1. Announcement:
    NEW MEMBER? Intro Yourself First! - MUST READ!
    joney ‎(Pengetua Ehoza)
    02-01-2008
    Views:
    68,954
+ Post New Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Threads 1 to 50 of 59

Forum: Ibubapa & Anak / Kehamilan

Perbincangan dan tips mengenai penjagaan anak-anak, proses pembelajaran, pemakanan dan lain-lain

  1. [RS] Technology News - CAR Top Video 2017

    https://www.youtube.com/watch?v=JpAW6_tuG14

    Started by lhnvn5‎, 13-01-2017 12:29 AM
    • Replies: 0
    • Views: 123
    13-01-2017, 12:29 AM Go to last post
  2. Amat takut la!!Pendarahan gusi!!

    Saya mengandung memasuki bulan ke empat baru menghadapi pendarahan gusi..amat risau dengan keadaan ni akan menjejaskan kandungan i..kawan pun suruh I...

    Started by 90cutete‎, 27-10-2014 01:17 AM
    • Replies: 6
    • Views: 876
    31-10-2014, 11:26 AM Go to last post
  3. Amat takut la!!Pendarahan gusi!!

    Saya mengandung memasuki bulan ke empat baru menghadapi pendarahan gusi..amat risau dengan keadaan ni akan menjejaskan kandungan i..kawan pun suruh I...

    Started by 90cutete‎, 27-10-2014 01:15 AM
    • Replies: 0
    • Views: 315
    27-10-2014, 01:15 AM Go to last post
  4. Hilang ke ikatan!??

    ALAMAK..rasanya dah hilang laaa!? bila BB kurang dr 1 tahun sy selalu ambil gambarnya, tapi sekarang dah 3 tahun, gambar pon kurang ambil.. betul ke...

    Started by popolan‎, 25-08-2014 10:08 AM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 11
    • Views: 1,254
    29-08-2014, 11:03 AM Go to last post
  5. Berus gigi percuma utk wanita yg tgh mengandung!

    td sy nampak ade informasi2 yg berckp ttg masalah wanita ms kehamilan. rupa2 nye, kat Malaysia ni ade lebih drp 60% wanita yg mempunyai masalah gusi...

    Started by melindaapang‎, 07-07-2014 03:35 PM
    • Replies: 5
    • Views: 456
    11-07-2014, 09:17 AM Go to last post
  6. [Question] wanita hamil x boleh melawati doktor gigi kah?

    hi, belliisa ni kali pertama menghamil... ada bnyk perkara yg x tau boleh buat atau x.. kebelakangan ni, gusi i mcm jadi bengkak dan juga berdarah...

    Started by belliisa‎, 02-06-2014 12:18 PM
    wanita hamil
    • Replies: 6
    • Views: 473
    06-06-2014, 01:04 AM Go to last post
  7. [Question] wanita hamil x boleh melawati doktor gigi kah?

    hi, belliisa ni kali pertama menghamil... ada bnyk perkara yg x tau boleh buat atau x.. kebelakangan ni, gusi i mcm jadi bengkak dan juga berdarah...

    Started by belliisa‎, 02-06-2014 12:20 PM
    doktor gigi, wanita hamil
    • Replies: 0
    • Views: 230
    02-06-2014, 12:20 PM Go to last post
  8. Thumbs up SUSU IBU ~ Permulaan Yang Terbaik

    KENAPA PILIH YANG LAIN? 1. Makanan Yang Sempurna Untuk Bayi ♥ Mengandungi semua nutrien yang perlu untuk pertumbuhan dan perkembangan...

    Started by Abang Chik‎, 27-12-2012 01:05 PM
    • Replies: 0
    • Views: 1,083
    27-12-2012, 01:05 PM Go to last post
  9. Thumbs up SUSU IBU ~ Permulaan Yang Terbaik

    KENAPA PILIH YANG LAIN? 1. Makanan Yang Sempurna Untuk Bayi ♥ Mengandungi semua nutrien yang perlu untuk pertumbuhan dan perkembangan...

    Started by Abang Chik‎, 27-12-2012 01:04 PM
    • Replies: 0
    • Views: 246
    27-12-2012, 01:04 PM Go to last post
  10. Award Star [IMPORTANT] Amalan Ibu Bapa Memberi Kesan Kepada Anak-anak

    Amalan Ibu Bapa Memberi Kesan Kepada Anak-anak http://an-nawawi.blogspot.com Syaikh Musthafa al-Adawi hafizahullah berkata: Seseorang anak...

    Started by headpux‎, 25-04-2010 02:42 PM
    anak, lelaki, rokok
    • Replies: 7
    • Views: 689
    01-09-2012, 01:11 PM Go to last post
  11. Lightbulb Hubungan seksual selepas ada bayi

    Hubungan seksual selepas ada bayi Kickers: Keletihan dan komitmen baru isteri setelah bergelar ibu membuatkan suami terabai. Akibatnya, bahang...

    Started by headpux‎, 02-04-2010 10:08 PM
    anak, pasangan, wanita
    • Replies: 5
    • Views: 1,006
    31-05-2012, 11:39 PM Go to last post
  12. Red face [IMPORTANT] PENGUMUMAN: Mencari sukarelawan untuk projek penyelidikan di PPUM

    Sebuah projek penyelidikan di bawah Dr. Nazatul Shiha Bacthiar dari Fakulti Perubatan UM sedang mencari sukarelawan dalam kalangan ibu-ibu yang...

    Started by munawwarah88‎, 21-12-2011 12:10 PM
    anak, ibu, percuma
    • Replies: 0
    • Views: 356
    21-12-2011, 12:10 PM Go to last post
  13. Melayan si manja cerewet makan

    TERDAPAT beberapa isu berlainan yang mungkin dihadapi oleh sesetengah ibu bapa mengenai pemakanan anak-anak mereka. Sesetengahnya disenaraikan di...

    Started by aremeen‎, 26-09-2011 06:17 PM
    • Replies: 0
    • Views: 506
    26-09-2011, 06:17 PM Go to last post
  14. 8 Kemungkinan Anda Mendapat Anak Kembar

    Walaupun tidak mengharapkan bayi kembar, anda pasti tetap akan surprise jika mendadak doktor mengkhabarkan bahawa ada dua janin di dalam rahim...

    Started by encikapas‎, 26-08-2011 08:23 AM
    anak, ehoza, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 1,127
    26-08-2011, 08:23 AM Go to last post
  15. Buat Ibu Bapa & Anak..

    :salam: Nak share artikel yg saya rasa best ni :) "Nak join tak buka puasa kat Melaka?" Mesej yang diterima saya tatap. Pelik....

    Started by Mustika‎, 16-08-2011 02:46 AM
    emas, kahwin, lelaki
    • Replies: 1
    • Views: 400
    16-08-2011, 04:27 AM Go to last post
  16. Angry [Question] Anak 5 Tahun Selalu Tegang Kemaluan

    Started by puteraboboy‎, 19-05-2011 11:35 PM
    anak, kemaluan, tegang
    • Replies: 1
    • Views: 287
    20-05-2011, 12:01 AM Go to last post
  17. Breast feeding (BF) vs Formula Milk (FM)

    Breast feeding (BF) vs Formula Milk (FM) mama glad tht mama gave birth at gov hospital, to be exact, Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.. n...

    Started by oweizmez‎, 24-03-2010 05:07 PM
    kanak-kanak, kanser, mati
    • Replies: 2
    • Views: 867
    15-06-2010, 02:08 AM Go to last post
  18. Exclamation [TUTORIAL] "Man, tolong mak, adik tertelan syampu!"

    "Man, tolong mak, adik tertelan syampu!" Pernahkah situasi sebegini terjadi di rumah anda atau di rumah rakan-rakan atau saudara mara anda?...

    Started by headpux‎, 29-05-2010 10:31 PM
    kanak-kanak, orang, wanita
    • Replies: 4
    • Views: 1,018
    15-06-2010, 01:54 AM Go to last post
  19. Exclamation [IMPORTANT] Racun dan Anda

    Racun dan Anda Oleh: Rosman Ahmad Sumber: Dewan Kosmik Keracunan menjadi salah satu perkara yang sering diperkatakan sejak akhir-akhir...

    Started by headpux‎, 27-05-2010 07:35 PM
    kanak-kanak, rokok, sekolah
    • Replies: 2
    • Views: 817
    28-05-2010, 01:55 AM Go to last post
  20. Moved: Budak dilanggar keretapi

    Started by Perfect01‎, 27-05-2010 09:16 PM
    • Replies: -
    • Views: -
    27-05-2010, 08:17 PM Go to last post
  21. Budak dilanggar keretapi

    Bila tengok memang ngeri..budak tu da jatuh bawah kereapi, tapi ajal belum sampai, dan budak tu terselamat dengan hanya mengalami sedikit...

    Started by Perfect01‎, 27-05-2010 08:13 PM
    anak, budak, jatuh
    • Replies: 0
    • Views: 481
    27-05-2010, 08:13 PM Go to last post
  22. Thumbs up [TUTORIAL] Mengendali Sengatan Serangga Pada kanak-Kanak

    Mengendali Sengatan Serangga Pada kanak-Kanak Oleh Prof. Mohamed Isa Abd. Majid Pusat Racun Negara Serangga daripada janis lebah,...

    Started by headpux‎, 27-05-2010 07:38 PM
    kanak-kanak, kumpulan, pertama
    • Replies: 0
    • Views: 768
    27-05-2010, 07:38 PM Go to last post
  23. [Question] Petua anak mendengar kata

    Anak adalah anugerah Allah yang tak ternilai dan ia merupakan amanah Allah yang perlu kita jaga dengan baik. KAt ruangan ni saya sebagai ibu...

    Started by bie‎, 24-05-2010 01:13 AM
    anak, ibu, petua
    • Replies: 4
    • Views: 788
    25-05-2010, 08:12 AM Go to last post
  24. Talking Allah lebih tahu

    salam assamualaikum...kat ruangan ni saya nak kongsi cerita kwn saya mengenai kehamilan.. Tiga bulan lepas kwn saya memberitahu berita...

    Started by bie‎, 18-05-2010 01:22 PM
    anak, kembar
    • Replies: 7
    • Views: 667
    23-05-2010, 09:57 PM Go to last post
  25. Nominated Icon [TUTORIAL] AWAS!! Jangan Sentuh Anak Saya!

    AWAS!! Jangan Sentuh Anak Saya! 1. Seorang gadis dalam perjalan pulang dari sekolah melalui jalan yang sibuk di tengahari diheret dan...

    Started by headpux‎, 30-04-2010 12:25 AM
    kanak-kanak, lelaki, rogol
    • Replies: 9
    • Views: 873
    30-04-2010, 09:13 PM Go to last post
  26. Istimewanya Susu ibu

    Istimewanya Susu ibu Percayalah bahawa susu ibu itu begitu unik dan tiada tolok bandingnya. Kerana susu ibu… sentiasa segar (fresh) tersedia...

    Started by oweizmez‎, 24-03-2010 04:39 PM
    dunia, ibu, susu
    • Replies: 9
    • Views: 1,018
    22-04-2010, 08:04 AM Go to last post
  27. Question [Question] baik buruk anak tidur buaian

    Doktor, Saya ada satu soalan ingin bertanyakan doktor. Anak yang kerap tidur buai, adakah ia elok untuk otaknya atau tidak? Saya mempunyai...

    Started by headpux‎, 08-03-2010 09:42 PM
    3 Pages
    1 2 3
    anak, kanak-kanak, putus
    • Replies: 23
    • Views: 2,415
    26-03-2010, 11:03 AM Go to last post
  28. hukum Suami minum susu isteri

    Sheikh Yusuf Al-Qaradawi ditanya soalan ini dan beliau berkata: “Pernah suatu ketika pada zaman sahabat R.A. Salah seorang sahabat R.A melakukan...

    Started by oweizmez‎, 24-03-2010 04:57 PM
    2 Pages
    1 2
    kanak-kanak, lelaki, suami
    • Replies: 15
    • Views: 1,960
    25-03-2010, 01:03 AM Go to last post
  29. Post Emak...oh...emak

    Emak adalah segala-galanya bagi ku. Arwah ayah dah meninggal sejak lebih 15 tahun lalu. Sejak itu mak tinggal bersama beberapa adik beradik yang lain...

    Started by headpux‎, 23-12-2009 01:43 PM
    kahwin, kereta, wanita
    • Replies: 1
    • Views: 682
    22-03-2010, 12:39 PM Go to last post
  30. 40 kesalahan ibu bapa

    Dipetik dari buku '40 kesilapan mendidik anak' oleh Dr. Hassan Ali 1. Pemilihan jodoh tanpa memperhitungkan mengenai zuriat 2. Perhubungan...

    Started by ntahpape‎, 02-05-2009 04:59 PM
    anak, isteri, suami
    • Replies: 9
    • Views: 1,195
    22-03-2010, 09:56 AM Go to last post
  31. Exclamation [IMPORTANT] Tabiat menghisap jari tidak mudarat

    Permata Hati: Tabiat menghisap jari tidak mudarat Oleh Nor Afzan Mohamad Yusof SEMEMANGNYA saya susah hati bila melihat bayi perempuan saya...

    Started by headpux‎, 12-02-2010 02:05 AM
    anak, kanak-kanak, sekolah
    • Replies: 1
    • Views: 1,005
    19-03-2010, 01:13 AM Go to last post
  32. Lightbulb Gagah Semasa Hamil

    Gagah Semasa Hamil Masyarakat sering mengaitkan wanita hamil dengan fenomena letih, gemuk, berat dan sebagainya. Faktor ini mungkin disebabkan...

    Started by headpux‎, 03-12-2009 09:55 PM
    anak, pasangan, wanita
    • Replies: 4
    • Views: 1,265
    18-03-2010, 11:38 PM Go to last post
  33. Exclamation [IMPORTANT] 10 perkara perlu dielak ketika hamil

    1. Aspirin - akan menyebabkan jumlah cecair amnion menjadi sedikit, mengurangkan aliran darah di dalam otak bayi. 2. Alkohol - meracun sel-sel di...

    Started by headpux‎, 10-03-2010 08:41 PM
    kuda, mati, rokok
    • Replies: 2
    • Views: 912
    17-03-2010, 05:33 PM Go to last post
  34. Bayi Juga Berisiko Diserang Kanser

    KOTA BAHARU, 12 Mac (Bernama) -- Bayi seawal usia setahun juga berisiko menghadapi pelbagai jenis penyakit kanser, kata Pensyarah Kanan dan Pakar...

    Started by nikridzuan‎, 12-03-2010 11:41 PM
    kanak-kanak, kanser, malaysia
    • Replies: 3
    • Views: 667
    15-03-2010, 01:25 AM Go to last post
  35. Cadangan nama anak

    Nak mintak tolong member2 ehoza la pulak, mana tau ada idea yg lebih bernas nak bagi nama baby boy :) Nama dan maksud sekali ye. Kalau ada ebook...

    Started by cyclon‎, 10-03-2010 10:30 AM
    3 Pages
    1 2 3
    anak, ebook, ehoza
    • Replies: 20
    • Views: 1,576
    11-03-2010, 02:44 PM Go to last post
  36. Checklist brg utk baby & ibu dlm pantang

    Checklist brg utk baby & ibu dlm pantang since semenjak 2 menjak nie, ramai Ehozarian kita berbadan dua, so owei nk share list owei dulu ini...

    Started by oweizmez‎, 10-03-2010 09:43 PM
    besar, minyak, suami
    • Replies: 0
    • Views: 952
    10-03-2010, 09:43 PM Go to last post
  37. Question [Question] Ibu Susu & Status Anak Angkat

    Berkenaan Hubungan Ibu Susu & Status Anak Angkat a. Sekiranya seorang wanita menjadi ibu susu kepada seorang bayi perempuan, apakah bentuk...

    Started by headpux‎, 10-03-2010 08:45 PM
    kahwin, lelaki, wanita
    • Replies: 2
    • Views: 509
    10-03-2010, 09:30 PM Go to last post
  38. Poll Poll: [18SX] Jantina Anak Dari Hubungan Kelamin

    Para ilmuan Islam terdahulu berpendapat bahawa sifat tertumpahnya air mani ke rahim sewaktu bersetubuh iaitu dari segi sama ada mani suami atau mani...

    Started by joeboxer‎, 22-02-2010 07:38 PM
    lelaki, pasangan, wanita
    • Replies: 3
    • Views: 1,446
    03-03-2010, 04:05 PM Go to last post
  39. Apa Punca Anak Derhaka

    Sabda Rasulullah s.a.w. "Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas...

    Started by hulkdogan‎, 10-02-2010 12:21 PM
    lelaki, murah, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 792
    10-02-2010, 12:21 PM Go to last post
  40. hadapi kerenah degil

    Hadapi kerenah degil Degil adalah tanda si kecil sudah membina identitinya sendiri, selain berasa dirinya sudah berada dalam zon selamat. ...

    Started by wawa1608‎, 08-02-2010 03:18 PM
    kanak-kanak, permainan, usia
    • Replies: 0
    • Views: 403
    08-02-2010, 03:18 PM Go to last post
  41. Exclamation [IMPORTANT] Awas! Jika anda sering memukul anak

    Awas! Jika anda sering memukul anak Susunan Noor Fazrina Kamal SEBAGAI ibu bapa apakah sikap yang anda mahu ada pada anak, pembengis atau...

    Started by headpux‎, 04-12-2009 09:31 PM
    amerika, anak, kanak-kanak
    • Replies: 3
    • Views: 1,584
    07-02-2010, 12:42 AM Go to last post
  42. Exclamation PIL PENCEGAH KEHAMILAN...

    A more effective morning-after pill A new type of morning-after pill is more effective than the most widely used drug at preventing pregnancies in...

    Started by headpux‎, 03-02-2010 02:41 PM
    anak, lelaki, suami
    • Replies: 0
    • Views: 1,250
    03-02-2010, 02:41 PM Go to last post
  43. Lightbulb [TUTORIAL] KEMAHIRAN BERKOMUNIKASI DENGAN BAYI

    KEMAHIRAN BERKOMUNIKASI DENGAN BAYI Dipetik daripada buku "BAYI CERDIK" terbitan PTS Millennia Sdn Bhd Dari saat kelahirannya, bayi sudah dapat...

    Started by headpux‎, 29-01-2010 01:45 PM
    anak, gambar, orang
    • Replies: 0
    • Views: 632
    29-01-2010, 01:45 PM Go to last post
  44. Thumbs up [TUTORIAL] 35 Petua Pelajar Cemerlang Dato Dr Fadzilah Kamsah

    35 Petua Pelajar Cemerlang Dato Dr Fadzilah Kamsah ( DR. FADZILAH KAMSAH ) PELAJAR CEMERLANG AKAN Menggunakan kedua-dua belah otak kanan &...

    Started by headpux‎, 07-12-2009 09:21 PM
    al-quran, pelajar, pencuri
    • Replies: 5
    • Views: 1,538
    28-01-2010, 02:26 PM Go to last post
  45. Thumbs up SHAKEN BABY SYNDROME (SBS )

    SBS merupakan kecederaan otak bayi disebabkan goncangan atau pergerakan kepala yang kuat. Boleh berlaku dalam tempoh sesingkat 5 saat pergerakan yang...

    Started by HK23‎, 21-01-2010 03:25 AM
    amerika, kanak-kanak, pertama
    • Replies: 5
    • Views: 669
    25-01-2010, 08:51 PM Go to last post
  46. Exclamation [IMPORTANT] Tolong Fikirkan Wahai Ibubapa

    Tolong Fikirkan Wahai Ibubapa Minggu lalu, ketika menjamah makanan makan malam di sebuah restoran semasa dalam perjalanan ke airport,...

    Started by headpux‎, 21-01-2010 08:22 PM
    kereta, popular, sekolah
    • Replies: 1
    • Views: 467
    21-01-2010, 09:10 PM Go to last post
  47. Exclamation [IMPORTANT] Hamil luar rahim ancam nyawa

    Hamil luar rahim ancam nyawa Kandungan luar rahim atau istilah perubatannya kehamilan ektopik merupakan satu proses patologi yang amat jarang...

    Started by headpux‎, 16-01-2010 09:51 PM
    pertama, usia, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 1,026
    16-01-2010, 09:51 PM Go to last post
  48. Thumbs up [IMPORTANT] Setiap anak wajib mentaati ibu bapa

    Islam meletakkan ibu bapa pada kedudukan yang tinggi. Syariat menetapkan mentaati ibu bapa sebagai satu kewajipan yang perlu dilakukan oleh setiap...

    Started by genixshadow‎, 10-01-2010 04:56 PM
    al-quran, anak, lelaki
    • Replies: 0
    • Views: 1,295
    10-01-2010, 04:56 PM Go to last post
  49. Exclamation [IMPORTANT] Bolehkah anak menasihati ibu bapa?

    Jawapannya: YA. Setiap anak berhak malah wajib menegur kesilapan yang dilakukan oleh ibu atau bapa mereka. Walaupun anak-anak tidak menanggung dosa...

    Started by genixshadow‎, 10-01-2010 04:45 PM
    agama, anak, putus
    • Replies: 0
    • Views: 899
    10-01-2010, 04:45 PM Go to last post
  50. Thumbs up [TUTORIAL] Petua mendapatkan anak lelaki @ perempuan

    Petua mendapatkan anak lelaki @ perempuan Disini ada sedikit info dan diharap menjadian panduan berguna buat dikongsi bersama-sama terutama kepada...

    Started by headpux‎, 09-01-2010 03:51 AM
    anak, lelaki, pasangan
    • Replies: 2
    • Views: 1,597
    09-01-2010, 11:41 AM Go to last post

Forum Information and Options

Moderators of this Forum
Users Browsing this Forum

There are currently 1 users browsing this forum. (0 members & 1 guests)


pamm 468x60-en

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
Partnership 160x600

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads