The Best Spread 728x90ms

  1. Announcement:
    NEW MEMBER? Intro Yourself First! - MUST READ!
    joney ‎(Pengetua Ehoza)
    02-01-2008
    Views:
    67,005
+ Post New Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Threads 1 to 50 of 65

Forum: Jalan-jalan Cari Makan

  1. [RS]Tác hại của nước nhiễm sắt phèn đối với cơ thể *

    Started by hkrg2‎, 14-01-2017 12:22 PM
    1 Deleted Post(s)
    Thread deleted by Scalperfx
  2. Bencana 2016 Deepwater Horizon rig

    Status: Selesai Penilaian IMDb: 7.6 Direktur: Negara: USA, Hong Kong, Tahun: 2016 Theatrical tanggal rilis: 30/09/2016 Durasi: 107 menit...

    Started by indoet93‎, 26-12-2016 05:37 PM
    • Replies: 0
    • Views: 241
    26-12-2016, 05:37 PM Go to last post
  3. [SURVEY] Voucer Makanan dan Minuman Percuma dari XPAX?

    Memberku bagitau aku XPAX skrg ada bagi voucer percuma eh? Ada penguna XPAX sini x? Aku nak infomasi lebih byk sbb member aku bukan penguna XPAX nie.

    Started by cheese‎, 15-02-2016 06:17 PM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 12
    • Views: 565
    19-02-2016, 04:33 PM Go to last post
  4. Red face Char Kuey Teow

    Bagi peminat char kuey teow, GUA ada satu tempat baru untuk disyorkan. Tempatnya di Taman Bunga Raya, Setapak. Menurut beberapa orang rakan yang...

    Started by HK23‎, 12-05-2008 04:49 AM
    7 Pages
    1 2 3 4 5 6 7
    kereta, orang, pelajar
    • Replies: 66
    • Views: 7,401
    23-01-2015, 06:51 PM Go to last post
  5. Pencuci mulut yg anda paling suka sekali

    Nak Tanya.....apakah pencuci mulut yg anda paling suka sekali?

    Started by cyclebin10‎, 03-06-2013 07:18 PM
    paling, suka
    • Replies: 2
    • Views: 1,826
    07-06-2013, 11:37 AM Go to last post
  6. Exclamation Tempat2 menarik tuk dikunjungi di K.Terengganu

    Korang tau x mana temapat2 menarik di Kuala Terengganu Tolong habak boleh x...sbb rye china nih nak g pusing K.T:please:

    Started by Aiem‎, 20-01-2009 10:15 PM
    2 Pages
    1 2
    boleh, korang, makanan, mana
    • Replies: 13
    • Views: 3,517
    12-01-2012, 12:35 PM Go to last post
  7. joget [NEW] Masterchef Malaysia 2011

    KUALA LUMPUR: A Malaysian version of British-initiated cooking game show MasterChef, which became a global television franchise, is in the offing. ...

    Started by Neo5‎, 26-10-2011 04:09 PM
    astro, malaysia, master chef
    • Replies: 0
    • Views: 721
    26-10-2011, 04:09 PM Go to last post
  8. Kedai Makan ala Halfcut Kereta, In Auto Bistro

    huhuh sape penah gi? best x?sedap x? ______________________ KUALA SELANGOR, 30 Jun -- KREATIF... Orang ramai yang mahu kelainan sewaktu...

    Started by theviper‎, 02-07-2010 09:59 PM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 12
    • Views: 1,763
    03-07-2010, 03:44 PM Go to last post
  9. Mee Udang Kuala Sepetang

    Kalau2 u all gi utara dan lalu kat Simpang Taiping... gi ler kejap kat Kuala Sepetang.. Wow Mee Udang iye kau-kau betul... ...

    Started by pakcikman‎, 24-01-2008 05:43 PM
    7 Pages
    1 2 3 4 5 6 7
    besar, gambar, mahal
    • Replies: 65
    • Views: 5,711
    13-04-2010, 06:04 PM Go to last post
  10. [Question] Kpg baru kedai mana yg sedap dan murah???

    hello guys! saya nak tau la kat area kpg baru, kedai mana yg slalu korang makan ye??

    Started by Am Duffel‎, 23-02-2010 08:13 AM
    baru, kedai, murah
    • Replies: 9
    • Views: 1,203
    06-04-2010, 09:37 AM Go to last post
  11. [nak tanya je] kat mana ada jual buah delima dekat kedah / perlis

    aku just nak tanya dekat orang kedah / perlis.. dekat mana ek nak cari buah delima? dah puas aku cari dekat hypermarket cam giant, pasific.. tak ada...

    Started by anoi1207‎, 17-05-2008 07:47 PM
    3 Pages
    1 2 3
    kedai, orang, suami
    • Replies: 20
    • Views: 2,173
    09-03-2010, 06:35 PM Go to last post
  12. JOM PEKENA NASI KANDAQ PDG KOTA...

    Aku mmg suka mkn nasik kandaq... Almaklumlah mak org penang abah org kedah... nasi kandaq dh jadi fav aku sekeluarga kecuali adik pompuan aku yg...

    Started by hadiaruz‎, 23-02-2010 03:29 PM
    2 Pages
    1 2
    adik, mamak, sotong
    • Replies: 15
    • Views: 1,156
    24-02-2010, 10:11 AM Go to last post
  13. Sup Urat Ketin UK

    SEBELUM ini, Sabul Ismail, 38, merupakan seorang penjual jam tangan di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur. Namun kini dia merupakan seorang usahawan...

    Started by pakcikman‎, 22-11-2009 02:15 PM
    anak, lelaki, popular
    • Replies: 9
    • Views: 1,643
    28-01-2010, 01:32 PM Go to last post
  14. Buah Kesusu

    Semasa saya mula-mula sampai di Taman Pertanian Sabah, buah yang menarik pandangan mata saya ialah buah Kesusu. Nak tahu kenapa? Buah Kesusu atau...

    Started by shinichi‎, 20-01-2010 01:14 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    gambar, lihat, malaysia
    • Replies: 30
    • Views: 2,313
    28-01-2010, 12:57 PM Go to last post
  15. Tempat makan best kt tempat korang

    lain tempat, lain juadahnya... so, ada x kt tempat korang ada port makan yg best.. xkira la sebab harga,kesedapan or ke'mahal'an.. mana tau ada yg...

    Started by bul4t‎, 06-01-2008 03:30 AM
    20 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 20
    harga, mahal, makan
    • Replies: 199
    • Views: 18,100
    23-01-2010, 06:36 PM Go to last post
  16. Cool Makanan Eksotik Yang Pernah Anda Makan? :)

    sempena bulan puasa nie, kita buka kan byk topik2 berkenaan makanan k, heh ... izinkan saya memulakan terlebih dahulu dgn senarai makan yang...

    Started by kahar‎, 02-09-2008 12:20 AM
    10 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 10
    ayam, kambing, melayu
    • Replies: 99
    • Views: 9,458
    22-01-2010, 10:53 PM Go to last post
  17. Talking Sesiapa Suka Makan Nasi Goreng?

    ::joget:: Hi Ehozarian.. >Sesiape yg suke makan nasi goreng.. aku suggest korg makn kat pj seks 3.. name kedai dier???? aku luper da.. hehe...

    Started by ebby23‎, 08-12-2008 01:44 AM
    8 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 8
    kedai, menu, pelik
    • Replies: 74
    • Views: 3,928
    16-01-2010, 10:35 PM Go to last post
  18. Talking O-SHIMA JAPANESE RESTAURANT promo

    promo promio ::teruja::::teruja::

    Started by headpux‎, 13-01-2010 10:01 PM
    472, http, makanan, net
    • Replies: 0
    • Views: 519
    13-01-2010, 10:01 PM Go to last post
  19. joget makanan laut.. wahh..skima.. hehehe

    hai sume abg2 n kakak2.. nk tnye, kt kl n selangor ni mane mkn laut yg best cam kt umbai ekk... dh lame xmkn. huhu.. yg tahu, ade satu kt subang....

    Started by ChikaNe^HiMe‎, 31-12-2009 01:31 AM
    info, makanan, selangor
    • Replies: 6
    • Views: 831
    01-01-2010, 11:48 AM Go to last post
  20. Tmpt mkn yg sesuai tuk celebrate beday ngn wife Damsansara/KL

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------...

    Started by azrulsaviola‎, 21-12-2009 04:15 PM
    halal, mahal, menu
    • Replies: 9
    • Views: 3,451
    22-12-2009, 10:06 AM Go to last post
  21. Durian D24 RM15 seorg Makan Sampai Tak Larat

    Salam, To all durian lovers, jom pi makan durian (walaupun bukan musim durian) kat durianss2.com kat PJ. Makan sampai tak larat hanya RM15...

    Started by Bistenet4u‎, 15-11-2009 07:34 PM
    2 Pages
    1 2
    baru, makan, pukul
    • Replies: 18
    • Views: 1,436
    14-12-2009, 05:15 AM Go to last post
  22. Sup Belut Berempah

    sup belut mmg biasa...... tp aku penah makan sup belut berempah kat pasir puteh kelantan... apa nama kedai tu aku pun da lupa..... pengusahanya...

    Started by Sangkuriang‎, 03-12-2009 06:24 PM
    2 Pages
    1 2
    kedai, kelantan, makan
    • Replies: 11
    • Views: 1,663
    06-12-2009, 06:28 PM Go to last post
  23. Lets makan-makan

    KINNAREE RESTAURANT.... serving Thai's famous dishes..

    Started by daniz marikh‎, 11-05-2009 03:10 PM
    • Replies: 1
    • Views: 642
    30-11-2009, 07:10 PM Go to last post
  24. Talking Bayar RM2 makan apa sahaja!!!!!

    KUALA KEDAH - Makan dan minum apa sahaja dengan harga RM2. Kedai makanan milik Khalid Ahmad 41, menjual sepinggan nasi berlauk dan segelas...

    Started by antagenaiz‎, 22-02-2008 01:07 PM
    10 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 10
    • Replies: 92
    • Views: 4,938
    30-11-2009, 07:09 PM Go to last post
  25. Smile Mee udang Kuala Sepetang

    INI SEBAGAI INFO PADA YANG SUKA JALAN-JALAN CARI MAKAN...::joget:: Kalau2 u all gi utara dan lalu kat Simpang Taiping... gi ler kejap kat Kuala...

    Started by HK23‎, 23-05-2009 08:20 PM
    3 Pages
    1 2 3
    besar, gambar, mahal
    • Replies: 24
    • Views: 2,023
    17-11-2009, 12:10 AM Go to last post
  26. New Hot Rods sesuai untuk cuti sekolah

    SITI NADZIRAH ABD. HAMID, kakitangan KFCH menunjukkan hidangan New Hot Rods di Petaling Jaya semalam. PETALING JAYA - KFC Holdings (Malaysia)...

    Started by genixshadow‎, 05-11-2009 06:40 AM
    ayam, malaysia, sekolah
    • Replies: 1
    • Views: 690
    05-11-2009, 08:46 AM Go to last post
  27. Fast food yang korang paling suka hangout!!

    fast food apa erk? kat mana??:65:

    Started by joyghetto‎, 05-04-2008 02:16 PM
    12 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 12
    suka
    • Replies: 118
    • Views: 4,983
    29-10-2009, 01:25 PM Go to last post
  28. [NEW] Why i like to eat japanese food...

    lets check it out.... syg nk makan smua ni...::joget::

    Started by daniz marikh‎, 09-05-2009 11:28 AM
    3 Pages
    1 2 3
    • Replies: 20
    • Views: 1,205
    25-10-2009, 06:51 PM Go to last post
  29. joget Penah gi Sabah? APe yg best?

    salam.. saja laaa..kot2 ade geng2 ehoza biase pi sabah..kalau silap rumah tlg alih ye incek mod.. saje nk tanya..kat sana.. makan ape yg...

    Started by Eryn1610‎, 15-10-2009 05:45 PM
    2 Pages
    1 2
    ehoza, kedai, rumah
    • Replies: 10
    • Views: 1,328
    22-10-2009, 02:02 PM Go to last post
  30. Poll Poll: [SURVEY] mee segera faveret

    mee segera faveret korang dikala lapar, kesunyian, kekecewaan, kesedihan atau di kala nak 'save cost' hehe:D

    Started by faza‎, 04-12-2008 12:36 AM
    4 Pages
    1 2 3 4
    korang, makanan, nak, segera
    • Replies: 30
    • Views: 2,469
    04-10-2009, 03:49 PM Go to last post
  31. Nak tahu Restoran paling bersih di Seremban ?

    Pagi tadi hantar ayah buat pemeriksaan susulan akibat kecederaan tangan sebelum ini di Hospital Seremban. Dekat tengahari baru habis. Lepas tu bawa...

    Started by fendikya‎, 29-09-2009 05:25 PM
    kereta, rokok, sekolah
    • Replies: 5
    • Views: 1,991
    29-09-2009, 06:14 PM Go to last post
  32. Mi '*****' yang sedap

    Bermula dengan mengambil telur goreng, timun yang dihiris serta sedikit sambal. Itulah aturan yang perlu diikuti sebelum menikmati mi istimewa...

    Started by XVIEW‎, 21-08-2008 12:41 PM
    3 Pages
    1 2 3
    bapa
    • Replies: 24
    • Views: 2,100
    05-09-2009, 09:32 PM Go to last post
  33. Talking Durian feast to help the needy

    TUCK into the King of Fruits and help raise funds for the Children's Wish Society (CWS) of Malaysia at Subang Parade on July 5.(Ahad ni) With a...

    Started by tomrawk‎, 03-07-2009 12:01 PM
    games, malaysia
    • Replies: 2
    • Views: 497
    05-09-2009, 08:12 PM Go to last post
  34. [Question] Murtabak yang best dekat Kedah?

    salam semua.. bila datang bulan Ramadhan ni.. antara salah satu juadah kegemaran aku adalah murtabak cuma masalah aku ni, dekat Kedah ni aku tak...

    Started by anoi1207‎, 22-08-2009 07:14 PM
    melayu
    • Replies: 1
    • Views: 610
    23-08-2009, 03:08 PM Go to last post
  35. Meh Kita Kongsi Jenis2 Kuih

    Meh Kita Kongsi Jenis2 Kuih..maybe ada antara kite yangtak tahu dan tak pernah tengok kuih2 yang ada kat muka bumi nie,,meh kita kongsi Cucur...

    Started by adriana‎, 15-05-2009 09:12 PM
    3 Pages
    1 2 3
    flickr, muka, telinga 1 Deleted Post(s)
    • Replies: 29
    • Views: 7,945
    30-05-2009, 10:01 PM Go to last post
  36. waroeng penyek???sape penah test..

    ok...kalu u all nak rasa masakan indonesia boleh makan di waroeng penyek di area the curve...sangat sedap ayam penyek nye...menu dai ckit n...

    Started by mami‎, 13-05-2009 12:27 PM
    2 Pages
    1 2
    ayam, makan, menu
    • Replies: 11
    • Views: 976
    14-05-2009, 11:40 AM Go to last post
  37. Dinner @ Spark Place

    Last nite.. kitorg 3 gurlfriends (turf, eina & wie) gi dinner kat kedai mkn parents spark.. actually, kitorg baru je tau yg parents spark berniaga...

    Started by -eina-‎, 09-04-2009 09:28 AM
    8 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 8
    ehoza, gambar, kedai
    • Replies: 75
    • Views: 3,614
    11-04-2009, 11:33 AM Go to last post
  38. brapa banyak korang bleh makan dalam 1 masa?

    :salam: Brapa banyak korang bleh makan dalam satu masa..xkira la makan ape pun..terutamanya nasi..selalunya kat majlis dinner la yang korang suka...

    Started by yemo_where‎, 27-03-2009 09:40 PM
    makan, suka
    • Replies: 7
    • Views: 648
    28-03-2009, 01:31 PM Go to last post
  39. Geografi warga Ehoza

    Salam.. Khemoky buka thread baru nak tahu korang duk mane..Just share lokasi korang...Nak tahu jugak

    Started by Khemoky‎, 19-02-2009 09:39 AM
    5 Pages
    1 2 3 4 5
    baru, ehoza
    • Replies: 41
    • Views: 2,862
    27-02-2009, 12:36 PM Go to last post
  40. Look Out Point Restaurant

    Siapa yang pernah makan di sini? Share la some info.... Lokasi: Hulu Langat

    Started by zetamier‎, 14-01-2009 01:08 PM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 12
    • Views: 1,711
    03-02-2009, 06:41 PM Go to last post
  41. Smile Makan-makan: Nasi goreng Brunei asli

    PERNAHKAH anda menikmati hidangan nasi goreng Brunei? Bagi yang belum mencuba, pasti menjadi tanda tanya apakah keistimewaan hidangan berkenaan. ...

    Started by HK23‎, 03-01-2009 06:26 AM
    2 Pages
    1 2
    amerika, asli, popular
    • Replies: 12
    • Views: 1,374
    31-01-2009, 12:54 AM Go to last post
  42. Private beaches

    Ada sesiapa tahu pantai-pantai kepunyaan persendirian yang ada chalet atau boleh disewa tapaknya untuk berkhemah di area Pantai Timur tak? Kalau ada...

    Started by Jani‎, 21-11-2008 12:17 AM
    ketam, tangkap
    • Replies: 4
    • Views: 1,101
    11-12-2008, 01:12 PM Go to last post
  43. Nasi Paling Sedap Di Tawau Sabah

    Nasi Goreng Aspar, Nasi Goreng Lalap dan Nasi Pakebu..klu kamu pigi Tawau, Sabah..kamu tanya ja org2 tawau..di mana mo dapat menu2 ni..kamu rasa la...

    Started by mrjool‎, 10-12-2008 01:16 AM
    2 Pages
    1 2
    ayam, baru, menu
    • Replies: 16
    • Views: 2,044
    10-12-2008, 10:38 PM Go to last post
  44. Chocolates for All......SO DeliciOUSS

    best gak coklat ni aku tgk..cuma tak tahu le mana nk dpt..

    Started by ayam‎, 03-03-2008 08:55 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    • Replies: 33
    • Views: 1,804
    21-11-2008, 02:47 PM Go to last post
  45. Dim Sum & SteamBoat

    Kt maner ek nk cari kedai yang Dim Sum & Steam Boat yang sedap dan yg penting skali Halal...Suka mkn but susah nk cari yang halal...:confused:

    Started by nyena13‎, 24-10-2008 04:12 PM
    halal, kedai, pen
    • Replies: 4
    • Views: 1,316
    08-11-2008, 10:45 PM Go to last post
  46. SATAY POWER UNTUK DITEMPAH(untuk [email protected] kenduri)

    sapa2 yang ingin menempah satay [email protected](untuk [email protected] kenduri)boleh hubungi saya.. satay dijamin sedap,harga berpatutan,sekali anda...

    Started by uhs_4all‎, 20-10-2008 08:57 PM
    ayam, harga
    • Replies: 6
    • Views: 1,071
    25-10-2008, 01:54 AM Go to last post
  47. Masak sampai hitam

    Masih mengekalkan cara masakan tradisional menggunakan kayu api, penangan rendang tok Seri Musma pasti menjilat hari. MEMERLUKAN kira-kira enam jam...

    Started by hpmfl2002‎, 09-10-2008 09:16 AM
    asli, orang, perak
    • Replies: 0
    • Views: 1,482
    09-10-2008, 09:16 AM Go to last post
  48. Nasi kawah IRCC

    <hr size="1" noshade="noshade"> SEPANJANG Ramadan ini, pasti bazar Ramadan menjadi tumpuan bagi mereka yang mahu mencari juadah untuk berbuka...

    Started by hpmfl2002‎, 24-09-2008 11:00 AM
    emas, orang, pahala
    • Replies: 0
    • Views: 796
    24-09-2008, 11:00 AM Go to last post
  49. Thumbs up Pakej Berbuka Puasa di Pusat Karaoke Red Box Ria

    Red Box Buffet Ramadhan Sempena kedatangan bulan Ramadan ini, pusat karaoke Red Box Ria akan menyajikan sajian istimewa berbuka puasa hanya...

    Started by HK23‎, 03-09-2008 12:24 AM
    2 Pages
    1 2
    ayam, keluarga, melayu
    • Replies: 10
    • Views: 2,048
    15-09-2008, 12:29 PM Go to last post
  50. Siapa suka makan rojak mee?

    Korang suka makan rojak parsembor tak?Kat mana yg sedap yer?Setakat ni yg sedap dekat jalan meru berdekatan dgn prescot hotel.Memang sedap...

    Started by iqagenius‎, 19-09-2007 07:21 PM
    5 Pages
    1 2 3 4 5
    air, makan, puasa
    • Replies: 40
    • Views: 2,327
    10-09-2008, 03:48 PM Go to last post

Forum Information and Options

Moderators of this Forum
Users Browsing this Forum

There are currently 1 users browsing this forum. (0 members & 1 guests)


stp 468x60-en

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
stp 160x600-en

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads