bitcoin 728x90-en

  1. Announcement:
    NEW MEMBER? Intro Yourself First! - MUST READ!
    joney ‎(Pengetua Ehoza)
    02-01-2008
    Views:
    70,469
+ Post New Thread
Threads 1 to 48 of 48

Forum: Warning and Alert

Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites or any useful info to help others from being SCAMMED by individual or company and beware about any CRIME

  1. [IMPORTANT] [SCAM ALERT] Katakan Tidak Kepada Advertlets

    <p style="text-align:center;"><a style="margin-left:1em;margin-right:1em;"...

    Started by cyclon‎, 26-04-2010 03:04 PM
    naik, orang
    • Replies: 3
    • Views: 2,276
    19-07-2016, 01:55 PM Go to last post
  2. Phishing

    aku dapat emel ni..... ni nak pishing(betoi ka ejaan) le ni.....nyaris2 aku nak clik :D Dear Maybank Customer, Maybank is committed to...

    Started by race‎, 26-05-2008 03:34 PM
    3 Pages
    1 2 3
    mobile
    • Replies: 27
    • Views: 2,643
    25-03-2013, 07:48 PM Go to last post
  3. Exclamation AWAS pengguna Maybank2u

    Kepada pengguna Maybank2u, hati-hati dengan email phising Maybank2u. Saya baru dapat pagi tadi email ini, Tajuk Email : Account (Critical...

    Started by HK23‎, 27-04-2009 04:29 PM
    2 Pages
    1 2
    awas, pengguna, perompak
    • Replies: 10
    • Views: 1,088
    05-03-2013, 03:30 PM Go to last post
  4. Exclamation [IMPORTANT] Umat Islam Baca Web Ini Sejenak

    Assalamualaikum..pengumuman untuk semua, sebenarnya, air kickapoo yang kita selalu beli dan minum itu berasal daripada SYARIKAT ARAK!...

    Started by Faiz Shafie‎, 25-03-2010 12:38 PM
    7 Pages
    1 2 3 4 5 6 7
    arak, ehoza, haram
    • Replies: 62
    • Views: 4,725
    16-07-2011, 12:48 AM Go to last post
  5. Nasa confirms possibility of sun rising from the West

    The science of astronomy states that the speed of planet Mars has been decreasing in its course toward the eastern direction in the past few weeks to...

    Started by ben navarro‎, 22-04-2010 06:31 PM
    3 Pages
    1 2 3
    astro, business, science
    • Replies: 24
    • Views: 2,173
    16-07-2010, 04:38 AM Go to last post
  6. Question [Question] keropok udang ROTA

    Buat orang yang sukeeee sgt makan keropok udang ROTA. Oleh el'pollo de'locco Yang aku heran tu.. cemana leh dapat logo halal...

    Started by headpux‎, 07-12-2009 09:11 PM
    2 Pages
    1 2
    orang, samseng, tipu
    • Replies: 14
    • Views: 2,397
    16-07-2010, 01:35 AM Go to last post
  7. Exclamation [IMPORTANT] HOT SPOT CRIME AREAS IN KL

    HOT SPOT CRIME AREAS IN KL 1 Lebuh Ampang Bus Stop Near The Indian Restaurants - Snatch Thief Area, victims are normally Malay and Indian...

    Started by headpux‎, 11-12-2009 09:29 PM
    malaysia, polis, samseng
    • Replies: 5
    • Views: 1,091
    16-07-2010, 01:25 AM Go to last post
  8. [IMPORTANT] Kerani JKKK hilang dibawa kenalan

    JERANTUT: Seorang kerani Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) di sebuah Felda dekat sini dipercayai hilang dibawa kenalannya dan...

    Started by goldmine‎, 08-03-2010 08:53 PM
    anak, gadis, suami
    • Replies: 6
    • Views: 825
    16-07-2010, 12:25 AM Go to last post
  9. Siti Syakirah binti Ma Hussin is missing

    this is my beloved baby sister the one whom i love dearly,the one that always hang out with me the one that i gave my everything,whenever or...

    Started by eid‎, 08-03-2010 03:11 AM
    4 Pages
    1 2 3 4
    dunia, facebook, movies
    • Replies: 37
    • Views: 2,328
    10-07-2010, 01:08 PM Go to last post
  10. [IMPORTANT] Fraudulent and illegal activity of using EHOZA's name

    Salam dan selamat sejahtera diucapkan kepada semua ahli EHOZA Baru-baru ini, saya mengesan beberapa aktiviti murahan yang tidak sihat serta...

    Started by apect‎, 16-06-2010 05:58 PM
    3 Pages
    1 2 3
    business, ehoza, pengguna
    • Replies: 27
    • Views: 2,230
    20-06-2010, 01:08 AM Go to last post
  11. Exclamation [IMPORTANT] SENARAI SCAMMER YANG PENIPU

    korang mesti pernah join perniagaan internet seperti mana yang disebarkan melalui internet dan surat khabarkan! benda ni ramai orang dah report dan...

    Started by anorex1a‎, 22-01-2009 04:26 PM
    3 Pages
    1 2 3
    gambar, sekolah, telefon 1 Deleted Post(s)
    • Replies: 21
    • Views: 6,748
    05-06-2010, 03:32 AM Go to last post
  12. Exclamation Awas pengguna CIMB online

    Berhati-hati kepada pengguna CIMB online. Saya mendapat email 'memancing' kali kedua dari perompak cyber berkaitan dengan CIMB online. Beginilah...

    Started by HK23‎, 20-05-2009 05:35 PM
    2 Pages
    1 2
    awas, pengguna, perompak
    • Replies: 18
    • Views: 2,105
    24-04-2010, 11:45 PM Go to last post
  13. 2010 Crackdown for pirated+burned DVD, CDs in your car

    Please Check your car ... do NOT keep any pirated or burned CDs, DVDs, or VCDs in your car. Read below on information on crackdowns.... This...

    Started by prodigy‎, 19-03-2010 12:32 PM
    2 Pages
    1 2
    orang, star
    • Replies: 17
    • Views: 1,298
    24-04-2010, 09:07 AM Go to last post
  14. Exclamation Sila waspada dengan kontraktor kabinet penipu ini !!

    Aku telah ditipu oleh kontraktor penipu ni, harap korang berwaspada jika mencari orang untuk membuat kabinet atau apa sahaja pengubahsuaian rumah. ...

    Started by daythumb‎, 21-04-2010 11:30 PM
    2 Pages
    1 2
    gambar, perak, suami
    • Replies: 15
    • Views: 1,394
    23-04-2010, 11:15 AM Go to last post
  15. HIV tak sengaja..berwaspadalah...

    SALAM....berwaspada!!!!! Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. .. Sila baca artikel berikut...

    Started by mugo‎, 20-04-2010 01:29 PM
    dadah, kanak-kanak, televisyen
    • Replies: 5
    • Views: 741
    20-04-2010, 04:36 PM Go to last post
  16. [NEW] hati2 dengan pendant nih..

    saya ader terbaca info pasal pendant nih dan raser patut share kot.info nih dri web kesihatan hk.pendant nih dilaporkan mengandung bhn radioaktif.. ...

    Started by ns5543‎, 12-04-2010 05:46 PM
    3 Pages
    1 2 3
    info, kesihatan
    • Replies: 20
    • Views: 1,822
    14-04-2010, 08:37 PM Go to last post
  17. Exclamation [NEW] Lipas di Dalam Air KFC

    This afternoon, me, my mother, and my daughters, when to KFC DESA PANDAN, KL. Tempted by the new promotion I ordered 2 cups of 'teh-tarik'/tea. ...

    Started by headpux‎, 23-02-2010 02:02 AM
    4 Pages
    1 2 3 4
    halal, jakim, malaysia
    • Replies: 34
    • Views: 3,787
    13-04-2010, 11:13 PM Go to last post
  18. Exclamation [IMPORTANT] Blacklist - most dangerous company in Malaysia

    1. The Cafe Scams - Island Red Cafe & Stevens Corner (strange, both in Pandan Indah) - Island Red Cafe collects members RM6,000 each and promised...

    Started by headpux‎, 30-10-2009 08:16 PM
    business, mlm, return
    • Replies: 9
    • Views: 2,061
    20-03-2010, 10:20 AM Go to last post
  19. [IMPORTANT] Awas, Mihun/Bihun yg tak halal!!!

    assalamualaikum.... Aku jumpa kat thread sebelah. harap semua pakat berhati2....! AWAS! Kilang Bihun Beras Indah Sdn. Bhd. (KBBI)(Co. No....

    Started by mugo‎, 08-03-2010 09:46 PM
    3 Pages
    1 2 3
    awas, malaysia, orang
    • Replies: 22
    • Views: 2,384
    09-03-2010, 08:41 PM Go to last post
  20. Nominated Icon BERHATI-HATI DENGAN BUDAK NIE

    AWAS dan BERHATI-HATI jika terserempak dengan budak ini Ampang Selangor Berbagai cara untuk menipu dan berbagai taktik manusia ditipu dan tertipu....

    Started by eboss‎, 25-04-2009 07:03 PM
    3 Pages
    1 2 3
    • Replies: 27
    • Views: 2,478
    05-03-2010, 09:30 PM Go to last post
  21. Moved: identiti liliyaya telah disahkan. Verified seller

    Started by apect‎, 23-02-2010 11:43 PM
    • Replies: -
    • Views: -
    23-02-2010, 11:42 PM Go to last post
  22. identiti mc2malam telah disahkan. unlift banned

    dengan ini disahkan identiti mc2malam adalah benar. proses unlift banned telah dijalankan dan diharap anda akan sentiasa berjaga-jaga dengan...

    Started by apect‎, 23-02-2010 03:48 AM
    ehoza, imej, pengguna
    • Replies: 0
    • Views: 498
    23-02-2010, 03:48 AM Go to last post
  23. Exclamation [IMPORTANT] Sekali Pandang?

    Web nih aku terjumpa masa tgh search some maklumat. jus utk ttapan sesama Islam , n web nih adalah hak milik Katolik.. If korang sekali pandang,...

    Started by genixshadow‎, 17-02-2010 05:17 AM
    ehoza, islam, website
    • Replies: 0
    • Views: 660
    17-02-2010, 05:17 AM Go to last post
  24. Talking AWAS, area lembah klang banyak spy-cam skodeng!

    Kesan kamera lelaki miang Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin [email protected] KUALA LUMPUR: Amaran buat golongan lelaki miang yang gemar...

    Started by antagenaiz‎, 13-03-2009 11:56 AM
    2 Pages
    1 2
    lelaki, pasangan, wanita
    • Replies: 18
    • Views: 2,680
    07-02-2010, 10:30 PM Go to last post
  25. [IMPORTANT] Berhati-hati jika meminjamkan wang

    Bismillahirahmanirahim.... Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua ahli-ahli ehoza.com, baik yang baru, mahupun yang lama, dan...

    Started by apect‎, 17-12-2009 12:20 AM
    9 Pages
    1 2 3 4 5 6 7 ... 9
    ehoza, pemurah, wang
    • Replies: 80
    • Views: 11,612
    27-01-2010, 05:21 PM Go to last post
  26. Thumbs down KES PUKAU DI TIMES SQUARE, KL

    Semalam, aku ada interview kat Wisma Jobstreet, and aku pun lepas semua assessment tu jadi dorg suruh ak pergi interview di company client plak. kat...

    Started by liliyaya‎, 23-01-2010 12:27 PM
    malaysia, rakyat, suami
    • Replies: 3
    • Views: 1,028
    25-01-2010, 09:01 PM Go to last post
  27. Penipu Tegar At mudah.my

    Namanya: Enoch Sathes Kumar a/l E Sivakumar Facebooki: Enoch Sathes Kumar - Malaysia | Facebook Akaun bank CIMB : 01060083452520 No hpon:...

    Started by oweizmez‎, 02-10-2009 10:37 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    anak, haram, murah
    • Replies: 36
    • Views: 4,980
    16-01-2010, 02:37 AM Go to last post
  28. korg penah dpt email cmni???

    mle2 aku dpt email ni rs cm menarik gak la yela taip2 je dpt 3k kn bc2 lg...die nk kte bg rm50 dlu lak aku dh rs ragu2 dh ni bengang pn ade gak...

    Started by banditzguy‎, 25-03-2009 06:52 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    kerajaan, orang, percuma
    • Replies: 31
    • Views: 2,087
    14-11-2009, 05:15 PM Go to last post
  29. [IMPORTANT] MAYBANK pishing terbaru...HATI HATI..jgn update account anda!

    http://i37.tinypic.com/2ugmcd4.gif Unblock your Account , For security reasons, your maybank2u.com account has been blocked due to inactivity...

    Started by dinchemat‎, 09-10-2009 07:35 PM
    alert, itu, net, warning, web
    • Replies: 3
    • Views: 655
    09-10-2009, 08:47 PM Go to last post
  30. [Question] Adakah Ini Masalah MAYBANK?

    Mcm ni,sy da 1 kwn kerja..dia bgtau duit dia RM1000 kn mkn kat maybank..duit 2 kakak dia kirim dr sngapore p akaun dia..tp xsmpai 1 ari dia...

    Started by yus86‎, 16-07-2009 01:55 PM
    2 Pages
    1 2
    duit, orang, polis
    • Replies: 14
    • Views: 1,532
    06-10-2009, 02:17 AM Go to last post
  31. [IMPORTANT] Mudah.my - Peringatan

    Kawan2 Sekalian, minta berhati-hati dengan org nih, dia kata nak beli hp tapi dia suruh hantar barang dulu, kata dia xpercaya nak sgt nak online...

    Started by nj80‎, 01-09-2009 06:30 PM
    2 Pages
    1 2
    beli, mudah, tipu
    • Replies: 14
    • Views: 2,041
    06-10-2009, 02:03 AM Go to last post
  32. Nominated Icon Mengesahkan keselamatan online banking

    Di bulan mulia ini, eloklah saya share dengan warga semua tentang keselamatan semasa online banking. teknik yang sering digunakan hacker untuk...

    Started by zamreda‎, 30-08-2009 06:47 PM
    asli, mencuri, menu
    • Replies: 8
    • Views: 1,622
    05-09-2009, 08:50 AM Go to last post
  33. [IMPORTANT] [ALERT] Scammer di kalangan kita

    seorang kawan telah passkan alamat blog ni kepada aku. yang mengejutkan, dakwaan blog ni lebih kurang sama seperti dakwaan seorang sahabat kite tak...

    Started by apect‎, 17-03-2009 12:41 PM
    7 Pages
    1 2 3 4 5 6 7
    mati, murah, perak
    • Replies: 66
    • Views: 5,212
    18-07-2009, 03:51 PM Go to last post
  34. Nominated Icon Top 17 SCAMS di Malaysia

    ni pun aku dpt email...just kongsi je ngan korg.. kan sharing is caring kan..so hati2 le pasni yea.. 1. The Cafe Scams - Island Red Cafe & Stevens...

    Started by ayam‎, 04-06-2009 07:08 PM
    2 Pages
    1 2
    business, mlm, return
    • Replies: 14
    • Views: 3,732
    17-07-2009, 12:54 PM Go to last post
  35. Unhappy Peringatan Kepada Pengguna Maybank2u.com

    Akaun 'lebur' kerana perangkap e-mel hantu CHEE SEONG menunjukkan salinan cetakan e-mel skim penipuan siber yang menyebabkan wang dalam akaunnya...

    Started by srie‎, 21-11-2008 07:31 PM
    asli, hantu, pengguna
    • Replies: 4
    • Views: 665
    12-07-2009, 03:00 AM Go to last post
  36. Exclamation AWAS! Kerja jurutaip sambilan tipu!

    JURUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA) Sahabat Sekalian, Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih???? ...

    Started by HK23‎, 06-04-2009 03:55 PM
    4 Pages
    1 2 3 4
    orang, percuma, suami
    • Replies: 38
    • Views: 6,109
    26-06-2009, 06:10 PM Go to last post
  37. Waspada skim pelaburan palsu

    KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Sekuriti (SC) meminta orang ramai lebih berwaspada terhadap skim-skim pelaburan palsu (investment scams) yang semakin...

    Started by hpmfl2002‎, 08-06-2009 09:12 AM
    meningkat, orang, tinggi
    • Replies: 0
    • Views: 508
    08-06-2009, 09:12 AM Go to last post
  38. scam companies in Malaysia

    here is our summary of all the scam companies in Malaysia. The list is keep growing fast as more and more scam companies operate in the market. Check...

    Started by oweizmez‎, 10-03-2009 04:42 PM
    business, malaysia, selangor
    • Replies: 1
    • Views: 1,341
    27-05-2009, 12:15 AM Go to last post
  39. Akaun hampir kering akibat layan e-mel penipu

    EMMA ASMANI menunjukkan salinan laporan polis mengenai kes penipuan yang menyebabkan wang dalam akaunnya hampir kering kelmarin. <hr size="1"...

    Started by hpmfl2002‎, 06-04-2009 06:08 PM
    2 Pages
    1 2
    polis, telefon, wang
    • Replies: 12
    • Views: 1,105
    07-04-2009, 03:34 PM Go to last post
  40. Cool Hati-hati risiko guna kad debit

    Pemegang kad debit menghadapi risiko hilang semua simpanan dalam akaun tanpa jaminan bank jika kad itu disalahgunakan oleh pihak yang tidak...

    Started by HK23‎, 30-01-2009 05:36 AM
    2 Pages
    1 2
    malaysia, mencuri, pinjaman
    • Replies: 12
    • Views: 1,199
    02-02-2009, 02:59 PM Go to last post
  41. Exclamation AWAS! Topeng baru Skim Cepat Kaya!!

    " Sekarang ni banyak syarikat yang menawarkan marketing plan yang kononnya yang jauh lebih senang dan cepat menguntungkan. Malah ada diantaranya...

    Started by headpux‎, 07-01-2009 07:10 PM
    2 Pages
    1 2
    business, mati, popular
    • Replies: 17
    • Views: 1,373
    10-01-2009, 01:32 AM Go to last post
  42. Thumbs down [IMPORTANT] Hati-hati Dengan "Black Scammer"

    Ini adalah contoh email bodo yang aku terima dari penipu Afrika.Diaorang ingat kita ni sengal sangat ke? Lepas telefon pastu suruh masuk duit...

    Started by HK23‎, 07-12-2008 05:03 AM
    business, telefon, tipu
    • Replies: 5
    • Views: 727
    08-12-2008, 05:07 AM Go to last post
  43. Ah long guna nama ala bank

    KAIN rentang digantung di Taman Setia Indah, Johor Bahru bagi menarik pelanggan membuat pinjaman dengan ah long. <hr size="1" noshade="noshade"> ...

    Started by hpmfl2002‎, 29-07-2008 09:04 AM
    orang, pinjaman, telefon
    • Replies: 7
    • Views: 973
    29-07-2008, 06:39 PM Go to last post
  44. Post Terpengaruh iklan jutawan segera di internet

    SELEPAS kenaikan harga minyak baru-baru ini, taraf hidup semakin tinggi. Oleh itu orang ramai cuba mencari sumber pendapatan dengan cara paling...

    Started by HK23‎, 11-07-2008 12:50 AM
    jutawan, orang, pinjaman
    • Replies: 6
    • Views: 766
    11-07-2008, 09:58 AM Go to last post
  45. ATM users be cautious

    I would like to share a real life story with all my friends and especially all my colleagues and all Maybank account holders. This incident...

    Started by apect‎, 20-04-2008 01:30 AM
    2 Pages
    1 2
    • Replies: 14
    • Views: 1,069
    22-04-2008, 04:29 PM Go to last post
  46. Swisscash akhirnya menunjukkan belang2 SCAM

    SILA BACA BERULANG KALI, MAAF SAYA TIDAK SEMPAT MENGANGKAT SEMUA PANGGILAN TELEFON DALAM MASA TERDEKAT. SEMUA LEADER DIHARAP MENJALANKAN...

    Started by mistikus‎, 06-04-2007 08:45 PM
    3 Pages
    1 2 3
    pengguna, return, telefon
    • Replies: 23
    • Views: 2,117
    03-08-2007, 11:32 AM Go to last post
  47. Thumbs up The dangers of online banking

    Hackers are back again. While banks take up extra measures when it comes to their Internet related banking services, customers have...

    Started by azwanbiz‎, 16-05-2007 04:33 PM
    internet, malaysia, tips
    • Replies: 1
    • Views: 576
    16-05-2007, 11:22 PM Go to last post
  48. SCAM BEWARE!

    To All My Friends: Those of you using AOL as your Internet provider, and if you received a letter shown below, which I had, ignore it. It is not...

    Started by astaroth‎, 14-05-2007 05:14 AM
    internet, php, website
    • Replies: 0
    • Views: 649
    14-05-2007, 05:14 AM Go to last post

Forum Information and Options

Moderators of this Forum
Users Browsing this Forum

There are currently 2 users browsing this forum. (0 members & 2 guests)


stp 468x60-en

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
bitcoin 160x600-en

Paid Ads

Moneybookers 180x60

FXOpen 125x125









Ehoza Ads
Ehoza Ads