The Best Spread 728x90ms

  1. Announcement:
    New Forum Contest 650USD Total
    PipRider ‎(Administrator)
    21-12-2017
    Views:
    755
+ Post New Thread
Page 1 of 72 1 2 3 4 5 11 51 ... LastLast
Threads 1 to 50 of 3560

Forum: Religious Talk / Muslim Section

Pastikan topik yang anda buka tidak menyentuh mengenai isu sensitiviti keagamaan yang terlalu mendalam. Cukup sekadar berbincang apa yang patut. Kalau rasa tak sesuai, mod, sila delete ok?

Islam is derived from the Arabic root "Salema": peace, purity, submission and obedience. In the religious sense, Islam means submission to the will of Allah and obedience to His law.

  1.   Sticky Threads  

  2. Sticky Thread Fadhilat Solat Terawikh

    Firman Allah SWT di dalam surah al-Baqarah ayat 183 yang bermaksud : Rasulullah SAW telah bersabda : Kelebihan Solat Terawikh...

    Started by ayam‎, 30-07-2011 11:22 PM
    al-quran, mati, pahala
    • Replies: 8
    • Views: 489
    03-08-2011, 04:22 PM Go to last post
  3. Sticky Thread Attention!!!!! Sila baca sebelum post

    a'kum wbt.... sila ambil perhatian kepada semua ahli-ahli ehoza starting from today, aku harap, mintak jasa baik korang semua, sila jangan post...

    Started by apect‎, 22-03-2007 12:58 PM
    malaysia, manusia, rakyat
    • Replies: 0
    • Views: 1,233
    22-03-2007, 12:58 PM Go to last post
  4.   Normal Threads  

  1. Azab perempuan penggoda.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 10:03 AM
    • Replies: 0
    • Views: 29
    16-02-2018, 10:03 AM Go to last post
  2. Logo Pasukan Bola Yang Menggunakan Lambang Salib.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 10:02 AM
    • Replies: 0
    • Views: 24
    16-02-2018, 10:02 AM Go to last post
  3. Hukum Ambil Semula Pemberian

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 10:01 AM
    • Replies: 0
    • Views: 24
    16-02-2018, 10:01 AM Go to last post
  4. Orang yang pintar.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 10:00 AM
    • Replies: 0
    • Views: 24
    16-02-2018, 10:00 AM Go to last post
  5. Membanggakan Kesolehan dan Kebaikan.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 10:00 AM
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 10:00 AM Go to last post
  6. Tangisan dan Al-Quran.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 09:59 AM
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 09:59 AM Go to last post
  7. Diantara Tanda Berpalingnya Allah Pada HambaNya.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 09:58 AM
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 09:58 AM Go to last post
  8. Madu dari Allah SWT.

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 09:58 AM
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 09:58 AM Go to last post
  9. 7 pesanan Sayyidina Ali Bin Abi Thalib

    Started by hairloss‎, 16-02-2018 09:57 AM
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 09:57 AM Go to last post
    • Replies: 0
    • Views: 19
    16-02-2018, 09:57 AM Go to last post
  10. Mendidik mengikut acuan Islam.

    Started by Scalperfx‎, 01-02-2018 10:42 PM
    • Replies: 0
    • Views: 122
    01-02-2018, 10:42 PM Go to last post
  11. Default Pokok tempat berlindung Rasulullah kekal segar hingga ke hari ini

    Kuala Lumpur : Percaya atau tidak sebatang pokok yang dikaitkan pernah dijadikan tempat istirehat dan berlindung Rasulullah SAW kira-kira 1,400 tahun...

    Started by Scalperfx‎, 01-02-2018 10:41 PM
    • Replies: 0
    • Views: 103
    01-02-2018, 10:41 PM Go to last post
  12. Malaikat kenal orang suka bersedekah

    Penulis: Abdullah Bukhari Abdul Rahim Al-Hafiz 22 Januari 2018 HEBATNYA AMALAN BERSEDEKAH 1. Kisah nama manusia di bumi disanjung makhluk...

    Started by Scalperfx‎, 01-02-2018 10:36 PM
    • Replies: 0
    • Views: 105
    01-02-2018, 10:36 PM Go to last post
  13. "Tegur Biarlah Berhikmah" ~VS~ "Sampaikanlah Yang Benar Walaupun Ianya Pahit"

    Salam.... DISCLAIMER: Ini adalah pendapat aku semata-mata berdasarkan apa yang aku belajar dari Ustaz-ustaz aku.... Aku hanyalah orang biasa......

    Started by Scalperfx‎, 17-01-2018 01:42 PM
    • Replies: 0
    • Views: 174
    17-01-2018, 01:42 PM Go to last post
  14. Orang yang hampir mati merayu utk lakukan amalan ini

    Tatkala roh berada di kerongkong, sudah nampak syurga dan neraka, di masa tu merayu dengan Allah mintak 'pinjam' masa lagi utk buat amal soleh....

    Started by Scalperfx‎, 17-01-2018 01:42 PM
    • Replies: 0
    • Views: 166
    17-01-2018, 01:42 PM Go to last post
  15. "Abah, kanak-kanak tak boleh ada di saf depan ke Abah"

    Seawal pagi sebaik mendengar azan, aku kejut dan ajak anak ku yang sulung, umurnya 7 tahun ke surau berdekatan untuk solat subuh berjemaah. Kelihatan...

    Started by Scalperfx‎, 17-01-2018 01:40 PM
    • Replies: 0
    • Views: 165
    17-01-2018, 01:40 PM Go to last post
  16. Mari Belajar Memahami Makna 30Juz AlQuran

    (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ) (إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ) AQ1:5 - HANYA PADAMU KAMI [email protected] IBADAT (&...

    Started by Scalperfx‎, 17-01-2018 01:39 PM
    • Replies: 0
    • Views: 166
    17-01-2018, 01:39 PM Go to last post
  17. ''Kenapa tak solat?''

    Assalamualaikum Saya buka thread ni bukan apa cuma rasa pelik.. Dulu saya ada terbaca satu kajian pasal ramai orang Islam kat Malaysia ni yang...

    Started by Scalperfx‎, 17-01-2018 01:39 PM
    • Replies: 0
    • Views: 166
    17-01-2018, 01:39 PM Go to last post
  18. Satu-satunya sahabat nabi yg disebut dlm al-Quran

    Satu-satunya sahabat nabi yg disebut dlm al-Quran Beliau yang dimaksudkan adalah Zaid bin Haritah. Disebut 1 kali secara nyata dalam al-Quran....

    Started by Scalperfx‎, 12-01-2018 12:51 PM
    • Replies: 0
    • Views: 198
    12-01-2018, 12:51 PM Go to last post
    • Replies: 0
    • Views: 202
    12-01-2018, 12:50 PM Go to last post
  19. Majoriti penghuni syurga dan penghuni neraka

    Hadis 1: Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda: "Aku melihat ke dalam syurga dan aku lihat kebanyakan isinya ialah orang-orang fakir. Aku...

    Started by Scalperfx‎, 12-01-2018 12:49 PM
    • Replies: 0
    • Views: 187
    12-01-2018, 12:49 PM Go to last post
  20. Download Kuliah & Ceramah MP3 Ustaz Dr Abdul Basit

    Kitab Fiqh Manhaji Jilid 4 Bab Nikah Ustaz Abdul Basit - Fiqh Manhaji J4 (1) - Nikah,Definisi,Dalil dan Galakan Berkahwin & 6 Hikmah Perkahwinan...

    Started by Scalperfx‎, 12-01-2018 12:47 PM
    • Replies: 0
    • Views: 193
    12-01-2018, 12:47 PM Go to last post
  21. Masjid menyerupai Kaaba Di Indonesia

    Masjid menyerupai Kaaba Di Indonesia,

    Started by Scalperfx‎, 09-01-2018 11:06 PM
    • Replies: 0
    • Views: 212
    09-01-2018, 11:06 PM Go to last post
  22. The Devils Final Words on Judgement Day

    Started by Scalperfx‎, 09-01-2018 11:05 PM
    • Replies: 0
    • Views: 197
    09-01-2018, 11:05 PM Go to last post
  23. Dajjal dan Artis Melayu

    Started by Scalperfx‎, 09-01-2018 11:04 PM
    • Replies: 0
    • Views: 197
    09-01-2018, 11:04 PM Go to last post
  24. joget [IMPORTANT] Mencari Guru Quran sambilan untuk mengajar di Kapar, Selangor

    Kami mencari guru quran part time untuk mengajar : - kategori : Wanita dewasa - di rumah kawasan : sg kapar indah, 42200 kapar upah RM240...

    Started by AinKaoruWong‎, 21-04-2017 01:23 PM
    • Replies: 0
    • Views: 927
    21-04-2017, 01:23 PM Go to last post
  25. Thumbs up [NEW] Mencari sesiapa boleh tolong taip dokumen bahasa arab - ada upah

    Kami mencari jurutaip beberapa dokumen berbahasa arab, dari rumah / secara online upah RM24 ~ 320 / dokumen (ikut jumlah perkataan / jumlah...

    Started by AinKaoruWong‎, 20-04-2017 01:51 PM
    • Replies: 0
    • Views: 244
    20-04-2017, 01:51 PM Go to last post
  26. [RS] yếu tố khi in vỏ hộp bao bì giấy carton không bị lệch m*u

    Kinh Nghiệm In Ấn Bao Bì Giấy Hiệu Quả Trước đây việc chế bản hộp giấy,..... thường được nhìn nh*n như yếu...

    Started by groud0001‎, 02-11-2016 10:49 AM
    • Replies: 0
    • Views: 588
    02-11-2016, 10:49 AM Go to last post
  27. joget [IMPORTANT] Kelas Pengajian Al-Quran DEWASA / KANAK-KANAK Di Rumah (Homebased), Seluruh Malaysia

    Kami menawarkan perkhidmatan: A. Membersih/mencuci/mengemas rumah/pejabat termasuk: 1. Mengelap tingkap,membersihkan sampah, mengemop lantai,...

    Started by AinKaoruWong‎, 16-06-2013 02:42 PM
    al-quran, lelaki, perak
    • Replies: 3
    • Views: 3,271
    19-09-2013, 10:54 AM Go to last post
  28. Seorang beragama kristian telah memeluk Islam

    Started by tenuk91‎, 13-10-2011 07:47 PM
    islam, video
    • Replies: 1
    • Views: 493
    24-11-2011, 01:12 PM Go to last post
  29. Batu, Kelikir & Pasir..

    :salam: Seorang guru mengeluarkan sebuah botol kosong di hadapan kelas. Kemudian guru tersebut mengeluarkan beberapa batu yang kemudian...

    Started by Mustika‎, 14-11-2011 11:06 AM
    kereta, pasangan, pelajar
    • Replies: 4
    • Views: 954
    14-11-2011, 09:35 PM Go to last post
  30. hanya untukmu WANITA

    "Apakah rela hai wanita, bahawasanya seorang wanita yang sedang hamil dari suaminya yang telah dinikahi secara halal. Allah memberikan pahala...

    Started by badai707‎, 30-10-2011 11:37 PM
    anak, pahala, wanita
    • Replies: 0
    • Views: 1,233
    30-10-2011, 11:37 PM Go to last post
  31. Exclamation [IMPORTANT] Apa yang patut dilakukan selepas kita kencing ( dalam islam )

    Apa yang patut dilakukan selepas kita kencing? Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai panduan hidup sebagai...

    Started by headpux‎, 25-10-2011 11:37 PM
    lelaki, orang, wanita
    • Replies: 2
    • Views: 568
    29-10-2011, 11:24 PM Go to last post
  32. [SURVEY] Untuk Lelaki : Soalan Apakah Yang Anda Risaukan Sekiranya Ditanya Oleh Jurunikah?

    Aku rasa ramai lelaki yang risau kalau-kalau ada jurunikah tanya soalan sebelum nak akad nikah..Agak-agak apakah soalan yang korang risaukan...

    Started by agent_FBI‎, 18-09-2011 05:11 PM
    3 Pages
    1 2 3
    • Replies: 22
    • Views: 1,429
    21-09-2011, 11:59 AM Go to last post
  33. Thumbs up [IMPORTANT] Mahar Ikut Sunnah, Majlis Ikut Nafsu

    Mahar Ikut Sunnah, Majlis Ikut NafsuSalam,1- Ramai orang cuba untuk mengikut sunnah dalam persoalan mahar, tetapi mereka tersilap dalam memahami...

    Started by ArericH‎, 19-09-2011 11:09 AM
    • Replies: 1
    • Views: 368
    19-09-2011, 01:49 PM Go to last post
  34. Thumbs up [NEW] Quote...

    BESI itu kuat, tapi API mampu meleburnya Api itu kuat, tapi AIR mampu memadamnya AIR itu kuat, tapi AWAN mampu menyejatnya AWAN itu kuat, tapi...

    Started by aremeen‎, 08-09-2011 05:39 PM
    • Replies: 0
    • Views: 282
    08-09-2011, 05:39 PM Go to last post
  35. Exclamation [IMPORTANT] Aku terima nikahnya...

    "Aku terima nikahnya si dia binti ayah si dia dgn mas kahwin RM..."Bunyi mcm sng? Nah ni makna sbnrnya.. Aku tanggung dosa2 si dia dr...

    Started by aremeen‎, 08-09-2011 05:33 PM
    • Replies: 0
    • Views: 452
    08-09-2011, 05:33 PM Go to last post
  36. Award Star [IMPORTANT] Nuzul Al-Quran

    Nuzul Al-Quran Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi...

    Started by headpux‎, 02-09-2011 12:05 PM
    al-quran, manusia, orang
    • Replies: 2
    • Views: 545
    03-09-2011, 12:38 PM Go to last post
  37. Malam Lailatul Qadar,Iaitu Waktu Kecederaan.

    1001 hikmah Kini tibanya 'masa kecederaan' buat semua dalam perlawanan melawan hawa nafsu ini. Anggaplah seperti dalam perlawanan bola sepak,...

    Started by encikapas‎, 21-08-2011 03:24 AM
    al-quran, manusia, mati
    • Replies: 5
    • Views: 1,014
    23-08-2011, 07:30 AM Go to last post
  38. Lailatul Qadar,Malam Yang Amat Dinanti

    LAILATULQADAR MALAM YANG DINANTI OLEH MUKMIN 10 akhir Ramadhan adalah merupakan di antara malam-malam yang penuh ...

    Started by encikapas‎, 21-08-2011 03:35 AM
    al-quran, lelaki, orang
    • Replies: 2
    • Views: 749
    23-08-2011, 05:43 AM Go to last post
  39. Post Cara Nabi Hidupkan Lailatul Qadar

    RAMADAN menjanjikan ganjaran yang cukup istimewa bagi seorang Muslim ke arah mengecapi kecemerlangan hidupnya. Hal ini akan terlaksana dan tercapai...

    Started by lisa16‎, 20-08-2011 05:35 PM
    hidupkan, lailatul qadar, nabi
    • Replies: 4
    • Views: 384
    20-08-2011, 11:21 PM Go to last post
  40. Post [IMPORTANT] "Mana Mak?'

    As-Salam?.. Untuk tatapan dan renungan semua anak-anak?.semuga ianya tidak berlaku kepada kita ya???.. "Mana Mak?' Jam 6.30 petang.

    Started by headpux‎, 17-08-2011 02:08 PM
    anak, kereta, sekolah
    • Replies: 3
    • Views: 369
    17-08-2011, 05:44 PM Go to last post
  41. Perkara Yang Sepatutnya Kita Rasa Pelik Di Bulan Ramadhan :)

    assalamualaikum..Selamat Menunaikan Ibadah Di Bulan Ramadhan semua :) nak share something..moga bermanfaat..sebagai peringatan utk diri sendiri...

    Started by Mustika‎, 14-08-2011 07:06 AM
    3 Pages
    1 2 3
    lelaki, mati, wanita
    • Replies: 22
    • Views: 1,378
    16-08-2011, 11:10 AM Go to last post
  42. Nominated Icon [TUTORIAL] Pengekalan Berat Badan Melalui Solat....

    Pengekalan Berat Badan Melalui Solat.... Bagaimana solat membantu sebagai satu kaedah kerehatan tubuh? Pergerakan yang sering anda lakukan sejak...

    Started by headpux‎, 15-08-2011 05:50 PM
    lelaki, mati, wanita
    • Replies: 4
    • Views: 345
    16-08-2011, 04:23 AM Go to last post
  43. Award Star [IMPORTANT] ANDAI INI RAMADHAN TERAKHIR

    http://youtu.be/RaeS-DDl6Qw Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir tentu siangnya engkau sibuk berzikir tentu engkau tak akan jemu melagukan...

    Started by headpux‎, 15-08-2011 05:46 PM
    al-quran, manusia, usia
    • Replies: 3
    • Views: 408
    16-08-2011, 04:11 AM Go to last post
  44. Lightbulb UNTUK RENUNGAN BERSAMA..

    Started by headpux‎, 15-08-2011 05:20 PM
    • Replies: 3
    • Views: 530
    16-08-2011, 03:16 AM Go to last post
  45. Lightbulb [IMPORTANT] 5 Nikmat Dalam Bulan Ramadhan...

    5 Nikmat Khusus Untuk Umat Muhammad SAW Dalam Bulan Ramadhan... 1- Pada malam pertama bulan Ramadhan Allah SWT akan menilik setiap wajah...

    Started by headpux‎, 15-08-2011 05:10 PM
    manusia, pertama, usia
    • Replies: 3
    • Views: 285
    16-08-2011, 01:19 AM Go to last post
  46. Ayat Kursi menjelang tidur

    Knp aku nampak thread ni kosong?

    Started by Luq‎, 02-08-2011 02:51 PM
    akhir, ketika, muslim
    • Replies: 6
    • Views: 637
    15-08-2011, 10:24 PM Go to last post
  47. [IMPORTANT] Gambaran Hari Kiamat

    Gambaran Hari Kiamat ✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati...

    Started by headpux‎, 15-08-2011 06:01 PM
    lelaki, mati, wanita
    • Replies: 1
    • Views: 457
    15-08-2011, 09:08 PM Go to last post
  48. [IMPORTANT] Cara mudah mencari muka surat dlm Quran

    Cara mudah mencari muka surat dlm Quran..!!! Interesting info .. Al-Quran adalah peninggalan Rasulullah kepada kita semua umatnya. Ada 2...

    Started by headpux‎, 15-08-2011 01:29 PM
    al-quran, manusia, pahala
    • Replies: 2
    • Views: 673
    15-08-2011, 05:17 PM Go to last post

+ Post New Thread
Page 1 of 72 1 2 3 4 5 11 51 ... LastLast

Forum Information and Options

Moderators of this Forum
Users Browsing this Forum

There are currently 1 users browsing this forum. (0 members & 1 guests)


FXOpen 468x60ms

Thread Display Options

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Order threads in...

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

Icon Legend

Contains unread posts
Contains unread posts
Contains no unread posts
Contains no unread posts
Closed Thread
Thread is closed
Thread Contains a Message Written By You
You have posted in this thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Premium Ads
TenkoFX ECN Gravity

Paid Ads

FXOpen 125x125

Moneybookers 180x60









Ehoza Ads
Ehoza Ads