PDA

View Full Version : SEKSIkah Uniform Pelajar Sekolah Menengah ??? (add pic)



mugo
23-06-2009, 10:56 PM
Sememangnya baju kurung putih uniform budak perempuan agak sedikit seksi. Kalau yang skirt tu lagilah, kadang kala tersingkap sampai nampak seluar dalam. Orang lelaki mesti setuju dengan kenyataan ini. Sebab masa zaman sekolah sememangnya kita selalu tengok body budak perempuan yang sedang mekar. Aku sedar ramai ustazah yang berjaya convince pihak sekolah untuk mewujudkan peraturan tambahan seperti mewajibkan pelajar perempuan pakai baju dalam, tidak boleh pakai bra color selain dari putih, mewajibkan mereka menutup belahan dileher, tidak membenarkan baju terlalu ketat dan sebagainya.

Tapi masih banyak lagi sekolah terutamanya dikawasan bandar yang guru-gurunya tidak ambil peduli. Remaja lelaki yang juga sedang marak nafsunya sememangnya syok dan teruja dengan keindahan tubuh pelajar perempuan yang kadang-kala sengaja ditayang. Bayangkan pula masa hujan, atau semasa pelajar perempuan berpeluh, sememangnya ianya sungguh mengiurkan untuk ditatapi oleh pelajar lelaki.

Memanglah pelajar lelaki tidak akan terus merogol atau mencabul pelajar perempuan itu, tapi sedikit-demi sedikit nafsu mereka diprovoke. Bila pelajar lelaki dah start menggatal, mereka akan ajak pelajar perempuan menggatal bersama. Dan terjadilah macam-macam masalah sosial.


Ini adalah contoh gambar :

http://bp1.blogger.com/_dq3_4kpRdy8/SDZNikt3TbI/AAAAAAAACI0/th-pJ3lo5IM/s400/budak+sekolah.PNG


Lihat, uniform pelajar sekolah menengah sekarang ialah berwarna putih dan berkain biru (sekolah menengah harian biasa). Bajunya agak transparent dan ia menyebabkan sedikit keseksian. Lebih lebih lagi jika ada pelajar yang sengaja memakai coli (bra) yang berwarna cerah contohnya merah, biru, hijau, kuning dan sebagainya. Jadi, hal ini tidak diambil beratkan oleh menteri menteri kita. Itu juga adalah penyebab rosak akhlak remaja zaman sekarang. Pelbagai kes rogol, buang bayi, dan sebagainya tetapi sebahagiannya adalah pelajar sekolah. Jadi, penulis akan menunjukkan lagi gambar pelajar sekolah menengah.

http://bp3.blogger.com/_dq3_4kpRdy8/SDZNjEt3TdI/AAAAAAAACJE/JodhR-PyKsI/s400/budak+sekolah+3.PNG


Saya (penulis) tidak nampak salahnya jika baju uniform pelajar perempuan ditukar warna. Mungkin seperti warna pengawas, pengawas perpustakaan atau diseragamkan dengan warna kain. Walaupun aku percaya keseksian uniform sekolah bukanlah penyebab utama keruntuhan akhlak remaja. Tetapi segala usaha untuk mengelakkan remaja kita terjebak seperti gambar dibawah, sememangnya saya setuju 100%.

http://bp2.blogger.com/_dq3_4kpRdy8/SDZNi0t3TcI/AAAAAAAACI8/LisL8k2bjJI/s400/budak+sekolah+2.PNG

http://mywrotes.files.wordpress.com/2008/09/nafsu.jpg

http://thestar.com.my/archives/2008/5/23/nation/n_08uniforms.jpg
Tak seksikah pakaian sekolah mereka (jarang sgt! Boleh nampak tali..)

Lagi aksi Kurang sopan
http://3.bp.blogspot.com/_4Mk4dD-4TXg/Sdja-xahO5I/AAAAAAAAACY/twew3l34Sq4/s400/budakrokok.jpg

http://i303.photobucket.com/albums/nn122/kriss7746/Capture_3.jpg
http://i83.photobucket.com/albums/j297/izalsyah/pelajarjijik.jpg

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2008/1021/Kosmo/Negara/ne_01.1.jpg

Tidak tertinggalan, pelajar sekolah menengah agama pun turut terikut :
http://gerbanginformasi.files.wordpress.com/2008/05/pelajar-agama.jpg

Anda boleh menilai :
http://www.sabah.edu.my/smtekniktwu/disiplin02.jpg

Apa pandangan korang?


Thanks 2 gempak_babyz!

rezeki79
23-06-2009, 11:03 PM
Jika nak jadi tak kira warna apa pasti jadi...tu pandangan aku

Cik Mal
23-06-2009, 11:07 PM
aku rasa tak seksi pon..sbb if nk kira seksi, kat luar pagar sekolah lagi banyak benda seksi

tapi...penguatkuasaan tatacara pemakaian baju sekolah la penting kot? mcm kat skola lama aku..budak perempuan yg pakai tudung pun, kalau tak pakai singlet kat dalam..akan kena tahan..suruh balik..hanya dtg sekolah dengan singlet..bra, hanya warna cream n putih..yg lain tk boleh

kalau pinaform..mesti bawah lutut..baju kurung pun sama...tak boleh yang singkat..tudung pun mesti lepas tepi bahu..bukan yang jenis tutup kepala je..smeua ni utk avoid dari bahagian2 tertentu tu...terdedah mcm tu je..

profpoyo
23-06-2009, 11:13 PM
camni la baju tu xseksi sbnrnye
bdk2 tu yg bwat jd seksi aka pakai baju ketat atau jarang
kalo tukar warne pon die still bole pakai bju yg ketat atau jarang
so ape yg kite kene tukar sbnrnye adelah mentaliti bdk2 ni
bkn kite nak sekat kemajuan tp didikan agme yg betol la
Wallahualam

KeChik
23-06-2009, 11:14 PM
aku rasa tak seksi pon..sbb if nk kira seksi, kat luar pagar sekolah lagi banyak benda seksi

tapi...penguatkuasaan tatacara pemakaian baju sekolah la penting kot? mcm kat skola lama aku..budak perempuan yg pakai tudung pun, kalau tak pakai singlet kat dalam..akan kena tahan..suruh balik..hanya dtg sekolah dengan singlet..bra, hanya warna cream n putih..yg lain tk boleh

kalau pinaform..mesti bawah lutut..baju kurung pun sama...tak boleh yang singkat..tudung pun mesti lepas tepi bahu..bukan yang jenis tutup kepala je..smeua ni utk avoid dari bahagian2 tertentu tu...terdedah mcm tu je..

betul...betul....betul......
lg pun kain putih 2 kan ada mcm2 jenis.....
ada yg tebal n ada yg nipis.....
dah tau jarang, pkai laa singlet.....x pun tdung labuh......

mugo
23-06-2009, 11:17 PM
aku rasa tak seksi pon..sbb if nk kira seksi, kat luar pagar sekolah lagi banyak benda seksi

tapi...penguatkuasaan tatacara pemakaian baju sekolah la penting kot? mcm kat skola lama aku..budak perempuan yg pakai tudung pun, kalau tak pakai singlet kat dalam..akan kena tahan..suruh balik..hanya dtg sekolah dengan singlet..bra, hanya warna cream n putih..yg lain tk boleh

kalau pinaform..mesti bawah lutut..baju kurung pun sama...tak boleh yang singkat..tudung pun mesti lepas tepi bahu..bukan yang jenis tutup kepala je..smeua ni utk avoid dari bahagian2 tertentu tu...terdedah mcm tu je..
thanks ats pandangan.
seksi di sini ats dasar baju jarang budak sekolah, sampai nampak tali bra. kalo dah kat sekolah seksi, xtau la kat laur camna perangainya.
kalo banding masa kat luar (bukan kat sekolah), itu dah jd isu lain......

cuma aku sikit terkilan, xkan mak/bapak dia xkisah kalp ank dia pakai baju sekolah nipis sampai boleh nampak tali bra?
atau mmg jenis aiman xkisah....:confused::confused::confused::confused:

pandangan memasing kan.....:)

_cleopatra_
23-06-2009, 11:23 PM
:: setuju..budak pompuan zaman skrg mmg camni.lagi la pulak yg dah f5, f6 tu..urm.pengalaman aku la, yg pakai tudung tu..kalo boleh tutup leher..nak pakai sampai parat leher je.pakai tudung kontot2, pastu jurai2 kan rambut diorg yg cm ekor kude tu. abes seme rambut bercabang2 nampak. bukan nak kate org free hair..but bile nak pakai tudung tu, lagi pulak uniform..pakaile betul2.kemas2, molek2..kan cun jugak per kan? ::

Cik Mal
23-06-2009, 11:24 PM
thanks ats pandangan.
seksi di sini ats dasar baju jarang budak sekolah, sampai nampak tali bra. kalo dah kat sekolah seksi, xtau la kat laur camna perangainya.
kalo banding masa kat luar (bukan kat sekolah), itu dah jd isu lain......

cuma aku sikit terkilan, xkan mak/bapak dia xkisah kalp ank dia pakai baju sekolah nipis sampai boleh nampak tali bra?
atau mmg jenis aiman xkisah....:confused::confused::confused::confused:

pandangan memasing kan.....:)


itu gak la yg aku tk brp paham..parents kan nampak baju anak masing2...takkan biar je...

baju kurung sekolah kain licin..tak di benarkan pakai kat sekolah rasanya..maybe sbb benda tu jatuh pd badan..n bile kena tiup angin.fuh..

parents should concern lebih la..sebab..yg beli kan baju2 tu parents gak..

awah137
23-06-2009, 11:28 PM
sama aku.... seksi ni sebab pemakai mencipta lain dr yg sepatutnya. pengawalan ketat di sekolah perlu diperketatkan

el_zafa
23-06-2009, 11:31 PM
tiba2 aku teringat zaman sekolah aku plak:)), camanalah kawan2 perempuan aku dulu.....dah kahwin ke? dah tunang ke? masih ingat kat aku ke?:D:D:D:D

mugo
23-06-2009, 11:37 PM
tiba2 aku teringat zaman sekolah aku plak:)), camanalah kawan2 perempuan aku dulu.....dah kahwin ke? dah tunang ke? masih ingat kat aku ke?:D:D:D:D
itu plak yg ko ingat.... apa ra...:)):))

iddbbi
23-06-2009, 11:53 PM
jenis kain dan cara perempuan tu yg buatkn die seksi....

Zappa's Fan
24-06-2009, 12:05 AM
aku dulu sekolah jantan...jadi x de masalah pompuan berpakaian seksi kecuali guru2....:)

yg menjadikan budak sekolah nampak seksi tu....sebenarnya bukan design baju kurung tu...tapi potongan dan meterialnya....ada yang suka tempah baju suruh tukang jahit tu ketat2 kan di bahagian tertentu dan menggunakan kain yang jarang....itu yang menyeksikan tu.....:D

theviper
24-06-2009, 12:27 AM
baju skolah xseksi...tp bdk skolah yg rosak je yg salah mengenakan/mempergunekan baju skolah tu...saje pki yg nipis2, saje pki tudung pendek, saje mandi ujan, pastu pulak buat bnde xsenonoh yg lain.

el_zafa
24-06-2009, 12:45 AM
baju skolah xseksi...tp bdk skolah yg rosak je yg salah mengenakan/mempergunekan baju skolah tu...saje pki yg nipis2, saje pki tudung pendek, saje mandi ujan, pastu pulak buat bnde xsenonoh yg lain.

betol2....teringat lak aku, ada sorg budak sekolah....unifrom luar kaler putih, baju dlm dia plak kaler merah, pastu pakai tudung pendek....last2 kena tahan cikgu sekolah:)):))

crisz
24-06-2009, 01:29 AM
em...
nak wat cne...
da skunk pun sme je...
aku alami bnda nieh..
haha

theviper
24-06-2009, 02:29 AM
betol2....teringat lak aku, ada sorg budak sekolah....unifrom luar kaler putih, baju dlm dia plak kaler merah, pastu pakai tudung pendek....last2 kena tahan cikgu sekolah:)):))

tudung kne amik ngn cikgu.pastu lak kne pki surat kabau utk buat tudung..:))

zamreda
24-06-2009, 02:33 AM
tudung kne amik ngn cikgu.pastu lak kne pki surat kabau utk buat tudung..:))


aku takleh bayangkan tudung sukabau cmana.:gelak guling::gelak guling::gelak guling:

yepikaiye
24-06-2009, 02:57 AM
perg...hisap rokok beb heheeheheheeee