ia bukan untuk itu sahaja. Anda harus mengekalkan otot ini dalam keadaan yang cukup mantap untuk memaksimakan pengalaman seksual anda.

  Langkah mengenalpasti Otot Lantai Pelvik

  Mudah, bila anda membuang air kecil, cuba hentikan aliran air kecil tersebut. Berjaya? Jika tidak anda perlu memulakan latihan secepat mungkin untuk mengekalkan kemantapan ereksi atau kemutan.

  Satu lagi ujian; sewaktu ereksi, mampukan anda mengemut Otot Lantai Pelvik dan membuatkan zakar terangkat? Jika tidak, anda perlukan lebih dari apa yang anda tahu sekarang.

  Apa yang Otot Lantai Pelvik ini boleh lakukan

  Dengan melatih otot lantai pelvik ini secara berterusan akan meningkatkan stamina anda dalam hubungan seks dan klimaks yang lebih hebat. Setengah orang mengatakan Otot Lantai Pelvik yang sihat akan mampu membuat ereksi tahan seperti menyangkut tuala dengan mengangkat dan menaikkan pada masa dan ketika yang dikehendaki. Anda boleh mengujinya dengan tuala tangan dan sebagainya.
  Seperti juga membuat latihan otot bisep akan memberikan lebih makna dan tenaga, latihan yang betul untuk Otot Lantai Pelvik akan menguatkan dan memperbaiki ereksi dan orgasm. Tetapi dalam setiap perkara disiplin adalah penting.

  Kenali Otot Lantai Pelvik Anda

  Seperti yang diberitahu awal tadi, menghentikan perjalanan air kencing ditengah hjalan dapat membantu anda mengenalpasti yang mana satu Otot Lantai Pelvik anda. Cuba hentikannya sebanyak 3 kali untuk memastikan yang anda betul betul memahami yang mana satu Otot Lantai Pelvik anda sendiri.
  Kaedah yang kedua mungkin agak kasar - sekiranya anda memasukkan jari anda ke rektum dan cuba melakukan kemutan kepada Otot Lantai Pelvik, anda akan merasakan kemutan daripada lubang salur najis anda. Sila pastikan semasa melakukan proses mengenalpasti - otot lain seperti perut dan yang lain dalam keadaan relaks.

  * Sila ambil perhatian, semakin kuat Otot Lantai Pelvik Anda, kehidupan seks anda akan jadi lebih mengembirakan dan meningkat. Mari kita mulakan.

  Terdapat 3 set senaman Kegel yang boleh anda lakukan. Pilih satu yang bersesuaian dengan diri sendiri dan lakukan dengan penuh disiplin.Beritahu juga pasangan anda untuk melakukan perkara yang sama supaya kedua dua anda memperoleh kebaikan bersama. Sila ambil perhatian, otot yang lain perlu dalam keadaan relaks sewaktu melakukan senaman ini. (Jangan gunakan momentum).

  Senaman 1:
  Dengan pantas cuba melakukan kemutan dan melepaskan Otot Lantai Pelvik anda dalam jangkamasa 10 saat dan 10 saat rehat. Lakukan 3 set, kemudian rehat untuk 30 saat.
  Kemut dan lepaskan Otot Lantai Pelvik anda untuk 5 saat dengan rehat setiap 5 saat untuk 10 kemutan.
  Ketatkan/Kemut Otot Lantai Pelvik anda untuk 30 saat dan legakan untuk 30 saat, lakukan 3 kali berturut turut.
  Ulangi langkah pertama, Anda sudah melakukan cukup senaman Kegel untuk hari ini.

  Senaman 2:
  Ketatkan/Kemut dan legakan Otot Lantai Pelvik anda 10 kali dengan pantas. Ulang 3 kali. Ketatkan/Kemut dan legakan Otot Lantai Pelvik dengan jangkamasa lama dan sekejap untuk 10 kali. Ulang 3 kali.
  Ketatkan/Kemut Otot Lantai Pelvik dan tahan selama yang mungkin. Cuba lakukan sehingga anda dapat bertahan sehingga 120 saat. (Baru 2 minit sahaja sebenarnya).

  Senaman 3:
  Ketatkan/Kemut dan legakan Otot Lantai Pelvik dengan kuat - lakukannya berulang kali. Mula dengan set pertama sebanyak 30 kali, kemudian tingkatkan sehingga 100 kali untuk setiap set.Ketatkan/Kemut Otot Lantai Pelvik sekuat mungkin dan pastikan anda hanya melakukannya pada Otot Lantai Pelvik anda sahaja. Lakukan untuk 20 saat, kemudian rehat untuk 30 saat - Ulang 5 kali.

  Senaman 4:
  Ketatkan/Kemut dan legakan Otot Lantai Pelvik selama 2 minit setiap hari. Tingkatkan usaha anda sehinga 20 minit dan 3 kali sehari. Anda akan berupaya melakukannya sehingga 200 ulangan setiap sessi.

  Bila bila dan dimana juga!

  Sila ambil perhatian kerana anda mampu melakukan senaman ini dimana mana sahaja, jadi tiada sebab untuk anda tidak melakukan senaman ini dengan penuh disiplin. Tiada siapa yang akan mengetahui anda sedang Ketatkan/Kemut dan legakan Otot Lantai Pelvik anda.
  Otot anda akan memberikan reaksi dengan cepat sehingga anda akan perasan yang anda akan bangkit pagi dengan ereksi yang lebih mantap.

  Secara peribadi, kami mencadangkan agar anda melengkapkan senaman setiap hari untuk hari hari yang mendatang. Kemampuan seksual anda akan bertambah dengan melakukan senaman ini. Anggota sulit anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga


 2. The Best Spread 468x60ms

 3. #2
  astaroth's Avatar
  astaroth is offline Hall of Fame
  This user has no status.
   
  I am:
  ----
   
  astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of astaroth has much to be proud of
  Join Date
  Mar 2007
  Location
  Hell Sith
  Posts
  1,900
  Points
  650.10
  Thanks
  0
  Thanked 17 Times in 14 Posts
  Credits

  $ 1
  Rep Power
  735
  hmmmmmm


 4. pamm 468x60-en

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

   

Similar Threads

 1. [IMPORTANT] Lelaki Sejati Tahu Menggunakan Seterika
  By BlackHeart in forum Info & Education
  Replies: 8
  Last Post: 08-10-2009, 10:14 AM
 2. Semua lelaki sejati cenderung menjadi gay/maknyah bila.....
  By oweizmez in forum Adult Conversation
  Replies: 17
  Last Post: 08-03-2009, 12:56 AM
 3. apa itu lelaki sejati???
  By emilda in forum Love is Cinta
  Replies: 20
  Last Post: 10-11-2008, 03:40 AM
 4. Lelaki Sejati
  By antagenaiz in forum Love is Cinta
  Replies: 2
  Last Post: 13-08-2008, 05:29 PM
 5. Lelaki...ermmm...SEJATI?
  By mandy in forum Love is Cinta
  Replies: 13
  Last Post: 12-04-2008, 07:52 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
Premium Ads
The Best Spread 160x600ms

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60

Ehoza Ads
Ehoza Ads