TenkoFX Crypto

  1. Announcement:
    NEW MEMBER? Intro Yourself First! - MUST READ!
    joney ‎(Pengetua Ehoza)
    02-01-2008
    Views:
    72,105
+ Post New Thread
Page 1 of 12 1 2 3 4 5 11 ... LastLast
Threads 1 to 50 of 582

Forum: Panduan Kesihatan

  1.   Sticky Threads  

  2. Sticky Thread Lelaki lambat keluar air mani

    <tt>Petua : Lelaki lambat keluar air mani Kalau anda seorang yang selalu cepat keluar air mani ketika bersetubuh...

    Started by adly‎, 23-02-2009 03:11 AM
    13 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 13
    air, lelaki, petua
    • Replies: 127
    • Views: 14,880
    12-06-2010, 10:02 PM Go to last post
  3. Sticky Thread Mengurangkan Air Pada Faraj

    Tumbuk hingga halus pucuk dan buah manjakani dan hati pinang muda. Gaulkan dengan minyak minyak bijan dan kemudian kukuskan. Ramuan tersebut...

    Started by adly‎, 23-02-2009 03:18 AM
    20 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 20
    air, minyak
    • Replies: 193
    • Views: 11,114
    16-01-2010, 04:04 PM Go to last post
  4.   Normal Threads  

  1. [Question] Bagaimana mengurangkan kekebasan kaki?

    aku ade sorg member, dia nie pesakit kencing manis lah. dan kebelakangan nie dia asyik complain bahawa kaki dia ayik rasa kebas, kadang2 plak rasa...

    Started by milooaiss‎, 12-05-2014 03:06 PM
    • Replies: 4
    • Views: 2,388
    16-05-2014, 02:03 AM Go to last post
  2. Exclamation Lelaki Puting Timbul

    Ini ada lah kesinambungan dr tred TSUNAMIZU Soalan Jawapan

    Started by race‎, 16-02-2009 04:13 PM
    2 Pages
    1 2
    besar, ehoza, lelaki
    • Replies: 11
    • Views: 1,684
    17-03-2013, 06:01 PM Go to last post
  3. Bekam (Al-hijaamah,cupping) merupakan satu kaedah rawatan sunnah

    BEKAM MERUPAKAN PENGUBATAN YG DIGUNA PAKAI OLEH RASULULLAH S.A.W DAN MENGANJURKAN SUPAYA UMATNYA BERBEKAM sabda Rasulullah s.a.w : الشفاء في...

    Started by abu danial10‎, 27-05-2010 01:51 AM
    2 Pages
    1 2
    manusia, murah, usia
    • Replies: 16
    • Views: 2,705
    18-11-2012, 04:46 PM Go to last post
  4. Post Tolak nasihat minum air 8 gelas

    LONDON 14 Julai ? Pakar kesihatan sering meminta semua orang supaya minum lapan gelas air sehari bagi menjaga kesihatan, namun seorang doktor Britain...

    Started by lisa16‎, 16-07-2011 12:44 PM
    2 Pages
    1 2
    air, kesihatan, minum
    • Replies: 15
    • Views: 1,361
    10-06-2012, 07:00 PM Go to last post
  5. joget [18SX] Apa itu selaput dara?

    Doktor, SAYA seorang ibu, ingin bertanya suatu perkara yang sungguh merunsingkan saya. Saya ternampak kemaluan anak perempuan saya yang baru ...

    Started by cekodok‎, 05-10-2011 07:47 PM
    anak, pasangan, wanita
    • Replies: 2
    • Views: 493
    10-06-2012, 06:58 PM Go to last post
  6. Exclamation [IMPORTANT] 5 Kesalahan dalam Proses Mandi

    Sejak dulu mandi dianggap sebagai terapi yang berguna membuat pikiran menjadi rileks serta membersihkan tubuh jika dilakukan dengan benar. Tapi...

    Started by headpux‎, 29-10-2011 11:55 PM
    air, keluarga, orang
    • Replies: 3
    • Views: 557
    05-11-2011, 11:40 PM Go to last post
  7. peranakan turun/jatuh

    PERANAKAN JATUH TANDA LANTAI PELVIK LEMAH Sistosele atau Cystocele adalah situasi prolaps dasar pundi...

    Started by putri77‎, 30-12-2008 04:52 PM
    2 Pages
    1 2
    naik, suami, wanita
    • Replies: 19
    • Views: 3,592
    30-10-2011, 06:22 PM Go to last post
  8. Post Risiko dengkur

    BERDENGKUR sering dianggap tabiat melucukan dan terlalu lazim dalam kalangan masyarakat, namun tahukah berdengkur sebenarnya gambaran awal seseorang...

    Started by lisa16‎, 11-08-2011 01:13 PM
    dengkur, rawatan, risiko
    • Replies: 1
    • Views: 336
    11-08-2011, 01:16 PM Go to last post
  9. Exclamation [IMPORTANT] Alergi bukan cuma di kulit

    ALAHAN kepada habuk dan kulapuk menyebabkan mangsa bersin sepanjang hari. ADAKAH anda sering mengalami hidung berair, episod bersin...

    Started by aremeen‎, 11-08-2011 12:43 PM
    kanak-kanak, kumpulan, rakyat
    • Replies: 0
    • Views: 308
    11-08-2011, 12:43 PM Go to last post
  10. Khasiat Teh Uncang Sebenar

    Teh sememangnya telah diakui di beberapa negara dunia sebagai minuman yang berkhasiat untuk kesihatan tubuh badan. Terdapat banyak jenama teh uncang...

    Started by zkn_90‎, 06-08-2011 10:10 PM
    2 Pages
    1 2
    kanser, malaysia, manusia
    • Replies: 13
    • Views: 1,213
    09-08-2011, 03:05 AM Go to last post
  11. Panduan Cara Mandi Dengan Betul

    Dalam sehari, berapa kali anda mandi? 3 kali? 2 kali? Atau 1 kali saja? Saya kalau hari bekerja, akan mandi sekurang2nya 2 kali sehari. Iaitu lepas...

    Started by kama2‎, 18-07-2011 01:25 AM
    kesihatan, orang, panduan
    • Replies: 5
    • Views: 566
    09-08-2011, 01:41 AM Go to last post
  12. Talking Bau Badan Busuk

    MASALAH ketiak dan kaki berbau memang merisaukan. Lebih memalukan apabila ia mengganggu orang lain. Hakikatnya semua orang punya bau badan yang...

    Started by lisa16‎, 05-08-2011 05:35 PM
    badan, bau, busuk
    • Replies: 1
    • Views: 520
    09-08-2011, 01:38 AM Go to last post
  13. Khasiat Kurma

    Buah kurma atau dalam bahasa Arabnya tamar tergolong dalam keluarga phoenix. Sekumpulan jenis palm seperti kelapa sawit sementara buahnya bertangkai...

    Started by zkn_90‎, 07-08-2011 11:53 AM
    mariam, orang, susu
    • Replies: 3
    • Views: 1,353
    08-08-2011, 07:05 AM Go to last post
  14. Exclamation [IMPORTANT] Kolesterol tidak mengira saiz badan

    <table align="Right" border="0" cellpadding="3" width="300"><tbody><tr><td valign="top"> </td></tr><tr><td> <center>MAZUIN Kamarulzaman ketika...

    Started by aremeen‎, 20-07-2011 01:39 PM
    malaysia, rakyat, susu
    • Replies: 0
    • Views: 264
    20-07-2011, 01:39 PM Go to last post
  15. Apendiks ibarat bom jangka

    <table align="Right" border="0" cellpadding="3" width="300"><tbody><tr><td valign="top"> </td></tr><tr><td> <center>Apendiks yang telah dibuang. ...

    Started by aremeen‎, 20-07-2011 01:29 PM
    kerajaan, malaysia, pertama
    • Replies: 0
    • Views: 364
    20-07-2011, 01:29 PM Go to last post
  16. Question Ramai wanita putus cuping telinga

    LONDON - Dua pakar bedah memberi amaran subang bersaiz besar boleh membahayakan wanita yang memakainya, lapor sebuah akhbar semalam. Aksesori itu...

    Started by lisa16‎, 12-07-2011 11:49 AM
    putus, telinga, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 359
    12-07-2011, 11:49 AM Go to last post
  17. Post Usia Meningkat, Kesuburan Menurun

    KEBELAKANGAN ini perkara yang berjaya menarik perhatian masyarakat ialah mengenai isu serius berkaitan trend melewatkan perkahwinan, terutama di...

    Started by lisa16‎, 30-06-2011 01:33 PM
    lelaki, meningkat, usia
    • Replies: 3
    • Views: 448
    01-07-2011, 09:45 PM Go to last post
  18. Batu karang

    Apa dia Batu karang dalam Ginjal? Batu yang terdapat dalam ginjal atau lebih dikenali dengan "Buah Pinggang" terjadi dari tumbuhan kristal halus...

    Started by zamreda‎, 29-06-2011 11:31 PM
    lelaki, orang, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 391
    29-06-2011, 11:31 PM Go to last post
  19. Klinik Keputihan Dr Salwa-Anda Tanya Dr Jawab

    Salam, Berita baik untuk para wanita !!! Blog terbaru Klinik Keputihan kini dibuka di http://klinikkeputihan.blogspot.com Anda tanya Dr akan...

    Started by Aliahzakaria‎, 29-06-2011 01:26 AM
    wanita
    • Replies: 1
    • Views: 330
    29-06-2011, 05:16 AM Go to last post
  20. Penghidap hemofilia

    Amal langkah berhati-hati bantu hindari kecederaan SEDIKIT luka terkena pisau ketika meraut pensel menyebabkan jari mengalami pendarahan...

    Started by aremeen‎, 28-06-2011 12:59 PM
    kanak-kanak, lelaki, wanita
    • Replies: 1
    • Views: 359
    28-06-2011, 01:04 PM Go to last post
  21. Lightbulb Kebaikan makan pisang

    PISANG murah dan mengandungi potasium yang amat berguna dalam menentang masalah kesihatan seperti strok. <hr noshade="noshade" size="1"> PISANG...

    Started by aremeen‎, 25-06-2011 01:03 PM
    emas, rokok, wanita
    • Replies: 1
    • Views: 483
    25-06-2011, 02:07 PM Go to last post
  22. [ Video ] Apabila Tahi Manusia Dijadikan " Steak " ..Korang Nak Cube ?

    Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan. Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory,...

    Started by Prince Kingdom‎, 23-06-2011 10:31 PM
    • Replies: 3
    • Views: 304
    23-06-2011, 11:45 PM Go to last post
  23. Thumbs up [18SX] PETUA/TEKNIK UNTUK CAPAI BATU MERIYAM

    1. Baringkan pasangan anda terlentang. 2. Letakkan bantal di bawah pinggangnya. 3. Lipatkan kakinya keatas sehingga lututnya tersentuh...

    Started by mugo‎, 19-04-2009 12:34 AM
    8 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 8
    pasangan, petua, zakar
    • Replies: 71
    • Views: 11,379
    15-07-2010, 01:19 AM Go to last post
  24. 7 Dont's after a meal

    * Don't smoke - Experiment from experts proves that smoking a cigarette after meal is comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is...

    Started by Ryu8146‎, 14-07-2010 03:42 AM
    air
    • Replies: 4
    • Views: 884
    14-07-2010, 03:49 PM Go to last post
  25. Smile How To Decrease Your Cholesterol level (Traditionally)

    There are many ways to reduce our cholesterol level as keeping a good healthy to our body... We can take a drug suggest by doctor, we can eat oat.....

    Started by misery nia‎, 23-05-2010 01:55 PM
    2 Pages
    1 2
    air, hospital
    • Replies: 12
    • Views: 1,118
    07-07-2010, 02:02 AM Go to last post
  26. [18SX] Jangan Terlalu Kerap Beronani

    Lelaki yang terlalu kerap melakukan masturbasi atau onani, iaitu ransangan organ **** yang dilakukan tanpa berhubungan kelamin. Tujuan utama dari...

    Started by joeboxer‎, 22-02-2010 08:03 PM
    lelaki, mati, pasangan
    • Replies: 4
    • Views: 1,583
    07-07-2010, 01:57 AM Go to last post
  27. Thumbs up [TUTORIAL] Langkah-langkah penjagaan kulit bagi remaja

    Langkah-langkah penjagaan kulit bagi remaja Langkah-langkah untuk menjaga kulit ialah: 1. Membersihkan kulit dengan. Mandi 1 ke 2 kali...

    Started by headpux‎, 01-09-2009 09:45 PM
    kesihatan, menu, minyak
    • Replies: 3
    • Views: 1,376
    07-07-2010, 01:40 AM Go to last post
  28. Thumbs up Lemak-Baik atau Buruk?

    Pengenalan Anda memerlukan lemak?.jenis lemak yang baik memang penting untuk pertumbuhan dan fungsi setiap sel di dalam tubuh badan manusia....

    Started by zamreda‎, 31-01-2010 02:43 PM
    kanser, manusia, minyak
    • Replies: 1
    • Views: 831
    07-07-2010, 01:37 AM Go to last post
  29. [18SX] Senaman Batin Untuk Lelaki (Senaman Harimau)

    Senaman Harimau sesuai untuk mereka yang mempunyai sakit lemah syahwat,nak besarkan anggota sulit dan menjaga kesihatan batin. Yang muda2 pun boleh...

    Started by MiNi‎, 10-11-2008 02:37 AM
    6 Pages
    1 2 3 4 5 6
    ayam, lelaki, naik
    • Replies: 55
    • Views: 9,402
    07-07-2010, 01:36 AM Go to last post
  30. Petua Merawat Penyakit

    Menghindari Penyakit Makan sedikit garam kemudian minum segelas air suam pada waktu pagi. Selain dapat menghindari penyakit, ia juga dapat...

    Started by boy85‎, 21-11-2008 10:33 PM
    al-quran, lelaki, rokok
    • Replies: 8
    • Views: 1,962
    07-07-2010, 01:34 AM Go to last post
  31. Kesan tembikai seperti pil Viagra

    Kajian baru mencadangkan bahawa tembikai mungkin menghasilkan kesan dalam tubuh sama seperti Viagra, mungkin memberi jalan kepada penawar semula jadi...

    Started by oweizmez‎, 18-11-2008 05:27 PM
    2 Pages
    1 2
    lelaki, mati, video
    • Replies: 17
    • Views: 2,102
    07-07-2010, 01:29 AM Go to last post
  32. Question [SURVEY] Kopi atau viagra

    Kopi atau viagra Oleh MARIATUL QATIAH ZAKARIA Kopi turut mengandungi bahan antioksida yang dapat melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan. ...

    Started by headpux‎, 05-03-2010 02:14 PM
    dadah, kanser, lelaki
    • Replies: 1
    • Views: 668
    07-07-2010, 01:25 AM Go to last post
  33. TUMBUHAN TEMPATAN DAN NILAI UBATANNYA

    Rujukan : UKM Web Negara Malaysia memang terkenal sebagai sebuah negara yang kaya dengan pelbagai alam flora. Flora yang tumbuh segar di hutan...

    Started by pari-pari‎, 07-03-2010 08:53 AM
    kanak-kanak, manusia, wanita
    • Replies: 2
    • Views: 1,307
    07-07-2010, 01:22 AM Go to last post
  34. Teknik ikat perut

    Bahagian perut yang diikat Mereka yang mencatat BMI 30 ke atas perlu menitikberatkan pengurusan berat badan OBESITI atau kegemukan ialah...

    Started by shinichi‎, 09-03-2010 12:25 PM
    kanak-kanak, murah, popular
    • Replies: 9
    • Views: 1,177
    07-07-2010, 01:19 AM Go to last post
  35. Question [Question] Tidur dan tubuh yang langsing?

    Terdapat beberapa kajian yang mengatakan tidur yang cukup akan menjadikan tubuh langsing, manakala bagi mereka yang kurang cukup tidur lebih...

    Started by headpux‎, 01-04-2010 10:31 PM
    naik, orang, usia
    • Replies: 2
    • Views: 677
    07-07-2010, 01:15 AM Go to last post
  36. Top 10 Reasons to Take Vitamin D

    Often called the sunshine vitamin because sun exposure helps to replenish your body’s stores, Vitamin D is a wonder supplement that will help you...

    Started by psychophobia‎, 05-04-2010 09:19 PM
    derma
    • Replies: 1
    • Views: 461
    07-07-2010, 01:14 AM Go to last post
  37. Nominated Icon SHISHA PIPE

    Menghisap "hookah" atau turut dikenali dengan nama lain seperti shisha, water pipe, ghalyan, dan okka, akan membawa risiko kesihatan yang sama...

    Started by ynamorata‎, 02-02-2009 05:57 PM
    2 Pages
    1 2
    haram, kanser, popular
    • Replies: 10
    • Views: 1,248
    07-07-2010, 01:12 AM Go to last post
  38. Petua Menghilangkan Sakit Kepala

    Petua ni aku copy dr blog yg pernah aku baca dulu..x igt lak blog sape..lame dah.. "Nak share dgn semua org petua untuk menghilangkan sakit...

    Started by BLurr‎, 20-04-2010 12:40 AM
    manusia, petua, usia
    • Replies: 9
    • Views: 1,805
    05-07-2010, 11:52 PM Go to last post
  39. Cool THE POWER OF PROTEIN

    I thought I'd take a moment to share and explain the importance of protein and its role in fat loss. It's very important to balance ALL meals and...

    Started by Mr Dunhill jr‎, 27-04-2010 12:03 AM
    2 Pages
    1 2
    complete, healthy, pro, share
    • Replies: 10
    • Views: 861
    05-07-2010, 11:49 PM Go to last post
  40. Lightbulb [TUTORIAL] Tips-Tips untuk mengatasi/mengurangkan kekotoran Usus

    Tips-Tips untuk mengatasi/mengurangkan kekotoran Usus

    Started by headpux‎, 06-05-2010 09:56 PM
    kanak-kanak, kanser, suami
    • Replies: 4
    • Views: 1,257
    05-07-2010, 11:40 PM Go to last post
  41. Question [Question] Diet: Apa Jenis Darah Anda?

    Diet: Apa Jenis Darah Anda? Susunan NOORZIHAN MOHAMED YIN LUMRAH bagi seorang manusia, golongan wanita khususnya membimbangi setiap...

    Started by headpux‎, 11-05-2010 07:45 PM
    manusia, pertama, wanita
    • Replies: 4
    • Views: 1,373
    05-07-2010, 11:38 PM Go to last post
  42. Nominated Icon [SELLING] Rahsia Cepat Kurus

    semua wanita inginkan badan yang langsing dan menarik.Begitu juga dengan saya ni..Badan yang menarik dan langsing menjadikan kita tampil lebih...

    Started by bie‎, 22-05-2010 07:15 PM
    kahwin, orang, wanita
    • Replies: 7
    • Views: 1,162
    05-07-2010, 11:34 PM Go to last post
  43. Post Kencing Manis Semasa Hamil

    Kencing Manis Semasa Hamil (Gestational Diabetes) Ramai wanita mengalami kencing manis semasa hamil. Ia adalah keadaan dimana badan kita tidak...

    Started by somutmerah‎, 29-05-2010 02:52 AM
    anak, besar, wanita
    • Replies: 3
    • Views: 892
    05-07-2010, 11:30 PM Go to last post
  44. Lightbulb [IMPORTANT] 'Kebahagian Seksual Penawar Segala Penyakit'

    'Kebahagian Seksual Penawar Segala Penyakit' - Dr Norhisham Oleh Zainora Zakaria Perasaan kasih sayang adalah satu anugerah Allah yang tidak...

    Started by headpux‎, 27-05-2010 07:36 PM
    lelaki, pasangan, wanita
    • Replies: 1
    • Views: 616
    05-07-2010, 04:50 PM Go to last post
  45. Thumbs up [IMPORTANT] tahukah anda stroke sukar di ramal

    STROKE STROKE atau juga dikenali sebagai angin ahmar jika meyerang akan menyebabkan mangsanya lemah, lumpuh dan boleh menjadi penyebab kepada...

    Started by ayopzal‎, 05-07-2010 11:38 AM
    kesihatan, mangsa, orang
    • Replies: 8
    • Views: 768
    05-07-2010, 04:40 PM Go to last post
  46. Exclamation [SURVEY] -:Bahaya Mandi Malam:-

    -:Bahaya Mandi Malam:- Baca penjelasan di bawah mengenai kes mandi malam. Pada tahun 1983, saya mula gemar bermain badminton dan budaya ini...

    Started by headpux‎, 01-04-2010 10:21 PM
    2 Pages
    1 2
    anak, manusia, pelajar
    • Replies: 13
    • Views: 1,772
    30-06-2010, 07:38 PM Go to last post
  47. Cool say no to fast food, junk food n process food

    ermmm dont u just think that these food just will make u fat???? ok str8 to the point, these foods negatively effect the internal cellular processes...

    Started by Mr Dunhill jr‎, 24-04-2010 09:18 PM
    organ, star
    • Replies: 2
    • Views: 832
    25-06-2010, 07:09 PM Go to last post
  48. [18SX] Terangsang Tengok Gambar Perempuan Seksi

    Terangsang tengok gambar perempuan seksi SAYA bermasalah rangsangan **** yang terlampau. Jika melihat gambar atau video perempuan seksi,...

    Started by Sangkuriang‎, 16-12-2009 09:42 AM
    4 Pages
    1 2 3 4
    gambar, lelaki, lucah
    • Replies: 38
    • Views: 12,817
    25-06-2010, 01:38 AM Go to last post
  49. Post Non Stick Cookware’ Penyebab Ketidaksuburan

    Menurut satu kajian yang dijalankan di UCLA Schools of Public Health telah mendapati 2 jenis bahan kimia yang boleh dikaitkan dengan ketidaksuburan...

    Started by somutmerah‎, 29-05-2010 02:36 AM
    kanser, lelaki, wanita
    • Replies: 5
    • Views: 878
    30-05-2010, 08:42 AM Go to last post
  50. Kaum wanita DINASIHATI memakan sebiji pisang sehari di awal pagi

    Kaum wanita DINASIHATI memakan sebiji pisang sehari di awal pagi untuk mencegah kanser, Dan ubat yang paling mujarab ialah meminum air masak sebaik...

    Started by srie‎, 09-03-2010 01:59 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    kanser, murah, wanita
    • Replies: 31
    • Views: 1,734
    19-05-2010, 09:44 PM Go to last post

+ Post New Thread
Page 1 of 12 1 2 3 4 5 11 ... LastLast

Forum Information and Options

Moderators of this Forum
Users Browsing this Forum

There are currently 1 users browsing this forum. (0 members & 1 guests)


FXOpen 468x60ms

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
The Best Spread 160x600ms

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads